Mums

Har precis börjat med efterrätten nu. Ska bli riktigt gott det här!


Hmm

Jag skulle plocka undan, jag skulle dammsuga, jag skulle diska, jag skulle sköjla av mig, jag skulle locka håret.

Jag har plockat undan och jag har diskat.

Vart tog resten av tiden vägen? Jag gick ju upp tidigt för detta idag.

Nu bär det i alla fall snart av till MAXI för att handla mat inför kvällens middag och jag har lyckats bestämma mig för en efterrätt. Samma chokladhjärtan som jag gjorde när M's kompisar var här på middag.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Gott nytt år!

Helt fantastiskt var jag uppe vid åtta idag. M skulle upp och ordna med sin tjälknul och jag tänkte ta medicin så att jag slipper fasta ikväll. Efter det klarade jag av att hålla mig vaken i en och en halv timma innan jag somnade om. Vaknade igen vid elva av att M ville äta frukost. Under hela denna tiden har jag dessutom legat och kollat när han har spelat tvspel. Det är mer intressant än vad det låter. Assassani´s creed II håller han på med för tillfället och det är ett grymt snyggt spel.

Nu är det tänkt att jag ska plocka undan det värsta här inne innan jag går och möter E för att handla mat till ikväll. Innan dess ska jag väl ha kommit på något att göra till efterrätt också i och för sig. Men det borde väl inte vara allt för svårt. Är väldigt sugen på chokladmousse så jag får väl leta reda på någon utan sprit.

Ha en fortsatt trevlig dag och en trevlig kväll om jag inte skriver ikväll!

Skönt

Med rena lakan!

Planer

Då var planerna för nyårskvällen ordnade. Blir till att laga middag med M's klasskompis flickvän då våra pojkar har bestämts sig för att jobba. M jobbar natten så han ska väl sova mest hela dagen och hans klasskompis kommer hit lite senare, antagligen lagom till efterrätten.

Det blir fylld lövbiff med hasselbackspotatis och till efterrät blir det något med choklad. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra än. Får ta och bläddra igenom böckerna imorgon.

Nu är det väl snart dags för sängen och jag har nästan inte gjort något av vad som stod på min lista. Lakanen ligger kvar i torktummlaren så jag kan ju ta och bädda om snabbt i och för sig. Får se hur det blir. Jag har i alla fall fått strykt tvätten och plockat undan lite. Men dammsugningen får väl vänta tills imorgon.

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt!

Wiie

Han löste det. Fast nu sitter han och spelar istället.

Gah

Nu blir jag snart galen! Vet inte hur länge jag har försökt få ps3:an att spela min musik nu, men det funkar inte. Sjukt irriterande. Så jag tror nästan att det blir till att se på film medan jag stryker istället så får M hjälpa mig när han kommer hem. Det funkade nämligen igår när han förevisade. Dock en annan låt. Men den vill jag inte lyssna på nu.

Till råga på allt så var tvättmaskinen upptagen så jag måste vänta med det också. Men det går väl snabbt sen när den är ledig.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Äntligen

Har nu fått den sista färgpatronen till skrivaren och den funkar. Så nu kanske jag äntligen kan börja skriva ut lite saker. Lite foton och sånt. Vill ha lite bilder uppsatta i hallen.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Dagen idag...

Kommer gå åt till massa hushållssysslor. Det ska bli ganska intressant att se hur långt jag kommer. Jag ska:

-Tvätta de nya lakanen och bädda rent.
-Stryka all tvätt som ligger kvar sedan innan jul.
-Packa upp allt efter julhelgen.
-Allmänt plock i vardagsrummet.
-Dammsuga hela lägenheten.

Tror inte jag kommer lyckas så bra med det allmänna plocket och uppackningen. Däremot bäddningen, strykningen och dammsugningen måste jag göra!

Sen kan jag belöna mig med att titta på "En geishas memoarer". Var så längesen jag såg den nu och vi har äntligen ett ps3 så jag kan ju faktiskt se den. Kan nu även lyssna på musik från datorn via tv:n med hjälp av den maskinen. Blir ju något bättre ljud då.

Men nu ska jag nog äta frukost och få igång den här dagen.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Hemma

Jag lyckades efter ett tag att få ned allt i resväskan och kassen jag köpt på IKEA. Då banden på kassen inte är tillräckligt långa för att ha över huvudet och den envisades med att åka ner från axeln, antagligen för att jag hade handväskan på andra sidan som också ville ha plats bakom ryggen, så blev det till att ställa den på resväskan. Det blev tungt.

