Torsdag

Jag är så seg i huvudet idag. Tror jag har sovit alldeles för mycket de senaste dagarna. Men min motivation är i botten idag igen. Sista dagen idag så jag måste ta mig i kragen och plugga ändå.

När gårdagens solsken la sig på vår balkong bestämde jag mig för att nu är det banne mig dags att rensa bort alla fimpar. Tycker inte det ser fräscht ut med massa fimpar liggandes över allt, speciellt inte när de låg kvar sen förra hyresgästen. Så jag tog med mig en liten påse och tog på mig ett par handskar. Fick bort alla synliga, men några ramlade ner mellan springorna och la sig på botten. Varpå jag faktisk lyfter upp en av träplattorna för att se hur det såg ut. Mer fimpar! Och en mångfoting. Väldigt mysigt och mer än vad jag orkade med just då.

Idag regnar det så jag behöver inte bry mig om balkongen särskillt mycket. Däremot ska jag ut på en regnig promenad senare och handla lite. Samt tvätta massor. Vår tvättkorg är överfull och jag hoppas verkligen jag minns rätt tvättig nu. Ska ner och kolla det alldeles strax.

Ha en bra dag!

Onsdag

Ännu mer plugg idag. Men det kantas nog av en promenad i solen för idag är det otroligt härligt väder! Kan ju passa på att slänga lite skräp då också. Motivationen till pluggande tryter fortfarande tyvärr och jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Jag har ju en belöning i form av en otroligt trevlig och fullspäckad helg med start på fredag kväll efter tentan. Men allt det kommer hända oavsett då det mesta redan är betalt. Kul kommer det bli i vilket fall som helst!

Nu ska jag trycka i mig lite frukost och få lite energi och sedan bär det av! (Hoppas vi)

Ha en riktigt bra dag!

Plugg

Efter många om och men kom jag igång med plugget. Efter att jag dammsugit under sängen, diskat och läst diverse saker som inte hade med skolan att göra. Men motivationen tryter. Mycket!

Hoppas ni har det roligare än jag!

Tisdag

Idag ska jag plugga och dammsuga under sängen. I samband med det kan jag ju alltid bära ner lite skit till förrådet också. Men främst ska jag plugga, även om motivationen tryter. Men idag är det mulet ute så jag är inte jättesugen på att gå ut heller. Ska nog iväg och handla lite sen ändå. Baka drömmar till min kära sambo.

Han fick en till present av mig igår annars. I söndags fick han en skjorta, men jag kunde inte låta bli att köpa den här när jag såg den:



Han har något för badankor och nu har han en radiostyrd. Tydligen kommer jag ha svårt att få upp honom ur badet nu.

Ha en bra dag!

Måndag

Idag var sista föreläsningen innan tentan på fredag och det känns ganska så bra faktiskt. Det innebär att jag har massor med tid till plugg nu. Ska bara se till att utnyttja tiden rätt.

Annars hade jag en väldigt trevlig helg i Lerum. En kväll med Bang och öl/cider/vin som slutade på Gretas i Göteborg, middag på resturang för att fira några födelsedagar och allmänt mys bara. Mattias fyllde år igår bland annat. Så det var lite mys när vi kom hem också.

Just nu sitter jag och försöker få ordning på kommande hösttermin. Då är det specialisering som gäller och jag hoppas kunna läsa den i Halmstad. Så slipper jag pendla en termin. Skrivaren bestämde sig återigen för att ha kul med mig:



Men denna gången kunde jag inte annat än att skratta. Även pappret under var klippt itu och antagligen en kvarvara sen vårt tema i julas. Men lite av en chock var det!

Ha en fortsatt trevlig dag!


Shorts!

Riktigt nöjd är jag och kommer troligtvis bosätta mig i dessa i sommar. Är vanligtvis inte överdrivet förtjust i byxor (speciellt jeans) med hög midja, men dessa är otroligt sköna. Liksom chinosen från förra sommarn som ocka har hög midja.




Blir nog till och med dessa med strumpbyxor och någon snygg topp idag. Älskar dem!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Fredag

Har upptäckt boven till mina tidiga uppvaknanden den senaste tiden. Solen! Rätt in i vårt sovrum och då vi inte har mer än en gardin där blir det väldigt ljust. Prio ett nästa vecka blir att beställa en persien, det har defenitivt blivit uppskjutet länge nog nu.

Annars gick det bra att sova själv, med dörren halvstängd i alla fall. Som vanligt hörde jag dock konstiga ljud, men det var inte så farligt.

