Fredag - Nyårsafton

Lånar M's dongel en lite stund och kollar runt lite. Vi har fortfarande inget internet och det börjar bli irriterande. Det är ju inget kul att köpa kontantladdningar när vi egentligen ska ha internet nu!

Ikväll blir det i alla fall nyårsfirande hos en klasskompis och hennes sambo. Får se om M dyker upp efter jobbet eller inte. Trerätters blir det i alla fall. Mums! Sen blir det väl lite spel och så också. Ska bli trevligt.

Hoppas ni får en riktigt bra kväll!

Gott nytt år!

Onsdag

Har precis kokat sista julklappen och är snart färdig med mitt temaarbete. Idag kommer M upp och allt känns just nu ganska bra faktiskt. Jag har nog hunnit med det mesta och det är bara det sista på temaarbetet kvar. Vilket jag förhoppningsvis snart är färdig med. Ska sätta mig med det nu.

Ikväll börjar alla firanden som hör julen till och jag kommer antagligen inte uppdatera så mycket i dagarna.

Ha en underbar jul allihopa!

Tisdag

Mysigt att vakna upp hos farmor och farfar. De fixade med julskinkan igår när jag kom så jag fick skinka till frukost idag. Så gott var det!

Annars myste vi med bullar, kaffe, godis och julmust framför "Morden i Sandhamn" igår kväll. Den var riktigt spännande faktiskt. Mamma har fått spela in dagens avsnitt då jag inte var hemma. Hon kommer nog få spela in morgondagens också. Sen bara pratade vi massa. Det är så mysigt att prata med farmor. Saknar att bo nära dem lite. Då jag kunde åka dit nästan varje vecka och fika och bara prata av mig. Hon har ju inte träffat så många av mina kompisar så det går att prata om nästan allt utan att det sprids vidare.

Idag har jag fortsatt med julklappar och varit på några promenader med Oliver. Och så kom jag precis hem från en mysig fika med S. Har inte träffat henne på nästan ett halvår om inte mer så det var kul. Hon ska dessutom till USA snart och plugga i fyra månader. Visst för att vi bor långt ifrån varandra redan nu, men det är ju fortfarande inom Sverige. Nu kommer det vara nästan andra sidan jorden. Långt bort!

Nu ska jag skriva lite på mitt skolarbete. Om jag kommer igång. Vill ha det färdigt imorgon i alla fall. Sen ska jag nog lägga mig och läsa ganska snart.

Ha det bra!


Chokladkalender

Kom precis på att jag lämnade min chokladkalender i Halmstad. Glad överraskning när jag kommer hem?

Måndag - Fixardag

Idag ska de sista julklapparna fixas! Det är de hembakta julklapparnas dag återigen. Alltid mysigt att göra dem hemma i Lindome. Lite nostalgiskt sådär.

Senare ikväll tänkte jag bege mig hem till farmor och farfar och sova där en natt. Vet att farmor har velat det ett tag och eftersom vi fick mer besök här och bäddsoffan därav är upptagen är det väl lika bra. Så får jag sova lite bekvämare.

Jag ska även skriva arbete är tanken för dagen. Inlämning senast 23 december, men då har jag varken lust eller tid att sitta vid datorn. Så jag försöker bli färdig idag och imorgon istället. Sen drar allt firande igång.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Pingvinnissar!

Nu har jag pysslat! En materialsats med tio likadana pingvinnissar. De blev ganska söta ändå. Synd bara att två saknar näbbar för tillfället. Piggen var för stor så den passade inte i hållet. Men det kommer nog lösa sig.


Alla delar samt en färdig pingvin.


Alla pingvinnissar utom de som saknar näbb.


Ville haft de ulliga egentligen, men de här var ganska söta ändå.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Söndag

Idag blir det till att fixa den sista inslagningen av de julklappar jag redan fixat samt etiketter till dessa. Imorgon ska jag fixa resten.

Det blir även till att pyssla lite idag. De hade inga ulliga julpingviner på panduro, men det fanns pingvinnissar. Eftersom M är så förtjust i pingviner är det bättre än inga. Så ska jag fixa ulliga pingviner till nästa år!

Senare ikväll åker jag och mamma till Borås och där möter vi upp min syster så ska vi på julkonsert med Charlotte Perelli. Ska bli mysigt!