Men efter många om och men så är jag i alla fall hemma nu och det är väldigt skönt. I veckan blir det storstädning och rensning. Imorgon ska jag stryka och bädda rent.

Är föresten fortfarande snö kvar här. I Lindome har det regnat de senaste dagarna så där är det alldeles isigt och jättesvårt att gå ordentligt. Här ligger nästan all snö kvar och det är ingen is alls. Det gjorde det dock inte lättare att rulla väskan där. Men jag kom hem i alla fall.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Packning

Nu är jag hemma igen och det är till att packa ihop allt. Kan bli intressant att se hur det här går. Ska även bli intressant att se hur jag ska få plats med allting där hemma igen. Men det ordnar sig. Har ändå planer på att storstäda och torka ur alla skåp nästa vecka.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Shopping

Nu drar jag till IKEA för att shoppa örngott!

Ha en trevlig dag!

Mys

Efter stan åkte jag hem till farmor och farfar där jag både fikade, åt middag och åt lite kakor. Fick även med mig en burk kakor hem. Farmors egna pepparkakor. De är helt underbara. Det är inte samma typ av pepparkakor som finns i butik utan en annan sort. Har ingen aning om vad som är i egentligen, men jag vill ha receptet!

Till middag blev det kyckling i sås med stekta championer och cashewnötter med potatis. Också väldigt gott. Även det är något jag vill göra själv någon gång. Ska göra någon form av gryta en dag snart. Kanske ska försöka mig på kalops också? Det är ju otroligt gott!

Nu blir det väl lite läsning och sen dags att sova. Imorgon ska det packas och plockas i ordning här inne och så ska jag till IKEA och köpa till ett par örngott till de nya lakanen. Vi har ju fyra kuddar som trängs i sängen och det finns bara två örngott i förpackningen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

God afton

Blev inget morgoninlägg idag då jag snoozade lite för länge. Hade planer på att gå upp vid nio, men det hela slutade med att jag inte gick upp förens en kompis ringde mig vid halv elva. Då gick allt lite snabbare och 20 minuter senare var jag påväg in till stan för att träffa henne.

Lite shopping och en del prat. Har inte träffat henne på typ ett halvår så det var väldigt trevligt. Fick shoppat lite på Panduro och på Lush. Ska nämligen göra en medicinväska. Behöver ha burkarna någonstans där jag kan se dem när jag ska äta och då vill jag ha en snygg förvaring. Så det kommer nog bli bra. Så är allt på samma ställe också. Lush gick jag till då jag ska låna en kompis badkar när hon är bortrest och mjuka upp knäna. Det är alltid lite mysigare att bada med en badbomb i vattnet. Det jag köpte har en liten doft av choklad och något mer. Kommer inte ihåg exakt. Men jag har god erfarenhet av badbomber med choklad i alla fall. De ser dessutom väldigt goda ut!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Nattinatt

Nu är filmen slut och jag måste säga att den var helt fantastisk. Såg "Benjamin Buttons otroliga liv". Kan vara något av det bästa jag har sett.

Men nu ska jag nog sova. Måste ju ta mig upp imorgon med.

Sov gott allihopa!

Seg

Har försökt skriva ett inlägg några gånger idag, men internet har inte velat uppdatera det. Det lägger ner när jag vill spara och ladda upp. Så jag hoppas det funkar nu.

Ljuslycktan fanns inte kvar när vi kom till butiken tyvärr. Däremot hittade jag massa fina möbler och vitinskåp som jag skulle vilja ha om jag hade lite mer pengar. Skulle vilja ha ett vitrinskåp till alla våra prydnadsgrejer som står och dammar lite varstans.

Mamma hittade i alla fall lycktan i butiken i Kungsbacka istället. 100 kr mer men det blev ändå bara 150 kr. Så det var värt det. Nu kommer mitt köksfönster vara jättefint. Det är nästan så att man vill byta redan nu. Kanske kan hänga stjärnan i sovrummet istället.

Men nu ska jag hitta på något annat. Känner för att göra något ikväll. Vet bara inte vad. Känner helt ärligt för att åka hem redan nu. Saknar vår lägenhet och säng men framför allt saknar jag pojkvännen. Det är tomt utan honom. Men det är fortfarande två nätter kvar. Och imorgon ska jag till farmor och farfar på middag och fika. Ska även in till Panduro och hoppas på att det är öppet. Vill ha en medicinlåda.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Söndag

Det ser ganska så grått ut ute idag. Det är väl tur att jag inte ska vara där så mycket. Nästan bara gå till bilen.

