Skola

Idag är första dagen i skolan för den här terminen. Ska bli riktigt kul att komma dit igen. Men först en fika med Amanda.

Jag hann färdigt med fållen på kjolen i morse också så det får bli vad jag har på mig idag. Tillsammans med ett matchande linne, en kofta och min nya hatt. M undrade om jag vill se ut som om jag kom från 50-talet. Kommer upp bild senare. Men här är hatten i alla fall:


Något suddig bild tyvärr, men den får duga.

Ha de!

Hur gick det?

Jag har kollat upp vad alla böcker på listan kostar på Lycknis. De är billiga och fraktfria.
Jag kämpade för att skriva ut min kurshandbok, men tydligen får jag inte lov att skriva ut någonting om inte alla färger finns. Inte ens om dokumentet är i svart text. Får fixa det på Campus imorgon helt enkelt.
Jag har diskat.
Jag har nålat upp fållen på kjolen, men inte sytt den. Det ska göras ikväll eller imorgon innan jag går hemifrån.

Jag har inte strukit. Jag har inte ens hämtat upp tvätten som hänger i tvättstugan sen igår. Jag har inte orkat med det. Istället fastnade jag framför Svensk fastighetsförmedling och kollade på bostadsrätter. Inte för att jag ska flytta än utan för att det är kul att kolla på planritningar och fundera på hur jag skulle kunna möblera.

Nu ikväll ska jag måla en framsida till min kalender och slötitta på "Fångarna på fortet". Nostalgi!

Ha de!

Förberedelse

Idag är planen att jag ska förbereda lite inför imorgon. Första dagen på terminen. Det ska bli kul att börja skolan igen. Har varit otroligt skönt med sommar och det varma vädret hade gärna fått hålla i sig lite till, men det ska ändå bli skönt att ha något att göra på dagarna igen.

Nu är alltså planen att:
-Skriva ut kurshandboken
-Och gå igenom den
-Kolla upp litteraturlistan
-Och vad alla böcker kostar
-Kolla vart alla pennor och dylikt har tagit vägen

Förutom detta ska jag även:
-Sy klart min kjol (har bara fållen kvar nu)
-Diska
-Möjligtvis stryka

Får väl se hur mycket jag hinner/orkar men första listan ska jag göra!

Men först blir det lite mellanmål.

Ha det!

Kakor

Här är resultatet från mitt bakande härom dagen:


Hade picknick på vardagsrumsgolvet innan jag skyndade hemifrån i fredags.

Och här är receptet för er som vill prova på själva:

Ingredienser

250 g smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl socker
1,25 dl farinsocker
1 ägg
0,75 dl kakao
2 msk mjölk
knappt 4,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
2,5 dl hackad blockchoklad

Använd elvisp för att röra smöret. Rör i alla olika sorters socker, efter det ägget, kakao och mjölk i tur och ordning. Bakpulvret rörs i mjölet innan det blandas i och sist kommer blockchokladen. Klicka ut på plåt och grädda i 180 grader i 10-12 minuter.

Jag hittade receptet här för några år sedan och det är ett av mina favoritrecept. Hur mycket och vilken typ av choklad ni vill ha i kan givetvis ändras. Provade med nära ett halvt kilo en gång. Det blev riktigt chokladigt!

Idag

Vaknade tidigare än vanligt av att mamma ringer. Vi ska nämligen åka och kolla på en regnställ till mig imorgon. Hon hade tydligen hittat en på extrapris nu på Intersport.

Men kändes bra att vakna innan nio ändå. Nu har jag hunnit med mycket mer på morgonen och gjort allt jag tänkte göra innan jag skulle börja med min kjol. Jag har slängt i en ny tvätt, diskat, dammsugit och hunnit äta frukost. Så nu är det väl dags att börja med kjolen då. Blir en till i 50-talsstil där kjolen är cirkelrund. Dock har jag inga bilder på den.

När jag pillat lite med det kommer jag vid tre, fyra tiden någon gång börja dra mig mot tåget för att åka upp till Göteborg. Blir bowling där ikväll eftersom en av mina kompisar åker tillbaka till skolan i Piteå imorgon. Så det ska bli trevligt och har jag tur så har jag något nytt att ta på mig.

Ha de!

Baka!

Blev inget bakande igår då M kom hem senare än vad jag trodde. Så jag tar och bara nu på morgonen istället. Det funkar ju minst lika bra!

När jag bakat färdigt bär det av till Varberg för att hälsa på Amanda. Vi har inte setts på nästan hela sommaren så det ska bli riktigt kul.

