Katter!

Här är då våra fina kissekatter som vi nu håller tummarna på att kunna behålla!


Bosse i bakgrunden och Kattis närmst kameran.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Måndag

Idag är egentligen första dagen på VFU:n. Men det var ingen förutom städerskan där. Tydligen var de på utbildningsdag och det hade inte jag den blekaste om. Så jag fick bege mig hem igen.

Därav har jag hittills inte gjort så mycket än idag och lär väl inte göra det heller. Få lite mer ordning här kanske och mysa massa med katterna.

Ha det bra!

Hej då

Jag hann med nästan allt, men nu är tiden slut. Nu drar jag in till stan och handlar samt kollar lite innan jag sätter mig på bussen mot växjö.

Ha en trevlig helg!

Fredag

Träningsvärk var det ja. Mellan skulderbladen och i låren känns det som mest just nu. Men det får gå ändå.

Idag ska jag plocka i ordning allt jag inte gjorde igår (nästan), hämta paket och sen drar jag iväg till Växjö över helgen. Ska träffa en kompis som jag ser allt för sällan och kommer antagligen inte sitta något framför datorn. Kommer inte ens ha med mig min.

Men först som sagt. Plocka undan lite och hämta paket. Resten får Mattias ta!

Ha en bra dag!

Helt slut!

Det träningspasset var tuffare än vad jag trodde så jag kommer nog ha ganska go träningsvärk imorgon. Men det är värt det. Ska nog gå nästa vecka också.

Nu har jag i alla fall ätit och ska snart vara snäll och koka potatis till Mattias matlåda. Men först blir det nog en dusch, det har inte kommit mig för än. Sen blir det till att ordna med alla kläder. Tror att jag äntligen har kommit fram till ett bra system.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Torsdag

Har sovit förvånansvärt bra inatt, om jag jämför med de senaste nätternas vridande och vändande. Men jag kanske var så pass trött nu att jag bara slocknade. Skönt var det i alla fall. Mindre skönt var att någon (har en stark misstanke om vem) hade ändra min alarmsignal. Från Rock around the clock till någon av telefonens egna. Inte snällt!

Idag är det i alla fall skola och studiegrupp som gäller först. Sen har jag ett träningspass och när jag kommer hem från det ska här ställas i ordning. Imorgon åker jag till Växjö och då måste alla mina grejer vara klara. Mattias kan ju fixa lite till, men han vet ju inte hur jag tänker om "mina områden". Men det blir förhoppningsvis bra. Han och en kompis ska leka macho i helgen och sätta upp lite tavlor och hatthyllan. Så bra!

Men nu ska jag förbereda lite mer inför skolan. Typ klä på mig något och så.

Ha en bra dag!

Onsdag

Vi fick gjort en hel del igår och mer kommer senare idag och imorgon. Nu ska jag strax gå iväg till tåget. Jag och Amanda ska på shoppingtur i Ullared. Har en del jag skulle vilja ha, men jag får nog vara ganska så kritisk. Pengarna ska räcka till mer än shopping. Jag borde nog skaffa mig ett extrajobb ganska snart. Måste ta kontakt med vikariepoolen ganska snart med andra ord.

Men nu måste jag gå.

Ha en bra dag!


Tisdag

Dagen idag går i kattförberedande anda. På söndag kommer de och då vill vi ha allt färdigt. Om det kommer bli så är dock en annan fråga. Men det har börjat bra.

Annars har vi vart och handlat idag och jag ska skriva skolarbete. Inte allt för mycket spännande med andra ord.

Ha en bra dag!

Måndag

Längtar just nu sjukt mycket tills denna dagen tar slut. Är otroligt trött och vill helst gå tillbaka till sängen igen. Men det går inte. För idag är det återigen föreläsningar, sen har vi studiegrupp som jag hoppas inte tar allt för lång tid. För sen har jag arobic och core på Sats. Det ska i alla fall bli skönt att röra på sig! Då kanske jag piggnar till lite.

Ha en bra dag!