Jag och mamma ska åka och shoppa idag. Ett glashjärta med en ljusslinga i som jag vill ha i mitt köksfönster till nästa jul. Stjärnan vi har där nu är något för stor enligt mig och den passar egentligen bättre i ett sovrum. Mamma har ett sådant hjärta hängandes i trappan här nämligen. Blev så förtjust i det. Och jag blev ännu gladare när hon sa att vi kunde åka och köpa ett till mig.

Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske få lite ordning på mina saker? Eller se om det är någon som vill hitta på något med mig.

Ha en fortsatt trevlig dag!

God natt

Nu är det dags att sova. Har tre nätter kvar i denna säng och jag längtar redan tillbaka till min egen säng i Halmstad. Sover ju inte ens i varken min gamla säng eller mitt gamla rum. De såg syrran till att ta över illa kvickt.

Och när jag kommer hem igen så ska jag bädda rent med våra nya lakan som vi fick i julklapp av min farmor och farfar. Jättefina blå med blommor på. Ska bli trevlig med lite variation. Hade ju bara ett par som passade innan. Så jag var tvungen att både tvätta torka och bädda om på samma dag. Kanske inte låter så jobbigt egentligen, men jag tycker om att bädda rent direkt när jag dragit av de gamla sängkläderna så att jag får det gjort. Om det inte behöver vädras då. Men nu kan jag göra det någorlunda snabbt.

Sov så gott nu och dröm sött!

Bio

Jag, pojkvännen och några av hans kompisar var på bio idag och såg "Avatar" i 3D. Jag gillade filmen, men det kändes onödigt att se den i 3D för min del. Då jag är blind på ena ögat så får jag ingen 3D-effekt ändå. Det blir mer som att se en vanlig film.

Fast då "Avatar" tydligen var inspelad med helt ny 3D-teknik så hade jag faktiskt några små förhoppningar om att jag kanske skulle få uppleva dessa effekter. Men icke sa nicke. Det var i alla fall inte någon överdrivet stor besvikelse då det aldrig fungerat tidigare. Jag får väl vara nöjd med att det inte är röda och gröna glas längre i alla fall så jag slipper se hela filmen i rött. Så nu kan jag ju åtminstone följa med om pojkvännen eller någon annan vill se en film i 3D.



Jag ser i alla fall grym ut i mina 3D-glasögon!

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt!


God Jul!

Något sent kanske, men jag har roat mig med att äta och umgås med släkten istället för att sitta här. Har haft en väldigt trevlig jul och åkt omkring massa för att hinna med alla familjer.

Den 23:e firades enligt tradition hos mormor och morfar, då han fyllde år. Julmat och träffa alla kusiner och släkten på mammas sida helt enkelt. Det var väldigt trevligt måste jag säga och för en gångs skull så kom vi inte så sent att vi hade missat alla. Sen blev det hem till pojkvännen då julafton skulle tillbringas där.

Det blev till att fira två gånger den dagen. Julfrukost hos hans mamma och på kvällen var vi med hans pappa och släkten där. Var väldigt trevligt måste jag säga och det är ganska intressant att vara med och se hur andras traditioner ser ut. Det här var t.ex. första året som jag kan minnas att jag inte har sett Kalle Anka. Men mysigt var det!

Juldagen tillbringades till en början med att lata sig framför tvn och sedan åkte vi till mina föräldrar för att fira lite med min släkt. Dock utan julbordet och traditionell julmat då mamma tyckte det blev för mycket då. Jag förstår henne. I stället åt vi glöggmarinerad biffgryta med mandel i. Med föräldrarnas egna glögg. Väldigt gott måste jag säga. Sen var det ju även julklappsutdelning med det som var kvar från julafton. Mest till mig med andra ord. Vi kom ganska snabbt fram till att jag kunde konkurrera med pojkvännens föräldrar i julklappar i alla fall.

Hoppas ni har haft en trevlig jul och ha en fortsatt trevlig kväll!

Kallt

Sitter fortfarande kvar i soffan och tittar på film. Har dessutom inte kommit ur pjamasen och har både filt och mammas dunsockar på mig. Och jag fryser fortfarande. Ändå är det 22 grader här inne. Saknar värmen i lägenheten i Halmstad. Den hade vart underbar just nu!

Ha en fortsatt trevlig dag!