Nu ska jag dra en borste genom håret och dra mig in mot stan. Shorts och födelsedagspresent står på shoppinglistan. Tror jag skippar träningen till fördel för plugg och en del annat jag behöver göra idag innan jag åker så jag inte kommer iväg allt för sent.

Ha en bra dag!


Sova..

För första gången ska jag sova ensam i den här lägenheten. Det är lite spännande faktiskt. Och intressant hur snabbt man vänjer sig vid att ha någon bredvid sig om natten. Jag kan tycka att det är minst lika jobbigt att sova ensam hos mina föräldrar eller någon annanstans, men inte som att sova ensam i vår lägenhet.

Vår första lägenhet var ganska läskig att sova i med ljud och allmän stämning i luften. Kunde absolut inte sova med öppen sovrumsdörr när jag skulle sova ensam där, även om jag alltid vaknade när Mattias kom in på morgonen eftersom dörren inte var den nyaste modellen.

Nu håller jag tummarna på att det är lätt att somna här. Imorgon bär det av upp till Lerum efter lite shopping och träning som sagt och då slipper jag sova ensam!

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt!

Torsdag

Har varit stel i nacke och axlar nästan hela dagen och tänkte jag skulle mjuka upp mig lite med ett varmt bad om en stund. Eftersom jag dessutom är ensam hemma nu så tänkte jag passa på att ha det lite extra gott. Skumbad, levande ljus, en bra bok och något gott att stoppa i munnen. Låter det inte helt underbart. Lär väl skippa ljusen dock då det blir så taskigt ljus att läsa i. Men ändå, skönt med ett varmt bad.

Nu är det ju dessutom helg för min del så det gör inte så mycket om jag har en liten gottekväll. Medicinen tog jag när jag kom hem och det börjar bli dags att äta igen. Tråkigt att laga mat till sig själv dock så det blir väl något enkelt.

Imorgon följer jag efter Mattias upp till Lerum och stannar där tills på söndag. Men först ska jag in till stan och shoppa mig ett par jeansshorts som var helt gudomliga och en födelsedagspresent till Mattias. Och så ska jag träna lite var tanken. Det har ju hamnat på is så många gånger nu så jag måste verkligen ta tag i det. Eftersom jag då hinner gå på ett av de roligaste passen (zumba) nu så passar jag på!

Ha en bra kväll!


Klänningar!

Vet att jag borde ha börjat göra mig i ordning vid det här laget, men jag kunde inte låta bli att sitta och dregla lite när jag snubblade in på Daisy dapper. Speciellt inte när jag hittade denna klänning:


Priset var dock inte lika kul när det låg på 1595 kr. Men en dag då. Tills dess får jag försöka sy min egen. En marinblå klänning har jag ändå velat ha ett tag. Skulle jag passa i det tro?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Onsdag

Jag är typ alltid seg med att komma iväg och träna. På sistone har det väl även vart lite väl många gånger som jag avbokat i sista minut också. Men ändå, när jag väl kommer iväg är det så sjukt skönt när jag är där och ännu skönare när jag kommer hem. Ska fixa det här lite oftare nu!

Blev inte så mycket pluggat igår som jag tänkt mig, förhoppningsvis blir det mer idag. Men först ska jag in till stan med en kompis. Jag har inga pengar att handla något för tyvärr, men jag ska kolla efter något till Mattias. Han fyller år snart och jag har "bara" en idé om en plojpresent. Men det löser sig nog.

Vädret är underbart och det blir våriga, färgglada kläder idag. Kanske en extra kofta bara.

Ha en underbar dag!

Tisdag

Är otroligt trött just nu och jag vet inte riktigt vad det är med mig. Mina tentanerver börjar komma igång nu och de kan nog ha en stor del i det hela. Annars tror jag mycket på att mina rutiner och matvanor är för jävliga rent ut sagt. Måste fixa dem för såhär kan jag inte ha det!

Nu ska jag skriva ut och kopiera lite papper igen och jag hoppas innerligt att skrivaren inte bråkar mer än nödvändigt med mig. Det har jag ingen ork till idag, då kommer jag kasta ut den genom fönstret!


Bråkstake!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Måndag

Tog en lång sovmorgon av någon anledning och nu sitter jag och försöker ta mig i kragen för att göra något. Typ äta lite så jag kan dra iväg till gymmet en stund. Annars ska jag plugga idag var tanken. Hoppas på att det går bra.

Ha en bra dag!

