Måndag

Nu är bär det alldeles strax av mot en ny vecka på praktiken och nu vecka på temat. Är dock förbenat trött då jag hade riktigt svårt att sova igår. Halvsov på tåget hem och jag vet inte om det var boven i dramat. Jobbigt var det i alla fall. Speciellt som M sussade så sött jämte mig.

Idag ska jag hämta nycklarna till vår nya lägenhet efter VFU:n. Samt kika in i lägenheten och se vad vi behöver ordna med där. Om två veckor har vi flyttat!

Sen ska jag hem och snabbstäda i denna lägenheten. Vi har visning idag. Och trots att en tjej fick gå in i allt stök i lördags när vi inte var hemma så är det ju inte precis drömscenariot. Nej, bort med tvätt och saker som ligger och skräpar helt enkelt. Så svårt kan det ju inte vara.

Ha en bra dag!

Lägenhetsannons

Håller för tillfället på att påta med vår lägenhetsannons. Funderar på om det räcker med en bild på vardagsrummet eller om jag borde ha fler? Det är inte många annonser som har fler än en bild. Så det gör nog inte så mycket egentligen. Mindre städning fram till första visningen för min del! Det får nog bli så.

Ha en bra dag!


Fredag

Kort dag idag och det ska bli riktigt skönt. Är så trött att det inte är sant. Men jag somnade i tid igår i alla fall. Och hann diska lite innan.

Gårdagens pizza var något av en besvikelse annars. Förra gången var pizzan sen, men den var fortfarande varm och vi fick typ kompensation för det (han hade inte växel på två kronor så vi fick varsin pepsi max också). Men denna gången var de delvis 20 minuter sena igen, utköraren körde till fel adress, han var inte vidare trevlig och maten var kall. Det var ju inte varken min eller M's idé om en god middag. Något besvikna var vi.

Men idag blir det nog godare middag!

Ha en bra dag!


Pizza

Idag kom studielånet och vi kör på lyxvarianten, pizza.nu. Enkelt och lätt. Våra pizzor/hamburgare är betalda och här om ca en timme.

Kom också fram till att det är lite småfarligt det här. Visst för att beställa hemkörning via nätet, det kan man ju göra via telefon också. Men nu går det även att betala den. Farligt, farligt.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Torsdag

Blir till att plocka och fota lägenheten idag istället. Orkade inte igår. Blev bara så otroligt trött helt plötsligt. Men idag så.

Fast först är det praktik. Vi har sista gruppen för veckan med vårt tema idag. Nästa vecka fortsätter vi med nästa del.

Annars så har jag ett pass SatsFlow inbokat idag. Men känner jag mig såhär så vet jag inte om jag orkar. Jag hostar och har ont i halsen. Kanske bäst att låta bli? Annars hade det ju vart skönt med lite bastu efteråt. Får se hur jag gör.

Ha en bra dag!

Zingo

En Zingo och lite smågodis blev det. Blir av någon anledning alltid sugen på smågodis när M har nattpass.



Och inom en timme ska jag vara duschad och ligga till sängs. Nu längtar jag verkligen till den nya lägenheten. Orkar inte gå ner i källarn mer...

Sugen

Jag har sånt godissug just nu att det inte är klokt. Då är frågan om jag kan hålla mig eller om jag kommer knalla iväg inom fem minuter och köpa något gott. Jag är ju ändå ensam ikväll och inatt. Alltid gott att "trösta" sig med något då. Annars ska jag gå och lägga mig tidigt ikväll. Vill ju inte riskera att försova mig igen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Onsdag

Idag var det studiedag på skolan och därför var bara fritids öppet. Med andra ord har det varit en ganska så lugn dag även om den har vart lång. Skulle slutat fem men fick gå ca en halvtimme tidigare. Det var så få barn kvar. Jag och Therese har i alla fall fått fixat massa med nästa veckas temauppgift och det känns riktigt bra det med.

Nu ska jag snart laga mat och idag blir det stuvade makaroner och stekt, tärnad kassler. Mums! Efter det ska jag plocka undan en del och fota av lägenheten. Det är dags att lägga ut annons på den nämligen. På lördag är det bara två veckor kvar här. Sen går flyttlasset.

Jag ska även göra upp en lista på allt jag vill köpa denna månaden och se ungefär hur mycket det kommer kosta. Det ska ju köpas julklappar och grejer också. Men jag tror jag vet de flesta. Ska bara hitta dem också.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kul

Det är verkligen jättekul att försova sig.. Eller inte..

