Inflyttningsmiddag

Sitter hemma hos föräldrarna nu och väntar på att tiden ska gå. Om trekvart ska jag dra mig till tåget och åka på en inflyttningsmiddag hos en av mina äldsta vänner. Ska bara se till att inte åka vilse på vägen. Har aldrig varit där.

Ha de!

Mys

Idag har jag varit på riktigt myshumör. Det har öst regn hela dagen och även om det väl är perfekt väder för att hålla på med saker inne så har jag inte kännt för det. Jag har mest suttit framför datorn eller legat och läst.

Var ute och tog en drink och åt efterrätt med en klasskompis igårkväll och det var riktigt mysigt det också. Regnade nästan hela tiden då med tyvärr. Blev ingen uteservering som vi först tänkt oss. När vi skulle hem blev det lite bättre, men efter knappt 20 meter började det ösa ner och jag är riktigt glad att jag fick med mig paraplyt. Då höll sig övre delen av kroppen torr i alla fall. Mina byxor har hängt över en dörr och droppat hela natten och skorna var inte torra i morse när jag kände.

Hade inte klockan varit så mycket då hade jag nog gjort mig en kopp varm choklad. Idag blev det visst kaffe istället. Kanske blir choklad också?

Ha de!

Tvätt

Nu svämmar tvättkorgen över återigen så denna dag är mestadels tillägnad tvätten.

Anticimex var här igår också vilket betyder att jag idag kan sätta tillbaka allt i skafferiet igen. Jag kan äntligen få ordentligt med plats att baka och laga mat på. Härligt!

Tänkte även försöka få upp de sista tavlorna. Det börjar väl bli dags för det nu. Men det får vänta tills M har vaknat. Vill ju inte väcka honom med hammaren.

Ha de!

Mat!

De senaste månaderna har vi inte haft mycket mer än basvaror hemma i köket. Vilket har resulterat i att jag får gå och handla nästan varje dag beroende på vad vi är sugna på för stunden. Det funkar just nu men är kanske inte så effektivt i längden. Positivt är i alla fall att jag kommer ut och får röra lite på mig varje dag.


När jag ändå var inne på kläder tidigare så passade jag på att använda en klänning som jag nog inte haft på mig sen i höstas. Min konfirmationsklänning, den sitter fortfarande bra efter 6 år.

Ha de!


Kläder

Mitt stora projekt idag var att hänga in alla kläder som ligger runt om i lägenheten, som inte behöver tvättas. Det var en ganska stor hög kan jag lova. Men allt gick i alla fall in.

Jag har under de senaste dagarna (veckorna, månaderna, åren) konstaterat att jag behöver fler galgar. För även om jag har storrensat min garderob två gånger de senaste året så har jag fler galgar än vad jag har kläder. Detta är ett problem även precis efter rensningen. Men det börjar väl bli dags snart igen. M stödjer tydligen det förslaget fullt ut.

Fast jag känner inte för att slänga något. Kanske blir till att lägga upp på Tradera?

Summering

Kollade vad jag hade skrivit att jag skulle göra igen nu och jag har inte gjort något av det! Men jag har inte legat på latsidan i alla fall. Istället för vad som stod så har jag:

-Diskat
-Städat upp i sovrummet
-Gått till återvinningen med mjukplast och papp
-Lagat mat

Anticimex hade tydligen så mycket att göra att de kommer senare i veckan istället. Vilket är mindre kul för min del då jag inte kan plocka in i skafferiet till de har varit här. Men det får väl vara. Kanske kan komma på något bra system för alla grejer som ska in där sålänge. Det hade inte varit helt fel!

Storstädning

Igår var det som skrivet storstädning av köket. Tyvärr fick jag inte avsluta det då hyresvärden kom upp och sa att anticimex skulle komma idag och spruta lite. Det är svårt att bli av med mjölbaggar annars.

Men just nu är det i alla fall rent i skafferiet, på golvet, bakom spisen och i sopskåpet. Idag ska jag diska massa igen och förhoppningsvis plocka in allt i skafferiet igen.

Tänkte även hänga in kläder, dammsuga, tvätta lite och hänga upp tavlor. Så jag har lite att göra.

Ha det!

Sanering

När jag var hemma i helgen berättade jag för mamma om mjölbaggarna och hon kollade upp det lite snabb. De kan ta sig in i tättförslutna förpackningar bland annat. Därav en storstädning av skafferiet. Kollade lite på det själv i morse. Det visar sig att det är en bra idé att storstäda hela köket och jag har börjat bakom spisen. Blev dock avbruten och belönade mig i förtid med lite reashopping på Cubus.

Nu åter till totalsanering av kök!

Ha de!