Söndag

Tillbringade som sagt helgen i Lindome med kalas i Mölndal. Väldigt trevligt måste jag säga och jag fick pluggat en hel del när jag satte mig i mammas och pappas husvagn och skrev. Där fanns inga distraherande moment över huvud taget. Valde även att efter en viss värmejustering sova där båda nätterna. Väldigt bekväm säng samt att jag inte vaknade när min syster skulle till jobbet, mer än när bilen körde iväg.

Annars är det alltid kul att komma hem för det är alltid något som hänt i huset. Det håller på att renoveras och jag blir sugen på att sjäv hitta något hus och börja trixa med. Sen inser jag att det skulle ta både otroligt mycket tid och pengar och då kommer jag på andra tankar. Men drömmen finns där. En dag kanske.

Nu ska jag snart fixa lite mat. Är inte sådär överdrivet hungrig egentligen, snarare illamående, men det är väl bra att få lite mat i magen antar jag.

Ha en trevlig kväll!

Fredag

Igår fick vi knäppa upp jackorna för vi blev så varma i solen på väg hem från affären. Vårjackor ska tilläggas. Idag vaknar jag till det här:



Märkte det redan igår kväll egentligen, men jag hoppades på att det skulle ha smält. Jag som hade hoppats på tygskor och vårjacka upp till Göteborg idag. Men icke. Är nästan mer sugen på gummistövlar just nu.

Annars ska jag plugga massa däruppe var tanken. Inga distraherande moment. Mycket sånt i lägenheten. Här kan jag ju städa, diska, spela.

Menmen, nu ska jag fixa något att äta i alla fall.

Ha en bra dag!

Torsdag

Idag ska det pluggas! Tänker börja på en gång så att jag kommer igång. Sen är väl tanken att vi ska handla lite också. Just nu har vi typ ingenting här hemma.

Igår bestämde jag mig för att nu får det vara vår och tog på mig vårjackan och solglasögon när jag skulle ut. Kanske att det var aningens kallt, men det var skönt ändå. Ännu härligare var att nästan allt grus påväg in till stan var bortborstat. Även om jag inte sett några vårtecken i form av blommor så känns det lite vårigt i alla fall.


Såhär ser för övrigt vår nya hallspegel ut. Jag tycker den är jättefin!

Till detta hade jag också lovikavantar som en härlig kontrast.

Men nu ska jag äta frukost och börja plugga.

Ha en trevlig dag!

Onsdag

Idag är det plugg som gäller. Först och främst ska jag se till att jag har all litteratur här hemma, vilket jag borde ha på ett eller annat sätt. Sen är det dags att sätta igång med dessa instuderingsfrågor. Kan bli intressant.

Annars tänkte jag ta en promenad i det fina vädret och handla lite ingredienser. Ska laga ugnspannkaka till middag ikväll. Förhoppningsvis ska vi även dansa efter det.

Ha en riktigt bra kväll!


En lugn dag

Hittills har det varit en lugn dag. Har tittat på redovisningar, ätit lunch med några klasskamrater, tittat lite på stan med Amanda och nu har jag precis ätit. Men nu är det snart slut på det lugna för en stund. Om ca 20 minuter är jag och dansar Zumba i en timme. Sen tillbaks till det lugna med ett varmt bad!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Tisdag

Ska alldeles strax bege mig mot tåget och åka till skolan idag igen. Men idag är det kort dag. Tre grupper ska redovisa och det ska bli kul att se dem också. Gårdagens redovisningar var väldigt bra och vår grupp blev godkänd! Att vi också fick sluta två timmar tidigare är ju också ganska trevligt faktiskt.

Idag när jag kommer hem ska jag skriva ut massor med papper så att jag kan börja mitt tentaplugg ordentligt imorgon. Tror inte jag kommer orka det idag oavsett om vi slutar tidigt. Har fortfarande för mycket annat i huvudet för att kunna komma igång. Men det löser sig.

Det ser ut att vara riktigt skönt väder ute idag också. Kanske till och med går att ta vårjackan?

Ha en riktigt bra dag!

Måndag

Idag är det redovisning och jag är inte så nervös som jag brukar vara. Tror det beror mycket på att jag idag har en roll att spela. Eller så har det inte kommit igång än. Och eftersom vi är grupp nummer två att redovisa kommer det nog inte komma igång på samma sätt heller. Skönt!

Det är i stort sätt vad jag ska göra idag. Jag har ingen aning om vad jag ska göra när jag kommer hem. Kanske storhandla?

Ha en bra dag!

Söndag

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Massa prat och goda bullar.

Idag har jag i stort sätt inte gjort någonting än. Kokat te till Mattias som håller på att bli förkyld och broderat lite. Ska brodera lite mer senare tänkte jag. Längtar tills våren och solen kommer till vår balkong så jag kan sitta ute och brodera.