Mmm

Lyxar med Coca-cola i vinglas när jag ska skriva arbete här nu. Undrar hur långt jag kommer denna gången innan jag känner att jag måste gå och handla lite.


Mums!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Träningsvärk

Jag lyckades ju faktiskt komma iväg till gymmet igår och körde hela passet jag fått. Vilket resulterade i träningsvärk idag. Specielt i magen. Det är plågsamt att sätta sig ner och samma sak när jag ska upp igen. Men det värsta hittills var en nysattack. Riktigt hemskt var det!

Och mer kommer väl antar jag...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Söndag

Blev riktig söndagsfrukost med rostat bröd idag. Det är så otroligt gott!

Idag har jag en välbehövlig tvättid men jag kommer nog inte ta allt. Blir det mest relevanta så bokar jag en tid till om två veckor eller så.

Så ska det skrivas skolarbete. Det kan också bli intressant. Åter igen är jag ute i sista minuten. Men det är då jag jobbar bäst. Så det blir nog bra.

Sen lär jag ju fastna framför Little big planet 2 också. Det är så otroligt kul! Finns en bana där man ska skjuta bakelser på monstrena! Helt underbart!

Ha en bra dag!

Lördag

Idag hade jag tänkt ta det ganska lugnt, förutom ett besök på gymmet. Men jag kom på massa andra saker jag kan göra här hemma nu när jag faktiskt har tid. Som dessutom inte behöver ta så lång tid. Vi har inte så mycket julsaker att det kommer ta en hel dag att plocka bort allt och det är inte många minuter ner till källarn. Så blir det!

Sen kommer jag nog hamna framför tv:n en del idag också. Mattias har köpt Little big planet 2 till mig i sen julklapp! Blev så glad. Vi installerade det igår och jag spelade introduktionsbanan. Det ska jag fortsätta med alldeles strax när jag låter frukosten sjunka lite.

Ha en riktigt trevlig lördag!

Fredag

God morgon världen och välkommen till en ny dag! Jag är otroligt trött just nu men hoppas piggna till lite under dagen. Kommer antagligen slockna så fort jag kommer hem sen istället.

Idag blir det först massa skola. Både föreläsning, studiegrupp och sen ska jag sitta en stund i biblioteket tänkte jag. Och hoppas på att boken jag vill ha är ledig. Var kö till den jag ville läsa igår. Men jag hade "tur" att hamna först i kön efter sista föreläsningen.

Sen blir det hem och bara ta det lugnt. Kommer som sagt antagligen slockna när jag kommer hem. Men också sen. Slänga ut lite skit, göra en milkshake och se på film blir nog bra!

Ha en bra dag!


Torsdag

Har tillbringat större delen av dagen i skolan med föreläsningar och lite inläsning på biblioteket. När jag kom hem blev det till att handla och jag fick köpt min kolasås! Så imorgon blir det milkshake med kolasås till. Fick ett sjukt sug efter kolasås igår och det har inte släppt än. Men då jag ska dra ner på sockret sparar jag det till imorgon. Jag kommer antagligen inte äta mer idag ändå pga fastan.

En bra sak är också att jag äntligen är registrerad på min kurs! Inte en dag försent och jag känner nu att jag kan komma igång på riktigt.

Nu blir det snart en dusch och sen fastnar jag väl framför tv:n ett tag. Kanske kollar igenom pandurokatalogen igen. Nu borde jag ju snart få pengar från csn och kan köpa lite grejer jag ville ha. Pysseldags!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Bjuder på en lite lagom suddig bild från Mattias examen också. Mamma är fotograf och vi hade nog precis tagit varsin shot där. Helt underbar kväll!

Onsdag

Är otroligt trött idag. Men jag har sovit riktigt gott. Vaknade någon gång vid två av någon anledning, men somnade om snabbt igen. Längtar till helgen och sovmorgon! Det hade inte varit helt fel alltså.