God morgon

Idag kommer nog bli en ganska så lugn dag. Jag har inte överdrivet mycket att göra. Ska täcka öven pralinerna och etiketter på julklapparna. Sen ska jag väl duscha och lite så också. Och fixa förpackningar till pralinerna såklart. Eller ja, klä in förpackningar som jag köpte igår.

Sen bär det av till mormor och morfar för att fira morfar. Han fyller år idag och det är något som aldrig kommer försvinna. Jag må fira själva julafton hos pojkvännens familj i år, men den 23:e kommar alltid vara hos mormor och morfar.

Men nu börjar jag bli torr i halsen så jag tror jag ska göra lite te med honung strax. Så ska jag hålla tummarna för att det inte är något allvarligt.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Puh..

Sitter fortfarande med pralinerna. Men snart är det färdigt för idag. Ska bara fylla formarna. Sen ska de få stelna över natten och sen ska de få lock. Blev inte riktigt som jag tänkt mig men det funkar nog ändå. Tills nästa år ska jag ha skaffat riktiga pralinformar!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Bak!

Sitter just nu i köket hemma hos mamma och pappa och bakar mina praliner. För tillfället håller jag på att temperera chokladen, den ska svalna innan jag kan värma upp den igen. Är inte helt säker på varför men det finns säkert en bra anledning.

Gårdagen gick inte riktigt som jag ville. Hade tänkte hinna med massa innan jag åkte hit men jag fastnade i soffan med mensvärk istället. Sen blev jag sjukt stressad mot slutet då jag inte hann allt. Men det ordnade sig. Pojkvännen lyckades få mig att lugna mig lite.

Sen bar det av hem till honom för att fira hans pappa. Väldigt trevligt och god mat. Var lite halt och kallt att gå hem sen bara. Sen var det väldigt trångt i sängen. Det var ju ett tag sen vi sov i en 90säng nu och lika litet täcke. Det vi har hemma är ju något större. Men det är ju inte många nätter så det funkar väl ändå.

Men nu ska jag fortsätta med mina praliner så att jag blir färdig innan någon annan vill ha spisen.

Ha en fortsatt trevlig dag/kväll!

God morgon!

Idag är det finputs som gäller. Fålla klänningen, stryka och städa undan allt. Ska även packa och hålla på eftersom vi åker hem till våra föräldrar idag. Ska bli kul.

Jag kom dessutom på att det är bättre att göra pralinerna hemma hos mamma och pappa. Så behöver jag inte färdas med ett antal praliner på tåget. Då jag dessutom ska träffa en kompis i kba en stund så blir det ännu bättre på detta viset.

Men först av allt ska jag dricka honung, möjligtvis äta något och sedan gå till MAXI och hämta ut packet. Är nog lite julklappar som jag har beställt. Ska slå in alla sådanna sedan också. Innan jag åker hem.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Nästan klart

Nu är jag nästan klar med allt. Jag har bara fållarna på klänningen kvar, jag har inte mycket kvar att plocka undan och jag har bara strykning + vikning kvar av tvätten. Vilken tur att det finns en dag imorgon med. Ännu mer tur att pojkvännen ska vara i skolan då så att jag kan plocka undan i min ensamhet. Blir mycket lättare utan någon som tjatar om det.

Hoppas ni har en fortsatt trevlig kväll!

Snö

Det snöar ute igen. Helt underbart! Dock har jag så mycket att göra att jag nog inte kommer kunna gå ut i det. Bara en stund sen när jag ska handla och hämta ut packet. Men det är i alla fall lite!

Blir till att ha färdigt klänningen idag. Och göra pralinerna jag inte fick gjort igår. Man skulle visst ha glykos i dem och jag har för mig att det finns på apoteket. Har kollat upp det och apoteket shop inne i stan har öppet till fyra idag. Så då kan jag passa på att köpa pojkvännens andra julklapp också. Så behöver jag inte gå in till stan bara för en sak. Kommer kännas lite onödigt av någon anledning.

Här kommer då dagens schema:

- Slänga in den sista tvätten och hänga upp alternativt torktumla
- Diska efter matlagningen igår
- Duscha!
- Gå in till stan och handla det som behövs
- Sy klänning
- Gå till MAXI och handla + hämta packet (när pojkvännen vaknat och har ork)
- Göra praliner
- Slå in julklappar

Undrar om jag hinner allt. Städning och packning kan i alla fall vänta tills imorgon. Vi skulle nog inte med tåget fören klockan två har jag för mig. Hinner nog med det sista med tvätten då också.