Vet inte riktigt vad jag ska göra med resten av dagen. Borde nog plugga lite, men jag är inte det minsta upplagd för det tyvärr. Ska sätta igång ordentligt efter redovisnigen.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Lördag

Har haft mamma och pappa på besök idag och fått lite saker fixade. Mattias har fått en cykel och pappa hjälpe oss sätta upp spegel och hylla. Underbart!

Nu ska jag ta det lugnt och sen ska vi iväg till en kompis och titta på finalen i melodifestivalen.

Ha det bra!

Kakkommentar

Angående Mattias kommentar om gårdagens kakbak så var den inte illa menad och jag skrev det som en kul anekdot. Det är ingenting någon behöver bli upprörd över!

Det är kul att prova på nytt ibland, men är det första gången så är det klart att det inte blir världens bästa.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Fredag

Vill sova lite till. Lyckades snooza en halvtimme idag också fast jag inte skulle. Det var en himla tur att jag satte klockan en halvtimma tidigare igår. Men nu ska jag packa ihop lite grejer och sen är det dags att bege sig till skolan. Fast jag får nog ta en powernap när jag kommer hem.

Bakade kakor till studiegruppen igår också. Då jag fastade fick Mattias provsmaka. "De var okej, men det är ju inte de bästa kakorna du gjort". Kanske borde ha kört på en klassisker istället för att prova nya kakor?

Ha en bra dag!

Hmm

Ett antal timmar senare har jag nu kommit ur pjamasen och konstaterat att det kanske är dags att lista ut vad jag ska baka och fixa ingredienser.

Men jag har hunnit diska och plocka undan lite i vardagsrummet i alla fall!


Torsdag

Blev glad igår kväll. Mådde inte illa på hela kvällen och det har fortfarande inte börjat. Så skönt!

Var riktigt skönt att sova idag också även om det blev lite längre än igår. Snoozade nog upp mot fyra gånger idag och är glad att jag inte har någon tid att passa. Ska ut i regnet på promenad in till stan och handla lite ingredienser sen. Vi har varit så duktiga i studiegruppen så jag tänkte att vi är värda en belöning i form av någon kaka. En chokladig sådan!

Annars kommer jag nog mest sitta här och spela Minecraft. Otroligt beroende framkallande spel och det är så kul! Jag hackade fram diamanter för första gången igår. Då var jag riktigt nöjd.

Och även om det regnar just nu, det var till och med nästan snöstorm för en stund sedan, så är jag glad för jag har en liten djungel i mitt kök!


Min dill har växt så mycket!

Ha en bra dag!

Varm choklad!


Äntligen säger jag bara!

Onsdag

Ledig dag idag och det var skönt att sova tills jag vaknade. Även om jag brukar sova längre och faktiskt satte klockan på nio. Känner mig dock ganska trött fortfarande och ögonen börjar rinna såfort jag gäspar, till och från ser det nästan ut som att jag storgråter.

Vi har inte hängt upp vår riktiga lampa i sovrummet pga en krok saknas, så jag hängde upp en bygglampa där sålänge. Bättre än bara sänglampsljus när man ska plocka därinne på kvällen tyckte jag. En dag när jag kom hem hittade jag skyddsgallret i taket där det ska vara, glaskåpan låg på golvet och resten av lampan på sängen. Då har den glidit ur men det är ingen större skada skedd och det är bara att hänga upp den igen. Inatt hörde jag ett ljud från den, men reflekterade inte över det så mycket då jag halvsov. Helt plötsligt känner vi en duns mot sängen och hör kras. Denna gången slog lampan mot glaskåpan så vi fick massa lampglas i sängen. Väldigt kul att plocka upp när man är sådär väldigt trött!

Men jag fick nog bort det mesta i alla fall så vi kunde sova och jag ska ta mig en sväng med dammsugaren nu om ett tag. Fast först ska jag ta med den varma chokladen som aldrig blev av igår!

Ha en bra dag!


Semla!

Studiegruppen åt goda semlor från kustbageriet idag!


Mums!

Åt dock inte hela då vi precis ätit lunch. Men jag har en till att se fram emot om en stund. Ska ju äta en med Mattias också!

Ha det gott!

Tisdag

Älskar att börja lite senare. Även om jag inte går upp så mycket tidigare än vad jag gör annars så känns det alltid som om jag har mer tid på mig. Helt underbart!