Idag ska jag i alla fall till skolan för föreläsning och studiegrupp. Sen ska jag hem och vila lite innan jag börjar hemma. Har tänkt i flera dagar nu att jag ska plocka undan alla julsaker. Inte för att de är så många, utan mest för att det är dags. Samt eftersom vi ska ha katter nu så måste det städas undan en del.

Men nu ska jag gå och göra massa mackor.

Ha en bra dag! 


Tisdag

Lång dag i skolan idag. Men nästan hälften av tiden består av håltimma varpå det blir studiegruppsträff. Sen blir det zumba när jag kommer hem, ska inte glömma knäskyddet denna gången!

Ha en bra dag!

Måndag

Efter en underbar helg med bland annat examensfirande som innehöll resturangbesök och utgång med tre liter champange, singstarkväll med några tjejor i Göteborg och bio med Mattias och en vän är det nu dags att börja allvaret igen. Ny kurs idag och jag är lite smått nervös. Den har inte kommit upp än och jag undrar om jag kan ha skrivit fel någonstans. Hoppas verkligen inte det. Men det är väl tur att det går att se salar och sånt ändå.

Det är dessutom inte det enda nya. Mattias tog ju examen i fredags och idag börjar han sitt nya jobb! Är så stolt över honom!

Ännu mer nya saker är att det inom några veckor kommer bosätta sig två Cornish rex här. Ett par fina katter med andra ord.

På toppen av det hela har vi idag varit ihop i tre och ett halvt år. Det är riktigt länge!

Men nu ska jag packa ihop lite grejer och dra mig till tåget. Känns inte som att jag borde missa det idag av alla dagar.

Ha det bra!

Nöjd

Nu är jag nöjd! Just nu är det bara chokladen som ska fixas sen är jag helt klar!

Och hyresvärden har vart här och lagt silikon på hållet i vasken så det ska nog inte läcka så mycket mer nu. Hoppas vi i alla fall.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Fredag - Examensdag!

Idag tar Mattias examen. Är så glad för honom! Och eftersom jag är den snälla flickvännen som jag är, så ska jag fixa här hemma till gästerna kommer. Bland annat därför tårtan blev till igår. Jag ska:

-Diska (ovanligt)
-Hänga in alla kläder
-Dammsuga
-Möjligtvis våttorka
-Plocka undan en del onödiga grejer
-Handla frallor och ost

Inte så mycket med andra ord. Men jag behöver nog äta frukost innan jag börjar. Så det blir det nu.

Ha en underbar dag!

Tårta

Var ju väldigt smart av mig att börja baka när jag ska fasta. Jag kan inte slicka skålen!

Såhär ser det i alla fall ut hittills:

Massa ägg! Alla ska inte användas nu dock.


En tårtbotten.


En annan i ugnen.

5 ägg och 2½ dl florsocker. Hoppas det blir bra. Första var väldigt mjuk när den kom ut.

Resultatet kommer imorgon! Ha de

Godkänd!

Det första vi fick reda på idag var att vi var godkända. Är så glad nu och även om det gick lite stakigt när det var min tur kändes det bra.

Nu är det snart dags för middag och sedan ska här göras marängbottnar!

Ha det bra!

Torsdag

Uppe med tuppen för att förbereda det sista. Opponering idag och det är det sista som ska göras på denna kurs. Helt underbart. På måndag börjar vi på nytt igen. Verkar vara intressanta föreläsningar också.

När jag kommer hem idag blir det till att gå och handla, panta flaskor/burkar och dra massa skit till återvinningen. Orkar inte ha det kvar om vi ska ha gäster imorgon. Någon måtta får det vara liksom. Så kanske det är lättare att få ordning sen också.

Sen ska här bakas massor. Eller ja, två tårtor. Schwarzwald tårtor som ska vara glutenfria, nötfria och laktosfria. Jag kommer defenitivt lyckas! Har allt planerat.

Men nu ska jag förbereda.

Ha en bra dag!

Onsdag

Idag ska det läsas och skrivas lite till. Sen kommer Amanda hit och fikar och tittar på lägenheten och sen kommer Emma hit och äter middag med mig. Mattias ska bowla och äta ute med sin klass idag. Sista saken de gör tillsammans. På fredag tar han examen och är då färdig sjuksköterska. Inte helt fel.