Nu är det nog bäst att jag sätter igång. Eller jag kanske ska äta frukost först. Tror inte det jag åt i natt räcker särskilt länge till.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Hungrig

Nu blir det lite nattamat. Har sytt tillräckligt för att nästan bara sy ihop dem imorgon. Känner mig riktigt nöjd. Nålade ihop överdelen förut också och den sitter perfekt!

Sov så gott allihopa!

Glad

Av någon anledning är jag väldigt glad just nu!

Tvätt

Bara en laddning med tvätt kvar nu. Jag borde verkligen göra detta oftare. Typ varannan vecka istället för en gång i månaden eller mer sällan. Men det är ganska skönt att ha en stor tvättdag. Ta all strykning och vikning på en gång.

Bäst blir det om jag kan spela rock'n roll samtidigt och dansa. När jag fortfarande bodde hemma så kunde jag lyssna på mina LP-skivor samtidigt. Det blir lite extra specielt då. Lite roligare. Men jag har dock ingen LP-spelare än så jag får nöja mig med datorn. Någon gång i framtiden ska jag ha en!

Men nu ska jag ner och se till tvätten.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Mycket kvar

Jag har diskat och börjat med tvätten. Så mycket längre har jag inte kommit idag faktiskt. I och för sig så tog det ganska lång tid att slå hål på alla papper till tentan. Pralinerna fixar jag imorgon tror jag nog. Ska handla till dem idag i alla fall. Såg att jag tydligen ska ha glykos i dem och det har jag för mig att man köper på apoteket som jag inte hinner till just nu. Men jag hinner nog ändå. Så får pojkvännen skaffa fram burkar!

Han har för övrigt gått och lagt sig igen så jag kunde inte börja sy just nu. Får ta det när han går sen. Men jag måste nog gå in och hämta mer tvätt om en lite stund. Hoppas inte jag väcker honom bara.

Ha en fortsatt trevlig dag/kväll!

Städhelg!

Då det bär hem till Lindome på måndag så innebär denna helgen en ordentlig städhelg! Och så mycket som möjligt av det ska göras tyst. Pojkvännen har nämligen jobbat natt till idag och ska jobba även nu i natt. Men han vill nog hjälpa till lite när han vaknar.

Sen ska jag också slå in alla julklappar och fixa de sista. Så det blir till att baka praliner i helgen. Ska bli väldigt intressant faktiskt. Har aldrig bakat den typen av praliner tidigare. Nämligen den typen som är fylld.

Så ska jag väl förhoppningsvis få lite tid att sy också. Vill ju hemskt gärna ha min julklänning klar tills på måndag så att jag kan få med den hem.

Men nu får jag nog sätta fart. Jag har ju i alla fall redan ätit frukost.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Trött

Börjar nog bli dags att sova nu. Inte för att jag ska upp tidigt men jag börjar bli trött. Kan ju alltid ligga och läsa lite min mna nya böcker. Fick Milleniumtriologin av Amanda i julklapp. Blev jätteglad! Hon blev glad för sina ramar också.

Tror jag ska köpa lite mer ramar och sätta upp massa foton här hemma. Vi har ganska mycket uppsatt men det är inga foton på oss eller på några nära. Det är en flagga och vävar och lite sånt. Pojkvännens fotofrån högvakten och bilden jag ritade av min kusin. Skulle väl vilja ha lite mer bilder på annat. Några av mina kollage också. Så det blir till att framkalla massa bilder och köpa ramar under mellandagsrean.

Annars så har alla tåg vart sena idag. Det var enormt kul när vi skulle ta ett tidigare tåg för att vi defenitivt skulle vara i tid till tentan och så kommer vi senare än om det andra tåget skulle vart i tid.

Men nu ska jag nog börja göra mig i ordning för sängen. Blir ensamt.

Ha en fortsatt trevlig kväll och sov gott!

Tråk


Jag är ensam hemma och har otroligt tråkigt. Men känner mig fortfarande ganska snygg!

How do I look


Trots tenta och trötthet så känner jag mig faktiskt ganska snygg idag!

Lov!

Nu är det "jullov"! Jag behöver inte tänka på någon skola på en vecka i alla fall. Sen börjar pluggandet till nästa tenta som är den 14 januari. Men just nu ska jag bara sy ihop delarna till min klänning också, sen kan jag nästan slappna av. Men jag behöver inte plugga i alla fall!