Idag är det semledagen och dessutom internationella kvinnodagen. Så vi ska äta semlor med studiegruppen idag och jag tänkte se om jag kan fixa varsin till mig och Mattias ikväll också. Gottegris som jag är!

Ha en underbar dag!

Måndag

Jag hade en riktigt rolig kväll i lördags som dock resulterade i en otrolig seghet igår. Så jag låg lite på soffan och satt och spelade Minecraft mest hela dagen. Riktigt kul var det!

Idag är det skola som gäller. Mer övning samt handledning inför redovisningen om en vecka. Det blir nog bra. Fast mest längtar jag redan till sängen. Blir nog en liten powernap när jag kommer hem.

Ha en bra dag!

Nöjd

Kanske inte världens bästa bild, men jag är nöjd med både frisör och hår nu!


Ha en fortsatt bra dag!


Lördag

Idag börjar jag dagen hos frisören. Har en tid klockan tio och det ska bli riktigt skönt att få fixat till luggen nu. Det kändes inte helt bra förra gången.

Sen ska jag inte till stan med en kompis och köpa vin och räkor till ikväll. Var så länge sedan jag åt räkor nu så det ska bli riktigt gott. Kanske tittar runt lite i stan när vi ändå är inne också.

Och så ska det storstädas lite granna. I alla fall kök och vardagsrum. Börjar bli dags för det nu.

Annars är vädret ute underbart med solsken och knallblå himmel så det kommer nog bli riktigt skönt med en promenad in till stan idag!

Ha en underbar dag allesammans!

Stolt

För nästan en vecka sedan (lördagen den 26 februari) bestämde jag mig för att äntligen så mina frön. Nu börjar det sticka upp!





Är faktiskt lite stolt över mig själv nu!


Fredag

Och medicinillamåendet håller i sig. Jag hoppas det blir bättre under dagen! Ska jobba med studiegruppen nämligen. När jag kommer hem ikväll tänkte jag påbörja storstädningen lite och sen ta det lugnt. Kanske se på en film och brodera lite.

Ha en bra dag!

Duktig Fi-Fi!


Nu ska jag vara duktigt!

Torsdag

Idag bär det av till Spenshult för uppcheckning, det gillar jag. Och sen ska jag väl plugga och plocka lite. Mer vet jag inte. Jo, det är medicindag idag så jag är inte på världens bästa humör och mående idag precis.

Men jag hoppas ni har en bra dag i alla fall!

Shopping och lite sånt

Det blev den ljusröda jackan från förgående inlägg och lite till! Så som en bok, två baslinnen och en saftflaska till Mattias. Lagerhaus har väldigt god saft ska jag säga och jag älskar deras etiketter!

Boken heter "Kriget är slut" av Morgan Alling och är hans självbiografi. Har hört mycket bra om den så det ska bli intressant läsning. Har många fina minnen från barnprogram han deltagit i, typ "Tippen". Fast hans barndom var väl inte så ljus. Men det ska bli intressant.

Fick även hem fyra filmer som jag beställt. "Sängknoppar och kvastskaft", "Big fish", "Seven" och "Shutter Island". Såg "Sängknoppar och kvastskaft" alldeles nyss och den var precis vad jag ville med lite oväntade scener. Underbart!

Fick även beställt en ny mus idag. Min slutade ju fungera och det går inte riktigt ihop med vad jag vill göra just nu. Jag vill spela och redigera lite bilder. Lite svårt med en touchpad tyvärr. Men nu ska jag få en riktigt ordentlig mus!

Ha en fortsatt trevlig kväll så ska jag sätta igång med maten var tanken!


Onsdag

Idag är det områdesdag, vilket betyder att jag inte behöver lämna Halmstad. Ganska skönt att slippa tåget för en dag faktiskt. Sen tänkte jag gå och kolla på en vårjacka på HM. Har fallit stenhårt för modellen, men jag kan inte bestämma mig för färgen.




Alla bilder är från HM.

Svart, beige eller ljusröd? Är väldigt sugen på den röda modellen för den ser så himla färgglad ut. Men frågan är hur mycket jag har som passar då. Får väl se hur jag gör.

Men nu ska jag fortsätta dricka min blåbärssoppa.

Ha en riktigt bra dag!

Tisdag

Redovisning idag och jag är lite sådär lagom taggad. Hade väldigt gärna stannat kvar i sängen en stund till egentligen, men nu ska jag passa på att fixa lite grejer. Typ äta en ordentlig frukost och göra lunch. Det blev hämtmat igår då jag kom hem så sent. Sen blir det hem och dansa Zumba och till att ta det lugnt ikväll.

Ha en bra dag!

RSS 2.0