Tavlor

Här är anledningen till varför jag tappade glöden idag:1. Jag har massa problem med att få ut kroken till tavlan som hängde där först.
2. Spiken till den nya kroken vill gå rakt in istället för snett nedåt som jag vill, vilket leder till att kroken böjer sig. Men jag hänger upp tavlar i alla fall.
3. Tillbaka i verktygslådan hittar jag större krokar som det ska vara två spikar i, som antagligen är bättre då tavlan inte är så liten. Efter övervägande med M kommer vi fram till att den är bättre.
4. Den nya kroken är, till min stora lycka, lättare att få ut.
5. Inte heller dessa spikar vill gå snett nedåt utan rakt in. Men kroken böjer sig inte som jag kan se.

Nu hänger i alla fall tavlan där hänger den förhoppningsvis kvar!

Då ligger mitt problem bara i att jag har två till tavlor som ska upp imorgon och jag ber till gudarna att de inte kommer vara lika dumma mot mig.

Kan visa en bättre bild på vad det är för bilder som sitter uppe en annan dag. Nu får jag äta igen så jag ska till affären och handla något!

Ha de!

Imorgon...

Tar jag nya tag. Just nu orkar jag ingenting och jag fick en extrem lust att pyssla så det är vad jag gör just nu!

...

Idag är en jobbig dag.. Och på allt annat måste jag fasta ikväll...


Kök!

Idag är det storrengöring av köket som gäller! Hittills har jag hunnit diska, rengöra ugnsgallret och rengöra ugnen. Det måste vara något av det jobbigaste jag provat på och det blev inte rent. Började med svinto för att sedan gå vidare till Yes! power och det är ändå massa brända fläckar och skrovlig yta här och där. Undrar om det finns något annat bra rengöringsmedel för ugnen.

Kvar har jag nu alla pappförpackningar, pantflaskor och avtorkning av alla ytor. Inte så mycket.

Ha de!

Wiie!

Igår firade jag och sambon 3 år tillsammans. Vi gjorde inte någon stor grej av det då, men det blev en lite lyxigare pizza och schwarswaldtårta.

Lite roligare är däremot att vi bokade en resa till Naxos, Grekland i mitten av augusti! Jag är så lycklig över detta. Önskar att det var dags nu och inte om en månad.

Ha de!

Usch!

Började göra pannkakssmet för en stund sedan. När jag kommer så långt så att jag ska ha i mjölet upptäcker jag att det nog inte är så bra. För där har tydligen några mjölbaggar slagit bo. Förra veckan upptäckte vi samma sak i havregrynen. För tillfället står alla påsar i plastpåsar med klämmor på, men nu vill jag ha ordentliga tätslutande burkar!

Ha en bra dag!


Medicin

Jag äter två olika mediciner varav den ena är smärtstillande och inflammationshämmande och den andra är ett cellgift. Till cellgiftet tillkommer även en vitamin för att jämna ut dosen eller något sådant. Den är den enda som jag är riktigt noga med att ta tyvärr (måste ha koll på detta igen). Jag har gått på samma medicin en gång tidigare när jag var yngre och precis som då har jag nu efter x antal månaders användande börjat må illa av den. Bara tanken kan få det att börja kännas i magen och speciellt på torsdagar när jag ska ta den. Det tillhör bland det värsta jag vet! Men vad gör man inte för att må bättre på något vis i alla fall.

Sov gott!

Idag

Alldeles strax ska jag iväg och hämta våra tavlor som vi lämnat på inramning. De skulle vart färdiga för två veckor sedan, men det blev lite förseningar. Efter det så åker jag vidare till en loppis där vi var i förrgår för att se om sidorna som saknades till min virktidning som jag köpte då kanske ligger där. Hittade nämligen en söt morgonrock som jag vill göra. Men mer än hälften av beskrivningen saknas. Det skadar ju inte att titta.

När jag kommer hem igen blir det till att diska, kanske tvätta lite till, städa i ordning vardagsrummet och fixa klädhögen i sovrummet som skulle försvunnit redan förra veckan egentligen.

Ha de bra!


Klänning!

Blev tyvärr inga bra bilder på min klänning under födelsedagen. Men i min nuvarande tristess försökte jag mig på att ta några själv. Så här blev den:


En v-ringad halterneck som inte är alltför djup, utan alldeles lagom. Kjolen går en liten bit nedanför knäna och är varken för lång eller för kort. Både bak och fram är den dessutom helt slät mitt på, det är alltså bara rynkor på höfterna!


Ringningen i ryggen slutar som synes strax nedanför skulderbladen och går ganska bra kant i kant med bh:n där bak.


Knäppningen i nacken. Älskar att knapparna ser ut som små blommor och matchar ganska bra i färg. Som synes är det även insydda rynkor till bysten.

Är kär i denna klänningen och jag kommer säkerligen sy fler i den modellen. Mönstret passade mig väldigt bra förutom att den behövdes sys in några cm i ryggen. Utöver detta var den alldeles lagom!

Ha de!

Choklad!

