Hej!

Jag har haft fullt upp med annat och sen har jag vart väldigt lat, därav den dåliga uppdateringen.

Sen sist har jag varit i Köpenhamn

Vi tog en guidad båttur och såg en del som vi annars inte sett då vi oftast går på ströget.

Jag och M följde med ut till Haverdal och fick se våra kompisars lägenhet samt gick på nostalgitrip för min del. Vi var bland annat uppe på Europas högsta sanddyn och såg stugan jag hälsade på en kompis i för nästan tio år sedan.

Hittade ett roligt träd uppe på sanddynen.

Jag firade midsommar med några kompisar och hade det till största del trevligt. Ägnade hela dagen efter åt att ligga i soffan.

Är för övrigt helt förälskad i dessa solglasögon!

Jag följde även med och solade och badade i Haverdal en dag i den nya bikinin som jag är riktigt nöjd med.

Älskar den stranden!

Nu ska jag städa undan lite i sovrummet (läs mycket!) och sedan ska jag börja pilla med klänningen jag ska ha på min födelsedag nästa vecka. Hittade ett jättesöt tyg idag och fick massa hjälp av biträdet i tygbutiken med hur jag skulle göra! Kommer bli jättebra!

Köpenhamn!

Idag ska jag till Köpenhamn med min mamma. Tåget går om ungefär en timme så det börjar bli dags att klä på sig något. Har dock lite beslutsångest över vad jag ska ha på överdelen av kroppen. Men troligtvis kommer jag se ut ungefär som på Nostalgifestivalen. Vill hemskt gärna visa kjolen för mamma nämligen och vi ses ju inte så ofta. Så nu ska jag stryka lite såhär på morgonkvisten. Kommer kanske in ikväll annars imorgon.

Ha de!

På tal om klänningar

Jag fick en fråga av min mamma för ett tag sen, "hinner du ha på dig alla klänningar?". Satt och tänkte på det igår och kom fram till att jag nog har klänningar som jag inte minns när jag hade på mig senast. Lite synd faktiskt. Men jag bestämde mig för att räkna dem och kom fram till 24, 25 stycken och det kommer bli fler. I år köpte jag inga kläder på Nostalgifestivalen, men däremot ett mönster till en klänning från ca mitten på 50-talet. Det var kärlek vid första ögonkastet.



Kuvertet är lite slitet men mönstret är helt i alla fall och det är det som räknas. Ska bli riktigt intressant att se om jag lyckas med detta. Det ser inte riktigt ut som mönstrerna jag har hemma gör och beskrivningen är dessutom på engelska. Men det blir nog bra ändå.

Nu ska jag börja fixa iordning lite här så att jag kan ta mig in till stan sen. Ha de!

Byxor?

Jag fick precis en sån himla lust att slänga alla byxor jag äger och bara gå klädd i kjolar och klänningar i resten av mitt liv. Är det kallt kan jag ju alltid ta på mig ett par extra strumpbyxor. Tror mitt personliga rekord ligger på fyra par strumpbyxor på mig samtidigt. Det blir ganska varmt och skönt. Tror jag ska börja köra på det faktiskt.

Men jag är väldigt förtjust i shorts på sommaren. När jag hittat ett par jag trivs i då. Vilket jag gjorde förra sommaren och dem fick jag i födelsedagspresent av svärmor. Färgglada och härliga:



Kommer se ännu bättre ut när jag hunnit sola lite och fått färg på benen. Förutom dessa är det kjolar och klänningar som gäller för mig i sommar! (Och framtiden?)

Ha de!

Nostalgioutfit

Fick ingen bra bild på hur jag såg ut på dansen under Nostalgifestivalen. Men här kommer en outfitbild tagen i efterhan:



Toppen är köpt på HM och kjolen har jag sytt själv. Den är helt cirkelrund och att sy fållen på den är nog något av det träligaste jag gjort. Till midjan fick jag inspiration från min blåtvit rutiga kjol med knäppningen:



Rynkorna fick jag lägga till då jag råkade klippa ett lite för stort hål först. Jag hade ju inget mönster att gå efter. Men det blev snyggt i alla fall.

Ha det bra!


Samovar

Igår var jag och hämtade ett paket. Det innehöll en samovar som jag vann på Tradera. När jag och M först kom på att vi ville ha en var det för att jag hade ont i halsen och ville ha en konstant tillgång till varmt vatten. Just nu när vi har en hemma är behovet inte lika stort längre, men till nästa gång. Den är dessutom ganska häftigt:



Nu ska vi bara lista ut hur vi använder den. M sa något igår om eld under den för att röret skulle gå upp i mitten och värma vattnet. Vi får väl se hur det blir. Men använda den kommer vi nog göra!

Ha de!

Födelsedagspresent!

Typ en månad för tidig, men vad gör väl det? Vi provkörde den i alla fall i måndagskväll.


Chokladfontän! Jag blev överlycklig när jag fick reda på att jag skulle få en sån.



Vi doppade äpplen, päron, vindruvor och de två andra doppade även persikor. Mums!
Först i efterhand kom vi på att vi hade ju bananer hemma också. Det hade nog inte varit helt fel.

Nästa gång ska vi duka upp ännu mer samt ha mer choklad i. Ett halvt kilo räckte inte för att få bra rullning på det hela. Men gott var det!

Ha det!

Hemma igen

Och tillbaka till allvaret. Hur allvarlig min sommar nu än kommer bli. Tillbaka till hemmafrusysslorna i alla fall. Idag ska jag nämligen:

-Diska
-Vika tvätt
-Packa upp
-Gå på bio
-Prova min förtidiga födelsedagspresent!