Eftersom jag har flyttat nu kände jag att det var dags för mer förändring så jag gick och tog en dropin tid hos en frisör jag gick förbi härom dagen. Resultat:


Lugg! Det var lite mer än tre år sen sist och jag är så nöjd att jag gjorde det igen!

Ha en bra dag nu!


Lördag - Lindome

Sitter just nu hemma hos mamma och pappa och myser. Har en vecka här framför mig nu med massa mys och julfirande hos alla familjer. Från den 22 till den 26 firar vi något hos någon varje dag. Blir lite åka fram och tillbaka också men det är det värt!

Kom för övrigt på den tredje oturssaker som hände förra helgen. M skulle visa sin största gamla bibel för sin kompis. Varpå de lite tunnare böckerna på andra sidan börjar tippa. Mer än hälften av vårt "spritskåp" samt mina långa, smala värmeljushållare i glas åker i golvet. Som tur är går inget mer än en av ljushållarna sönder. Alla glasflaskor klarade sig. Gladast är jag över att likören från Naxos höll. Den går ju bara att köpa där. Hade vart något oturligt annars.

Nu blir det lite mer mys och snart är det dags att sova. Så får man se vad som händer imorgon. Fixa de sista julklapparna kanske?

Ha det bra!

Fredag - Jullov, flytt och lite allt möjligt

Sitter i skolans bibliotek och norpar lite internet. Det kommer inte till den nya lägenheten fören den 27 december. Sen är jag ju lite nyttig också och laddar ner lite artiklar till M och jag hade tänkt leta referenslitteratur till mig själv men jag orkar helt ärligt inte det nu. Den uppgiften ska inte in fören i januari så jag kan lika gärna åka upp då och fixa lite. Många böcker finns ju ändå i Halmstad.

Mitt tåg hem blir dessutom bara mer och mer försenat så jag blir nog sittandes här ett tag. Annars så har flytten gått bra. Hittills trivs vi jättebra och trots att badrummet är sjukt kallt så är det riktigt skönt att slippa gå ner i källarn för att duscha. Just nu är det bara några saker som saknas innan vi är färdiga. Någon form av barbord i köket och ett soffbord nu när vi har plats för det. Sen ska ju lite saker upp på väggarna också. Men det kommer när det kommer.

Helgen när vi flyttade måste ju ha varit en av de mest olycksdrabbade helgerna någonsin annars. Samma kväll som vi flyttade in gick hallspegeln i golvet. Men det var tydligen inte så svårt att hitta en ny och annars beställer vi bara en ny spegel, ramen tog ju ingen skada. När vi skulle laga mat dagen efter satte jag på en platta på spisen utan att kolla efter om det var rätt (trodde jag satte på samma som tidigare) och lcykades bränna en kartong. Som tur var tog inte skålen inuti skada utan bara kartongen och plasten. Det var något mer som hände den helgen också men jag kommer inte på det just nu. Jag har nog aldrig vart med om så många saker på samma helg.

Imorgon åker jag upp till Lindome och stannar där en vecka ungefär. Då ska det skrivas och de sista klapparna ska fixas. Tänkte låna mammas och pappas kök. Blir nog bra.

Ha de bra!

Lördag - Flyttdag!

Har varit väldigt off i veckan på grund av flyttpackning och kommer vara mer off i veckan som kommer. Idag flyttar vi och sen har vi ingen internet. Nästan tur att jag ska till skolan nästan varje dag i veckan så jag kan använda skolans nätverk.

Men nu får jag fortsätta packa det sista. Mina planer om att allt skulle vara nere igår sket sig lite så jag tar det idag istället. Och snart kommer all flytthjälp så det är bäst att vara klar.

Ha de bra!

Panduro

Fick hem Pandurokatalogen igår. En av mina favorittidningar måste jag säga. Blir alltid enormt inspirerad av att läsa där. Hittade några saker jag ska beställa hem också. Men jag funderar på om jag ska kika efter dem i butiken som är återförsäljare av Pandurosaker först. Var ganska lång leveranstid så jag hinner nog inte få dem innan jul annars. Får gå dit imorgon helt enkelt. Julpingviner och lite annat kul.