Sen vet jag inte riktigt. Blir väl förberedelse inför imorgon mest och till att lägga sig ganska tidigt. Men nu ska jag äta frukost och diska så att jag kan komma igång med dagen!

Ha det bra!


Tisdag

Idag ska jag fortsätta läsa arbetet lite mer noga. Opponering på torsdag. Sen ska jag diska lite mer och plocka iordning. Och hoppas på att hyresvärden kan komma inom en inte allt för lång framtid.

Igår när jag höll på och stökade i köket tänkte jag att det är dag att byta soppåse. Sagt och gjot. Upptäcker då också att det är världens blötaste soppor vi fått på oss. Frågar Mattias om det men han vet inte vad som kan vara fel. Väl tillbaka i köket ser jag till min stora fasa att det droppar under vasken. Mattias säger att det nog är något som sitter fast och skruvar lite i rören, men de är fina och rena. Efter närmre observation upptäcker han dock ett hål. I vasken. Som tydligen har blivit lagat tidigare för det var svart mojs där som började lossna också. Riktigt kul det här. Men det är väl sånt vi får ta när vi flyttar in i en sån gammal lägenhet. Jag hoppas det löser sig snart i alla fall. För de kommande dagarna kommer jag tillbringa mycket tid i köket. Examnensbaka!

Ha det bra!

Bada

Jag fick med mig "Svinalängorna" ner i badet och där fastnade jag i nästan två timmar. Riktigt skönt var det och jag hann läsa ut halva boken. Sen var vattnet kallt och då var det inte så skönt längre. Men det borde göras oftare!

Ha det bra!


Måndag

Fick skickat in mitt arbete igår och jag känner mig ganska nöjd ändå. Fast jag satt så länge med det att jag nog blev lite blind på det mot slutet. Vet inte om allt grammatiskt blev rätt när jag flyttade runt allt. Men det får gå ändå. Det värsta som kan hända är ju inte värre än omexamination. Tråkigt skulle det vara, men inte så farligt ändå.

Idag är för övrigt en seg dag. Har inte sovit bra inatt och var uppe sju för att gå på yoga. Det var skönt när jag var där och sen krashade jag på soffan när jag kom hem. Har inte så mycket att göra idag förutom att läsa ett arbete och ta hand om lite disk. Det kunde vart värre det också.

Men först ska jag lägga mig och dåsa i ett varmt bad en stund med någon lättläst bok. Låta alla spänningar efter skrivandet lösas upp.

Ha det bra!


Söndag

Igår hade vi gäster och det var riktigt roligt! Spel och efterrätt stod på schemat.

Idag har vi massa disk och jag ska skriva mitt didaktiska. Just nu förbannar jag mitt lata sinne som inte sätter igång med skolarbeten när det borde. Bättring på det nu!

Ha en bra dag!

Fredag

Idag ska här pluggas och städas en del. Samt att jag ska baka en efterrätt till imorgon. Det kan bli väldigt intressant att se hur det går. Det är en helt ny efterrätt.

Innan jag börjar plugga ska jag också till biblioteket och låna lite böcker. Bara till att hoppas att de finns kvar då de ej gick att reservera.

Sen blir det förhoppningsvis en runda till Guldfynd om min ring har kommit in. Fick äntligen tummen ur och köpte den! Det var rea på den och det kan ha något med saken att göra.

Ha en bra dag!

Tröttsamt

Det stod ingenting om idag på bibliotekets hemsida. Så jag hoppades att jag skulle ha tur. Men givetvis inte. Det var stängt så det vara bara att bege sig hem igen. Gick inga bra bussar ut till Amanda heller nämligen. Annars hade jag åkt till henne en stund.

Just nu försöker jag samla kraft till att fortsätta med mitt didaktiska ställningstagande. Men det är svårt. Jag har verkligen ingen ork. Lite vill jag ha skrivit idag i alla fall, resten tar jag på söndag när jag har tillgång till den sista boken.