Då M redan beställt den och jag visste vad det var fick jag den redan igår. Ska visa den senare. Ska även visa vad vi har köpt i helgen och hur jag såg ut på kvällen. Var jättekul att dansa till liveband! Blev väldigt mycket snurrar och jag höll på att tappa balansen några gånger, hade ju blivit lite att dricka också.

Ha det bra!

Resa

Idag åker jag iväg till Lerum för att åka vidare till Vårgårda och Nostalgifestivalen. Har sett fram emot det här länge så det ska bli riktigt kul. Kjolen blev färdig igår, dock hade jag inte tid att ens börja på underkjolen. Blev nämligen färdig först vid halv elva. Men den kommer nog nästa vecka istället. Bild på kjolen kommer när jag är hemma igen. Alltså som tidigast på söndag. Sålänge kan ni få en bild på en bil jag såg på samma festival för några år sedan. Vill så gärna ha den!


En Padda med plats för två!

Sjukt söt är den och det kommer vara mycket bilar där i helgen. Förhoppningsvis i alla fall. Regnar det för mycket så kommer det antagligen inte lika många.

Men nu ska jag fortsätta packa.

Ha en trevlig helg!

Sömnad

Nu ska jag börja med kjolen jag ska ha på mig i helgen. Det ska bli riktigt kul då jag aldrig provat på att sy så här tidigare.



Förhoppningsvis behöver jag inte sitta hela natten. Ska försöka sy en underkjol också.

Ha det!

Dummerjöns

Under min VFU läste jag Dummerjöns för barnen och gjorde även sagan som dockteater när vi fick besök av högskolan. Barnen tyckte det var så pass roligt att jag gjorde en ordentlig handdocka istället för kopiorna ur boken. Här är min Dummerjönsinspirerade handdocka som barnen blev väldigt förtjusta i.



Tyvärr blev han väldigt smal och halsen lite trång. Därför kan jag inte använda den för länge utan att få nästintill blodstop i långfingret. Men för att vara en första handdocka tycker jag den blev bra.

Ha det!


Ny dag, nya tag

Idag känns min rygg bättre än vad den har gjort på hela veckan! Så idag blir det till att sysselsätta sig. Inga åtta avsnitt av NCIS på raken här inte. Idag ska jag:

-Duscha
-Tvätta lakan
-Stryka
-Diska
-Gå till Myrorna med M
-Köpa svart tyg och tyll
-Sy en kjol!
-Packa
-Köpa biljetter

Efter att ha sytt kjolen kommer min rygg antagligen vara paj igen.. Men jag sitter i alla fall vid vår köksbänk på en vanlig stol, vilket gör att jag inte behöver böja ryggen allt för mycket. Förhoppningsvis kommer ryggen inte vara så paj.

Ha det bra!

Oj

Nu blev det sådär långt mellan inläggen igen. Tyvärr har jag inte haft ork till att sitta här någon längre stund de senaste dagarna. Nedre delen av min rygg håller på att driva mig till vansinne och jag har mest legat på soffan och ätit så många värktabletter jag får. När det inte hjälp har jag även smörjt mig med tigerbalsam. Apoteket tyckte inte jag skulle ha någon smärtstillande gel då jag redan äter så mycket smärtstillande och inflammationslindrande.

Men imorgon blir det till att röra på sig. Jag har massa disk som ska diskas och tvätt som ska strykas. På fredag drar vi till Lerum och sedan vidare till Vårgårda för att jobba på Nostalgifestivalen och gå på dans på lördagkväll. Sjukt kul!

Men nu ska jag sova så jag orkar med allt jag måste göra imorgon. Funderar på om jag hinner sy en kjol också.

Ha det bra!


Mål för dagen!

Idag är en sån dag där det är massor att göra, men egentligen är det inte så mycket. Jag ska:

-Sy in en klänning för provning senare idag
-Diska, all disk ska under dagen bort!
-Plocka upp tvätten från källarn
-Ta mig en tur till havet och sola lite
-Duscha!

En ganska lagom lista för en dag. Men det är bäst att jag sätter igång. Vill komma till havet innan klockan blir för mycket!



Ha en bra dag!

Sista dagen idag!

Ett littsem och en omtenta kvar. Någon gång innan fem är jag istort sätt klar med den här terminen. Ska skicka in observationsrapporten innan söndag också. Men den orkar jag inte bry mig om idag. Idag ska jag och Amanda sätta oss och ha trevligt på en uteservering någonstans efter tentan och det kommer bli så skönt!

Idag tänkte jag dessutom för första gången på snart ett år sätta på mig min studentklänning igen. Är inte ett moln på himlen och det ser inte ut att blåsa så mycket. Blir nog jättebra!

Ha en bra dag nu!

Plugg, plugg, plugg

Det är nu jag känner att min planering verkligen brister. Imorgon är det examination, ivägskickning av VFU-portfolio och förhoppningsvis omtenta. På söndag ska dessutom observationsrapporten in igen, men den är ju som tur är i stort sett klar. Bara ett stycke kvar och det tänker jag fixa på lördag.

Som det ser ut nu är det en himla massa skrivande som står på planeringen idag och en tripp till Nordea. Jag har fått ett nytt kort, mitt gamla gick ut i måndags, men någon pinkod har jag inte. För tillfället har jag alltså inga pengar att röra mig med. Vilket känns mindre bra.

Men nu får jag dra mig tillbaka till skrivandet.

Ha det bra!

RSS 2.0