Tisdag

Jag är riktigt trött och har uppenbarligen inte sovit sådär bra alls. Hade tänkt sova tidigt igår men så blev det givetvis inte. När jag sen väl sover kan jag inte sluta tänka på temat och vad det är vi ska göra. Antagligen lekte jag torktummlare eller dylikt också för M väckte mig. Så vaknade jag halv sex och var övertygad om att jag försovit mig. Vilket jag givetvis inte hade. Sen blev det en ganska lugn sista timme, men nu är jag otroligt trött och idag kommer vara en lång dag.

Efter praktiken blir det en sen lunch/middag på stan med min temakompis och sen ska vi tillbaka igen för höstfest på kvällen. Det ska bli kul, men jag kommer vara riktigt trött ikväll. Och då behöver jag egentligen göra massa andra saker. Typ fota lägenheten. Men det ordnar sig.

Nu ska jag i alla fall ta det lite lugnt och sedan ta fram mitt skidställ. Det snöar massa här. Även om det inte lägger sig är det skönare med ett skidställ än med ett regnställ.

Ha det bra!

Måndag

Klockan är alldeles för tidigt för min smak egentligen, men det får man väl tåla några gånger nu. Varje måndag under praktiken i stort sätt. Och det ska bli kul. Egentligen ska det bli det i alla fall. Just nu lockar sängen otroligt mycket.

Men det kommer nog bli bra ändå. Idag börjar vi som sagt vårat tema om allt går som det ska och det är lite småpirrigt. Tänk om barnen inte tycker om det vi har bestämt oss för? Bara för att ta ett exempel.

Nu ska jag ta och skriva ut ett sista papper och packa ner både det och några värmeljus i sagoväskan och sen bär det av. Varma kläder på!

Ha en bra dag!

Sagoväskan

Här är då sagoväskan med innehåll.

-En Diskoteksägardrake
-En Riddare i Paljettrustning
-En Prinsessa
-Tre ljushållare
-Tändstickor

Det kommer värmeljus också. Kom på det nu när jag tittade på bilden. Visst blir det bra!

Men nu tar vi och stänger väskan tills imorgon när vi startar temat.


Ha det bra!

Söndag

Nu är jag hemma i Halmstad igen och tar det för tillfället ganska lugnt. Men snart ska jag börja packa i ordning för morgondagen. Det är första dagen på praktiken och vi drar igång vårt tema ganska så direkt. Var ju och hämtade en resväska som tillhört en vännina till min mormor som ska få agera sagoväska under tre veckor. Den är så fin!

Så ska jag fixa mat tills imorgon och hämta/hänga upp tvätten som jag glömde innan jag åkte iväg. Det blir nog det första jag gör nu.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

Fredag

Fick packat nu på morgonen ochtror jag har med mig allt. Det märker vi i helgen. Efter skolan idag följer nämligen Amanda med mig till Halmstad och härifrån tar vi bussen hem till henne i Linköping. Det ska bli jättekul!

Annars så gjorde jag inte hälften av vad som stod på min to-do-list igår. Jag tvättade lite och hämtade min väska. Den är så snygg. Ska visa en bild på den när jag kommer hem igen. Den ska få agera sagoväska i tre veckor nu under praktiken innan den får sitt ursprungliga jobb som tygväska. Har nästan allt mitt tyg i påsar lite här och där nu nämligen. Bättre att ha allt samlat på samma ställe.

Nu får ni ha det så bra så ska jag kolla att jag inte glömt något och förbereda mig för vårt sista seminarie. Härligt!

Ha det!

Ugnspannkaka

Här har vi dagens middag:


Ser lite udda ut på bild, men det blev riktigt gott!

Recept ungspannkaka:
8 dl mjölk
4 ägg
3,5 dl mjöl

Blanda ihop och tillsätt sedan:
1 paprika
1 paket bacon
valfri mängd babyspenat (jag tog en halv påse)

Orginalreceptet på pannkaksmeten är inte så mycket egentligen, men jag har gjort om det lite för att det ska bli mer. Gott blev det i alla fall!

Ha en trevlig kväll!

Torsdag

Idag känns som att det kommer bli en något stressig dag. Jag ska:

-Skriva klart mitt paper, som inte äns är halvfärdigt
-Åka till Lindome och hämta en resväska
-Tvätta
-Diska
-Träna
-Gärna stryka lite av den tvätten som är kvar sen förra gången jag skulle tvätta...

Kan inte bestämma mig för om jag ska ta med mig min dator och skriva på tåget. Tror det kan bli mest otympligt då jag inte kommer kunna koncentrera mig. Så det skiter jag nog i. Resten får jag göra när jag kommer hem. Träningen är det enda som har en speciel tid så jag kan ju göra en del under kvällens fasta.