Ha det bra!

Torsdag

Det blir en skoldag idag. Jag hoppas verkligen att biblioteket är öppet idag. Behöver lite referenser och alla kan visst inte hittas i Halmstad. Samt att det är lättare att sitta och skriva på biblioteket. Där har jag inte massa andra saker jag "måste" göra. Typ diska, dammsuga osv.

Och med tanke på hur det blåser ute hoppas jag verkligen att tågen går någorlunda ordentligt. Känner inte för att stå ute någon längre period i det här.

Ha en bra dag!

Fisk

Igår gjorde jag en liten improvisationsmåltid med färsk kolja. Det blev riktigt gott!



Jag blandade en burk creme fraiche med citronpeppar, dill och citronsaft. Sedan saltade jag fisken lite och tog lite citronpeppar även där. Efter det täckte jag fisken med röran och ställde in det hela i ugnen på 200 grader i ungefär 15 minuter. Till detta hade vi couscous. Supergott!

Ha det bra!

Onsdag

Har precis ätit frukost. Det blev rostat bröd och julte. Jag blev så glad när vi fick en brödrost av mamma och pappa i julklapp. Den kommer defenitivt bli välanvänd.

Nu blir det snart till att hoppa in i duschen för min del och om några timmar ska jag upp till Göteborg. Idag blir det middag på grekisk taverna med några av de bästa. En årlig sen julmiddag med kompisarna från gymnasiet. Mys!

Innan dess blir det nog en runda till en närliggande loppis. Se om vi hittar något soffbord kanske? Annars ska vi leta på Halmias loppis på lördag.

Ha det bra!

Nyårslöften

Vet inte hur många nyårslöften jag har avlagt genom åren, men det är få av dem som har hållt. Få av dem har nog gjort mer än lämnat mitt mun. Men i år ska det bli skillnad, tror jag i alla fall. Nu ska vi se:

Träning
Jag ska börja träna mer regelbundet igen för att få en starkare kropp och må bättre.

Mat
Jag ska börja äta mer ordentlig mat och även detta mer regelbundet för att må bättre.

Det är de två seriösa löftena/målen. Dessa är mycket till för mitt mående både fysiskt och psykiskt. Med en starkare kropp tar jag bort en del av belastningen från lederna och får förhoppningsvis inte lika ont.

Sen har jag även som mål att klara en del till av skolan, få mer ordning här hemma, tvätta regelbundet, spara pengar till saker jag verkligen vill ha osv.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Tisdag

Vaknade av att jag drömde en nyare variant av en zombiedröm jag drömt tidigare. Varför kan inte zombierna dö när man dränker dem?

I alla fall var det väl tur att jag vaknade och gick upp på toa då, Mattias klocka hade nämligen inte ringt. Så han fick skynda iväg. Själv gick jag och la mig en stund till, bara för att vakna av att han ringer och vill ha kaffe. Snäll som jag är sätter jag på en kanna och promenerar iväg till högskolan. Hade det inte blåst hade det nog vart riktigt skönt.

Jag kom i alla fall upp i bra tid och kan sätta igång med dagens göromål. Här ska skrivas, vikas tvätt och så ska jag rensa färdigt sektretären så att jag har någonstans att sitta. Antagligen gör jag det inte i den ordningen.

Men först blir det nog lite frukost.

Ha det bra!

Kaffe

Jag och Mattias dricker kaffe.


Stora gröna och lilla gröna. Gissa vilken som är min.

Ha de!

Måndag - Wohoo

Något försenat har vi nu fått internet i denna lägenhet också. Så underbart!

Just nu håller jag på att rensa min sekretär så att jag har lite ordning runt omkring mig. Det känns som en bra start på detta nya år. Hur länge det håller är väl en annan fråga dock. Jag har även några löften för i år som jag tänkte dela med mig av senare. Nu är det dags att gå ner i tvättstugan igen. Hade lite lagom med tvätt idag.

Ha de!


RSS 2.0