Mycket att göra

Som rubriken lyder har jag mycket att göra idag och kommer troligtvis inte bli klar med allt. Men här kommer i alla fall en någorlunda to-do-list:

-Duscha
-Sicksacka och tråckla en klänning för provning
(-Köpa mer tyg)
-Slå in studentpresent
-Fixa en kedja till den mer seriösa studentpresenten
-Skriva färdigt alla momentplaneringar
-Påbörja skrivandet av VFU-portfolion
-Fortsätta skriva på Observationsrapporten
-Steka pannkakor och ha pannkakskväll
-Ta blodprov

Förhoppningsvis kan jag alltid göra en del av varje sak. Har ont i ryggen idag också och kan varken sitta stå eller röra mig utan att känna av det. Kommer bli en lång dag.


Eurovison och bio!

Det är vad som står på planeringen för ikväll. Ska även prova på att blanda lite drinkar och se hur det blir. Tyvärr kan jag inte göra en grasshoper då de inte hade rätt likörer inne, men det var inga problem att beställa! Så det är vad jag ska dricka på min födelsedag istället.

Ikväll kommer det istället serveras Appel martini, Green eyes och Popsicle. Kommer bli riktigt kul att prova på!

Ha det gôtt!

Oj

När jag vaknade idag så kunde jag höra hur det ven i fönstret. Nu hör jag hur det smattrar på rutan och när jag tittar ut så ligger regnet nästan rakt åt sidan ibland. Resten av tiden står det som spön i backen. Undrar hur blöt jag kommer bli på vägen till VFU:n sen...


Tävlar!

Nu är jag åter igen med och tävlar om en goodiebag hos Fattybom!


Hej!

Nu har jag varit väldigt borta i en vecka. Har vart otroligt trött och inte haft något ordning i mitt huvud eller runt omkring mig. Efter ett litet utbrott igår känns det nu mycket bättre, men innan terminen är slut kommer det säkert hända igen.


Men idag mår jag bra och därför ägnar jag mig åt allt jag inte fick gjort när jag var trött!

Ha de!

Blä

Idag mår jag mindre bra.. Ont i halsen och lätt huvudvärk. Har vart seg hittills och kommer troligtvis fortsätta så också...

VFU

Såhär kul hade jag på min VFU idag:Vi hade militären på besök.

Mitt första moment imorgon

Ikväll är det mycket skrivande på gång. Delvis är det observationsrapporten som jag inte är färdig med och så ska jag skriva en momentplanering inför imorgon + en planering för en förberedande samling. Jag har fixat ner militären på besök till förskolan. Riktigt kul ska det bli. Full stridsutrustning, dock utan vapen. Vi vill ju inte hamna i konflikt med föräldrar.

Idag började vi att berätta för barnen att vi skulle få besök och jag hade med mig sambons samling huvudbonader att visa. En gammal hjälm, en mössa och en skärmmössa. Barnen hade jättekul med att prova och verkar se fram emot besöket.

Ha det bra!

Trött...

Pga hockey igår kväll hade flyttat Brun notice en timme och jag kom inte i säng fören efter tolv. Vilket har som resultat i en väldigt trött jag idag. Sådär lite lagom kul när det är VFU på gång och det är en riktigt lång dag idag. Jag ska dit på dagen, sen har jag en två timmars paus innan jag ska dit igen och vara med på APT-möte. Det ska bli intressant men jag kommer vara så trött när jag kommer hem ikväll..

Ha de!

Pluggplats

Man tager vad man haver:


I brist på plats på sektretären får man ta vad som finns till hands.

Ha de!


Söndag

Även idag ska det skrivas som bara sjutton. Har nästan alla referenser färdiga nu så det borde väl inte vara så svårt. Eftersom sambon kommer hem idag så blir det även till att diska och plocka i ordning lite så att det inte är allt för stökigt när han kommer hem. En dusch med hårinpackning och ansiktsmask skulle inte heller sitta helt fel.

Och ikväll om jag har varit så duktig som jag hoppas jag är så ska jag få öppna vår andra ask Lindt chokladpraliner. Gott!