Funderar även på att skriva ner allt jag "behöver" köpa nästa månad och se hur mycket det kommer kosta på ett ungefär. Med alla julklappar och så finns det väl risk att mina pengar försvinner ännu snabbare..

Ha en bra dag!

Kreativa!

Idag har jag och min klasskamrat varit kreativa. Vi fick inte fixat några discogolv. Men figurerna blev riktigt bra!


Diskoteksägar Draken, Riddaren/Discokungen och prinssesan. Är vi inte duktiga?

Ha en trevlig kväll!


Onsdag

Idag är det instuderingsdag, så jag och en klasskompis ska fixa med våra temagrejer. Blir nog bra. Senare ska jag skriva allt jag kan på mitt paper och så får jag se om jag åker till Campusbiblioteket imorgon eller om jag känner att jag klarar mig ändå.

Annars ska jag sätta igång med tvätten också. Fick aldrig gjort det igår av någon anledning. Blev mest till att ta det lugnt. Men det behövs det också ibland. Alldeles för ofta för min del dock. Vet inte vart tiden tar vägen.

Ha det bra!


Tisdag

Imorse ångrade jag mig nästan lite när jag skulle upp. Det var så himla varmt och skönt i sängen. Men det var riktigt skönt att starta dagen med yoga igen. Är lite sugen på att skaffa en yogamatta och någon DVD-kurs eller bok och prova lite hemma.

Det gick bra i skolan idag också. Skrev ner två referenser till mitt paper och ska börja skriva på det ikväll. Ska även skriva en reflektion till mitt förra paper. Massa skriva. Sen behöver jag diska lite, stryka och tvätta. Som vanligt typ. Har inte fått gjort det än, men tvättkorgen börjar bli full nu och jag vill inte ha så mycket tvätt sen när vi flyttar. Imorgon är det två veckor tills vi får nycklarna och cirka tre veckor tills vi flyttar. Härligt!

Nu ska jag kolla lite på om jag behöver handla något idag. Jag ska göra paj! Hittar de flesta recepten till det här. De har massa gott där och flera länkar till sidor inriktade på andra rätter.

Ha en fortsatt trevlig dag/kväll!

Måndag

Ny vecka, nya möjligheter? Ska komma igång med min träning igen denna vecka var det tänkt. Ska på yoga imorgon och har ett pass Zumba bokat till på torsdag. Nästa vecka ska jag prova på cycling och core samt gå på flow igen. Är taggad på att komma igång!

Annars fortsätter skolan som vanligt och nästa vecka är det VFU. Ska bli kul att komma ut på det också. Vi ska sätta igång vårt tema då. Får jag positiv respons ska jag nog satsa på att ge ut boken!

Ha det bra!

Lördag

Har vart och temashoppat med en klasskompis och gått på loppis nu på morgonen. Hittade ett fint matsalsbord, men det fick vara kvar. Några små fula märken i lacken som jag inte kunde sluta tänka på när jag hittat dem. Men jag kommer säkerligen hitta något snyggt bord igen! De har jättemånga bord där och på andra loppisar häromkring. Är ute efter ett lite äldre bord nämligen. Tycker det är snyggt.

Annars så ska jag diska bort massa choklad från igår om en stund innan jag börjar fixa mig för ikväll. Fem ska jag med ett tåg till Varberg och gå på inflyttningsfest. Det ska blir kul! Kommer träffa massa nya människor också och det är ju nästan alltid trevligt. Blir samma outfit som igår till det. Sammetsklänningen. Den är både snygg och grymt skön att ha på sig.

Men nu får jag väl se till att få bort disken så att jag kan göra mig iordning!

Ha det bra!

Finfin

Känner mig fin nu!



Tänkte visa hur jag ser ut ikväll och M ville vara med på bild. Jag har äntligen fått tummen ur och köpt ett läppstift!

Ha en bra kväll!

Fredag

Värken sitter i. Fast det gör inte ont. Det känns bara väldigt konstigt. Förhoppningsvis går det över snart.

Idag hade vi en föreläsning som enligt schema var en och en halv timme, men vi fick gå efter 50 minuter. Jag och en klasskamrat stannade ändå kvar i skolan för att göra en ordentlig plan till vårt tema. Det gick riktigt bra och vi drog ner lite på aktiviteterna så nu känner vi oss mer säkra på vad vi gör. Skönt!

Gårdagen kändes lite sådär då det värkte då också, men omexaminationen/redovisningen gick bra ändå. En av tjejerna i klassen frågade om de fick lov att diskutera med mig under tiden och enligt examinatorn var det upp till mig. Det var välkommet! Även om jag stod där framme med nästan allas ögon på mig kändes det mycket lättare när folk kom med respons på det jag sa.