Och när jag kommer hem igen blir det till att ta hand om tvätten som jag också glömde av igår.

Ha de!

Resultat

Det blev inte särskilt mycket gjort idag i alla fall. Jag växlade pengarna trots allt och höll på att blåsa bort. Bion var inte öppen så det fick M fixa själv och bakningen blir möjligtvis av om han handlar på vägen hem.

Just nu tittar jag på "Fångarna på fortet" och längtar tillbaka till värmen!


Underbara kvällar på Naxos!

Dags att ta tag i dagen

Efter att ha spenderat hela förmiddagen på soffan börjar det nu bli dags att ta tag i dagen. Har en del saker jag vill ha gjort innan skolan börjar på tisdag. Idag ska jag därför göra följande:

-Växla tillbaka pengar för M's räkning
-Hämta biobiljetter också för M's räkning
-Tvätta (förutsatt att tvättmaskinen är ledig)
-Dammsuga
-Få ordning på sektretären
-Baka! (Inte viktigt, men jag blev sjukt sugen på double chocolate chip cookies)

Jag kanske inte får gjort allt, men förhoppningsvis en del. Så nu blir det till att hoppa in i duschen så jag kan börja!

Ha det!


Vardagslyx!


Kaffe. vaniljglass, chokladsås, chokladsyrap, vaniljsyrap och grädde på toppen. Sött och gott! Fast jag kunde nog tagit lite mindre syrap.


Ha de!


Wohoo

Hemma igen efter en underbar vecka på Naxos!

Grekland!

Väskan är packad och vi är redo. Planet går 8:10 imorgon och då har jag en härlig vecka på Naxos framför mig. Kommer bli så otroligt skönt!

Ha det så bra!

Reseshopping

Idag blir det en tur till Eurostop med en kompis. Jag tänkte hitta mig ett par nya bhband och hon ska ha en klänning vad jag har förstått det. Sen blir det som alltid en vanilla latte på Espresso House.

Imorgon blir det mer reseshopping fast för M's skull. Badbyxor är det som står på schemat. Samt möjligtvis en ny ryggsäck.

Sen blir det hem att packa. På tisdag åker vi uppåt och hälsar på alla föräldrar och lite annan släkt innan vi drar vidare till Grekland. Om en vecka sitter vi där. Ska bli så underbart skönt!

Ha de!


Resestäda

Igår skrev jag listor och idag ska det städas och tvättas. Igår blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Fick sjukt ont i handleden och smärtan strålade upp i fingrarna. Det blev således mest tvtittande och läsning för mig igår. Blev något frustrerad mot slutet av dagen.

Ha de!

Packning

Idag kommer min dag nog mestadels bestå av att skriva packlistor och se till att så mycket som möjligt av det som ska med är rent. Självklart även då bestämma mig för vad jag vill ha med mig. Det är inte alltid det lättaste.

Ska även ta hand om lite städning osv. som jag vill ha undan innan vi åker. Alltid trevligare att komma hem till ett rent hem än till massa städning.

Det här kan bli intressant!


Jag i Spanien för två år sedan. Till paradresorna har jag alltid packat för mycket.

Ha de!

Hmm

Blev ingen camping. Vi stannar hemma och tar det lugnt istället av privata anledningar. Men det kan bli ganska skönt det också. Båtturen var väldigt trevlig i alla fall!

Just nu väntar jag på att pannkakssmeten ska bli färdig och sen ska jag in till stan en snabbis och se om jag hittar några billiga vita shorts att ha med till Grekland bland annat. Tror jag kommer använda dem en del här hemma också.

Sen ska jag inte göra så mycket mer idag. Hänga in lite kläder och diska lite typ. Ut och läsa i solen kanske?

Ha de!

Campa

Denna veckan var det tänkt att vi skulle åkt till en kompis stuga och haft trevligt i några dagar. Av privata anledningar för denne kompisen blev det inte så. Därför ska vi idag sätta oss och planera vad vi ska göra istället.

-Hyra en stuga i närliggande stad
-Hyra en tältplats i närliggande stad
-Följa vattnet och tälta i skogen häromkring á la allemansrätten

När vi pratade igår lutade det åt skogen. Kan bli intressant.

Ha de!

Kärlek

Min nya kärlek!



Den ska givetvis inte stå på golvet, men jag kände ett extremt behov av att packa upp direkt.

Mums

Passar på att äta spagetti med ostsås när M jobbar kväll. 4 Cheeses heter såsen och innehåller bland annat gorgonzola, varpå han inte var så vidare förtjust i den. Underbart säger jag!

Ha de!

RSS 2.0