Ha de!

Jobbigt

Har suttit och skrivit på min observationsrapport till och från hela dagen nu och det känns inte som att jag har kommit någon vart alls. Bara en pytteliten bit. Men jag har hittat en del referenser i alla fall. Nu ska jag bara se till att de går att skriva in på ett bra sätt, men det gör jag nog imorgon. Nu är jag så okoncentrerad som jag kan vara och behöver mat. Dock tråkigt att laga mat när man är ensam.

Ikväll blir det förhoppningsvis lite sytt på klänningen och kanske att jag hinner klippa ut mönstret till klänningen en kompis ska ha på en bröllop i sommar. Börjar bli dags att börja med den nu.

Ha det!

Solglasögon!

Efter att alltid haft svårt att hitta solglasögon har jag i år hittat två par som jag gillar. Innan har det varit kanske ett par som gått sönder och så har det tagit något år innan jag hittat nya.

Det började med dessa:

Hittade på HM och jag föll för dem då de enligt mig har lite, lite 50/60-talskänsla. Min sambo tyckte jag såg fjortis ut.

Sen hittade jag min drömsolglasögon:

Kappahls Vintage Stories. Verkligen underbara med små stenar på sidorna som tyvärr knappt syns på bilden. Det var kärlek vid första ögonkastet och jag kommer säkerligen bära dem tills de faller i bitar. Stenar kan alltid klistras på igen.

Ha de!


Myströja!

Idag har börjat mycket bättre än gårdagen. Men gårdagen blev helt okej efter lite tröstshopping och en klippning.

Nu sitter jag här och ser lagom trött ut när jag ska skriva observationsrapport i min nya myströja som var en del av tröstshoppingen igår.


Mimmi!

Det är storlek 36 och den är större än typ alla mina stora t-shirtar. Men jag har en stor förkärlek till att springa omkring i dessa tröjor när jag är hemma.

Ha de!


Goodie bag

Jag är med och tävlar om två goodie bags här!

...

Idag är ingen bra dag, men jag ska försöka göra det bästa av den ändå...

Klänningar!

Idag ska jag börja sy om klänningen jag sydde för någon vecka sedan. Det innebär en himla massa sprättande men det får vara värt det.


Här är klänningen jag har sytt.


Det här är en av mina absoluta favoritklänningar. En äkta 50-talsklänning som jag fått av svärmor för några år sedan.


Här är min nya klänning. Köpte den på Kappahl Vintage Stories i helgen. Den kommer nog också vara en stor favorit i sommar.

På de både nedre klänningarna sitter midjan högre upp och det är bland annat det jag ska ändra på den längst upp. Jag tänkte även fålla kjolen då den blev alldeles för lång och kommer nog vara ganska lång även när jag har kortat av midjan. Ska även prova att lägga kjolen i veck som det är på den nedersta klänningen (det syns inte så bra på bilden bara) då det inte blev så mycket rynkat som jag hade tänkt. Förhoppningsvis lyckas jag ganska bra med detta.

Ha det bra! 


Det senaste

De senaste dagarna har inte blivit riktigt så som jag ville att de skulle bli. Jag fick inte sprättat och börjat sy om klänningen då vi gick ut för att äta med en kompis. När vi var påväg hem fick jag hiskeligt ont i mitt knä, varav jag la mig och vilade när jag kom hem. På grund av knät och vädret så blev det ingen cortege för mig i år. Sen var vår valborg i Halmstad inte på något sätt dålig. Det fanns planer här, jag hade bara inte tänkt att jag skulle vara med i dem. Men kul var det. Känns bara lite sunkigt att så mycket inte blir som jag vill bara för att knät börjar göra ont en kväll.

Men idag bär det i alla fall av hem till föräldrarna. Jag och mamma ska boka en resa till Köpenhamn och gå på en utställning i eriksbergshallen. Kommer inte ihåg vad den heter dock och jag har ingen aning om någon mer ska med till Köpenhamn, men det hade vart mysigt bara jag och mamma.

Ha det bra nu!

RSS 2.0