Är godkänd på min del i NO-sagan också. Men tyvärr har jag inte fått tillbaka sagan än. Hade velat ha det.

Nu ska jag diska och plocka undan lite mer. Ikväll är det tjejkväll med några tjejor ur klassen här. Ska bli riktigt trevligt!

Ha det bra!

Usch

Det värker och mina knän känns sjukt klumpiga just nu. Där gav den promenaden igen...

Onsdag

Idag blir det en runda på stan med en kompis. Vi ska kolla saker till vårt tema och ta någon runda på några loppisar. Leta tyg och kul saker.

När jag kommer hem ska jag skriva paper. Trodde det var seminarie på fredag, men det är tydligen imorgon. Kul!

Sen blir det till att stryka massa så jag äntligen blir av med högen i vardagsrummet. Och så får jag faktiskt något att ha på mig.

Sen blir det dans! Vi har inte varit där på tre gånger nu. Fyra veckor! Men nu ska har dansas. Har saknat det sjukt mycket! Vill aldrig bli sjuk igen!

Ha en bra dag!

Måndags svammel

Har ingen inspiration alls idag känns det som. Varken till matlagning eller något annat. Ändå är det precis vad jag behöver just nu. Laga mat. Börjar bli hungrig och vi har ingenting hemma.

Jag borde även diska och stryka. Tvätta lite till. Panta och ta en till påse till återvinningen. Fota av alla kläder jag skulle sälja och lägga ut dem på Tradera. Städa undan och ta bilder som jag kan läga ut i lägenhetsannonsen och vi nu ska ordna det själva (vilket jag tror, det gjorde de tidigare hyresgästerna).

Men just nu orkar jag ingenting. Sitter istället och funderar på hur vi kommer ha det i den nya lägenheten. Kommer det bli bra där? Kommer jag faktiskt kunna hålla mig till tvättider och kommer vi få plats i de två garderober som fanns. Två!

Svammel, svammel!

Söndag

Fredagskvällen spenderades ensam då M skulle träffa en kompis. I brist på bättre saker att göra skaffade jag skype och pratade oväsentligheter med en gammal kompis. Han underhöll mig i fyra, fem timmar innan M kom hem vid halv två på natten. Har inte pratat med honom på evigheter så det var riktigt kul!

Igår spenderade jag kvällen hos Amanda och fick träffa hennes kompis. Vi såg på film och småpratade mest. Åt lite gjorde vi också. Det var väldigt trevligt!

Idag har jag hittills hunnit läsa och tvätta de två återstående fönstrena i lägenheten och känner mig riktigt stolt över det. Att rakan vi har hemma inte är världens bästa och det är en del sträck på fönstrena gör mig ingenting just nu. Även om jag väl helst inte hade velat ha dem där.

Kommer troligtvis bli lite mer hemmafrusysslor senare då jag har två tvättpåsar som behöver strykas. Men just nu ska jag bara ta det lugnt med min bok! "Stolthet och fördom och zombier".

Ha en fortsatt trevlig söndag!


Städning

Tar en paus i städningen av sovrummet. Har inte kommit så långt än bara. Blev distraherad av toadörren och rengjorde den istället. Men nu blir det nya tag!

Hela sovrummet ska vara rent, sen sticker jag till Sats för lite gym och powerwalk. Avrundas troligtvis med en stund i bastun. Lite belöning ska det ju vara.

Ha de!


Jag just nu i städoutfit beståendes av favoritskjortan från HM och matchande leggings. Härligt med bekväma kläder!

Torsdag

I måndags fick M nys om en två lite närmre centrum jämfört med vart vi bor nu. I tisdags var vi på visning och det var riktigt fint. I går, onsdag, ringde vi och sa att vi tar den. Idag skriver M på kontraktet och från den 1 december har vi tillgång till vår nya lägenhet. Vi har sådan otrolig tur med lägenheter. Vi letade inte ens och får tag på en nyrenoverad sak nära centrum som inte är alldeles för dyr.

Just nu är jag alltså inne i någon form av lyckorus och har fick redan igår städryck. Jag skulle baka en kladdkaka till M's jobb, men kände att jag behövde diska undan lite först. Det slutade med att jag diskade, torkade av nästan alla bänkytor i köket (med rengöringsmedel), rengjorde spisen samt rengjorde både toastol och handfat inne på toaletten (frivilligt!). Sen bakade jag.

Den här städvågen tänker jag rida ut så långt det går!

Skola

Hade riktigt kul i skolan idag!




Min och Lindas figurer.

RSS 2.0