Ha en fortsatt trevlig dag.

Torsdag

Idag är det VFU och packning som gäller. Vi har bara två nätter kvar i denna lägenhet och det är ju nästan ingen tid alls! Vart tog tiden vägen?

Resten av veckan har sett ungefär likadan ut. VFU och packning. Just nu står det sju fyllda 30 kilos kartonger i vårt vardagsrum. Vi har två tomma och två ska med hem från VFU:n idag. De hade beställt hem grejer och skulle slänga lådorna. Då kunde jag lika gärna ta hand om dem tyckte jag. Så det blir till att åka buss med två stora lådor idag. Kan nog bli en intressant upplevelse.

Annars får vi "ny" soffa i helgen också. En blommig sådan. Väldigt fin måste jag säga. Även denna har stått i M's gammelmormors hus tidigare. Det är något med gamla saker.

Ha en trevlig dag!

Söndag - En knapp vecka kvar

Packningen har börjat och vi har fått ner en hel del redan, men det är mycket kvar. Jag ska gå bort till den nya lägenheten med massa kläder om ett tag. Sommarkläder och kostymer som vi ändå inte kommer använda nu. Så blir det i alla fall lite mindre på lördag. Kommer nog bli väldigt kul att gå ut med två resväskor och en stor bag i det här snö ovädret.

Jag är fortfarande i någon form av lyckorus över flytten och tycker därför det är "kul" att packa just nu. Trodde inte det var möjligt att jag skulle göra det såhär tidigt faktiskt. Men jag vill ha ner så mycket som möjligt. Kvällen innan flytten ska allt förutom sängen och eventuella frukostsaker vara nerpackade. Då kommer det inte vara så mycket mer att göra än att bära ner allt till släpkärran.

Några hyllor ska skruvas ner från väggarna också men det är ju lätt ordnat. Pappa ska ha med sig skruvdragare och sånt. Kan bli intressant att se hur mycket vi får ner från väggarna innan dess också. Kom precis på alla tavlor. Tur att jag "sparade" wellpappen sen vi ramade in bioshockaffischerna. Kan rulla in dem där igen.

Men nu måste jag nog fortsätta.

Ha en trevlig söndag!

Torsdag

Fastar nu på morgonen idag. Senare idag kommer Ticka och jag tycker verkligen det är jobbigt att fasta när man har gäster. Känner inte riktigt för att bli grinig då.

Igår hade jag en hemsk huvudvärk. Den började redan vid tvåtiden och höll i sig enda till kvällen. Lite sådär lagom jobbigt. Som tur är så är den borta nu och jag hoppas den stannar borta.

En annan mindre rolig sak är att min läpp har sprukit. De har blivit så torra i kylan nu så när jag såg mig i spegeln när jag vaknade hade jag en liten fläck med torkat blod där. Otroligt kul verkligen. Så nu blir det till att ha med lypsyl till skolan. Vet inte riktigt varför jag inte haft det tidigare.

Men nu är det dags att klä på sig det sista och sedan bär det av. Hoppas jag slipper stressa jättemycket idag.

Ha en trevlig dag!

Onsdag

Det är snart jul. Känns verkligen inte som att det har gått nästan ett år sen sist. Men vi ska nog klara det i år också. Måste bara fundera ut vad jag ska köpa för julklappar till alla. Har nog bara en eller två bestämda. Det blir nog en hel del bakande i alla fall. Brukar bli så. Kanske några praliner. Får se om jag har tid för det.

Annars ska vi iväg och dansa idag är tanken. Det är troligtvis sista gången för terminen idag och vi har nog inte ens varit på hälften. Tyvärr har det inte funkat så bra denna terminen med tider och mina knän. Hoppas bara jag klarar av dagens.

Jag kommer nog fortsätta ha en blandning mellan lyckorus och nojja för att vi ska flytta. Det är bara en och en halv vecka kvar nu. Det är nog tur att Ticka kommer ner och hjälper oss i alla fall. Redan imorgon dessutom! Glad jag!

Men nu börjar det bli dags att klä på sig lite mer och dra sig mot praktiken. Utedag idag och det kommer nog bli ganska så kallt. Tur att jag har varma kläder i alla fall.

Ha en bra dag!


RSS 2.0