Jag fýllde år för snart en vecka sen och efter det har jag helt enkelt inte orkat skriva något. Men det var en väldigt trevlig dag i alla fall. Mina tre närmsta vänner från gymnasiet kom ner från Göteborg och så kom det en del från Halmstad också. För första gången serverade jag inte någon tårta eller paj. Istället köpte jag lite olika frukter som vi doppade i chokladfontänen. Otroligt mumsigt!

En annan gång kan jag visa upp lite av vad jag har fått, men så länge får det duga med en bild på chokladfontänen när det går ordentligt. 1 kilo choklad + lite cocosfett är det i den.Ha det bra!

Födelsedag!

Idag fyller jag år och kommer tillbringa dagen med några kompisar som är nere från Göteborg!

Ha en bra dag!

Städning

Idag bär det av till Lerum och M's föräldrar. På torsdag åker vi ner igen och på fredag fyller jag år. Därav all städning jag skulle ägnat mig åt igår. Men det blev inte riktigt så. Jag tvättade en hel del, men det sista tog jag i morse. Idag ska jag stryka så mycket som möjligt. Men jag blev färdig med klänningen i alla fall och känner mig ganska så nöjd med den. Kommer defenitivt sy fler i den modellen.

Vaknade vid tjugo i åtta när M kom hem från jobbet i morse och kunde inte somna om, hade tänkt sova en timme till egentligen. Men det blev till att gå upp och jag har hunnit med ganska så mycket nu på morgonen faktiskt. Diskat allt jag skulle diskat igår, rengjort spisen, tagit hand om sista tvätten och plockat ihop symaskinen. Jag har lite kvar fortfarande men känner mig ganska så nöjd ändå.

Nu ska jag påbörja min strykning och här är en (ganska dålig) bild på min klänning. Kommer en bättre när jag har någon som kan ta en bild åt mig.Ha det!

Allt-i-allo-dag

Allt som jag inte hann med igår + det jag planerade göra idag. Det ska göras idag typ. Lista att följa:

-Diska
-Sy
-Hänga in alla rena kläder
(-Tvätta?)
-Dammsuga
(-Våttorka?)

Sen blir det väl lite småplock och en del kan jag inte göra under tiden M sover. Men diska har jag för mig att jag gjorde en annan gång, så det börjar jag med. Behöver ju inte spola jättemycket vatten.

Ha de!

Förkyld

Min näsa rinner, jag har svårt att svälja och huvudet känns tungt. Det här bådar inte gott. Jag har inte ork till någonting just nu. Men jag har i alla fall diskat idag och ska ta resten innan jag går och lägger mig. Vardagsrummet får bli morgondagens projekt. Likaså klänningen. Vet i alla fall vad jag ska göra med den och det är en fördel!

Ha en trevlig kväll!

Hem till allvaret?

Nu är jag hemma i Halmstad igen efter en helg med föräldrarna. Jag har njutit av grill, kakor och tårta samt haft en mysig kväll med bio. Tyvärr även dragit på mig en förkylning och är täppt i näsan.

Men för att fortsätta på det positiva så har jag för första gången på hur många år som helst gått barfota på en gräsmatta. Nog för att det var något nervöst, men jag klarade mig under en riktigt lång tid och är riktigt stolt över mig själv! Den tidigare oviljan beror på en stor rädsla för att trampa på en geting.

Nu ska jag i alla fall börja med den stora städningen. Om en vecka fyller jag år och då ska det vara skinande rent när jag får gäster. Eller mer städat än nu i alla fall.

Ha de!

Uppåt!

Idag bär det av upp till Göteborg för bio med några kompisar. Imorgon ska jag hem till farmor för att fira hennes födelsedag förra veckan. I samma veva ska jag också självklart hälsa på mina föräldrar.

Är föresten nästa klar med klänningen, bara fållen kvar. Om det nu inte var så att du var för stor för mig. Så när jag kommer hem igen blir det till att sprätta och sy in en massa. Runt höfterna sitter den jättebra, strax nedanför midjan och uppåt är den jättelös. Sånt här är så jobbigt..

Men nu måste jag dra! Skriver när jag är hemma igen.


Jag och svägerskan hittade dockor under nostalgifestivalen och hade kul.

Ha de!


Klänning

Nu ska jag börja med klänningen jag ska ha på mig när jag fyller år. Visade framsidan på mönstret som jag köpte på Nostalgifestivalen och nu har jag för första gången vecklat ut alla mönsterdelar för att måla om dem. Vill inte riskera att göra sönder några delar nämligen. Så här ser i alla fall delarna ut:


Delarna ligger på varandra för att jag skulle få plats med alla på samma bild.

Hittade ett jättesött tyg igår också, som dessutom inte var så överdrivet dyrt.

Är riktigt förtjust i det!

Men nu ska jag börja så att jag hinner, kommer vara borta en del innan jag fyller år nämligen.

Ha det!

Disk

Något av det jobbigast som finns är nog att diska bestick. Specielt när i stort sätt hela besticklådan ligger i disken.

RSS 2.0