Men nu ska jag fixa plättar till pojkvännen!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Tenta

Det borde inte få vara lagligt att gå hemifrån när man är såhär trött. Men ändå är det precis vad man gör nästan varje morgon. Och just nu får jag läsa extra noga för att det inte ska bli några extra bokstäver mitt i allt här. Har ingen ordentlig koll på fingrarna än.

Det känns för övrigt ganska bra inför dagen som kommer. Först har vi tenta och sen ska jag hem och städa undan allt paljettsplitter och fixa iordning min essä. Sen ska jag sova.

Önska mig lycka till. Ska ju dessutom ut och gå i det kalla, hala vädret om en stund. Ska bli intressant. Har på mig långkalsonger för första gången denna säsongen. Och jag hoppas de hjälper!

Ha en fortsatt trevlig dag!


One to go

En av de två klänningarna är färdiga. Sydde precis sista sömmen på Amandas klänning. Så hon hinner få den innan hon åker till Linköping och sälen. Härligt!

Men nu ska jag sova så att jag är "utvilad" till imorgon.

Ha en fortsatt trevlig natt och sov gott!

Redo?

Sitter här och funderar på hur redo jag känner mig inför morgondagen egentligen. Lite halvt om halvt sådär. Kunde vart bättre och det kunde vart klart sämre. Ska läsa lite till om en stund, men nu ska jag ta en paus och fixa färdigt Amandas klänning. Sen blir det "Simpsons - The Movie".

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Mat

Håller för tillfället på att laga mat. Potatismos med köttbullar, brunsås och lingonsylt!

Julklapp

Ska nog snart dra mig in mot stan för att handla en sista julklapp. Sen är det bara de ätbara kvar och de fixar jag i helgen. Frågan är väl hur långt jag orkar ta mig nu. Jag kanske ska ta bussen istället? Då behöver jag inte anstränga knäna lika mycket. Men det blir nog inte riktigt än, har det ganska mysigt här i soffa nämligen och jag har faktiskt kommit igång med mitt läsande nu.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Utskrifter

Vår skrivar ville inte längre skriva ut för ett tag sedan. Den skyllde på att magentabläcket var slut. Varför den anser sig behöva detta för att skriva ut en svartvit text har jag ingen aning om, men tydligen är det nödvändigt. Så jag beställde hem det för några dagar sedan och fick det hemlevererat väldigt snabbt.

Idag så tänkte jag vara duktig och byta patronen då så att jag kunde börja skriva ut. Men icke! När jag bytt patron får jag reda på att gul snart är slut och att jag ska byta patron. jag trycker vidare eftersom den inte är helt slut och den börjar rengöra igen.

Helt plötsligt piper det. "Gul är slut". Så jag kommer inte kunna skriva ut idag heller. Men nu ska jag beställa hem bläck direkt. Vet ju vart jag får tag på det nu.

Ha en fortsatt trevlig dag!

God morgon

Och en ny dag har startat. Idag är det tenta plugg som gäller. Främst inför svenskauppgiften. Sen ska jag sy lite också. Tänkte ha färdigt Amandas klänning ikväll, så kan jag börja på min sen. Men det är ju inte mycket kvar på den så det är nog inga problem.

Idag känns min knän väldigt mycket bättre för övrigt. Jag behövde inte vaga fram när jag skulle gå upp. Även om själva proceduren att resa på sig var jobbig. Men det är den ju mer än vad den inte är det alltid. Så det var inget nytt. Förhoppningsvis är väl mina knän också väldigt mycket bättre imorgon då så att jag inte får överdrivet mycket problem med att ta mig till tåget. Det vore ju ganska så jobbigt.

Men nu ska jag nog ta och äta frukost.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Värme

Jag hade då inte haft något emot en bastu just nu. Eller ett varmt bad, börjar nästa ångra att jag inte tog chansen i helgen och lånade badkaret hos pojkvännens klasskamrat. Men en varm dusch var inte helt fel det heller.

Vi har ju vår dusch i källaren och jag kan ju säga att vägen ner inte var överdrivet rolig. Jag vagade ner i stort sätt då jag inte riktigt klarade av att böja knäna. Vägen upp däremot gick mycket bättre. Då vart knäna uppmjukade och jag behövde inte vaga utan kunde gå ganska rakt.

Kunde även konstatera att mina knän var ganska så svullna igen. De är inte lika svullna som det högra var i somras, men bara att jag kan se att de är svullna säger en hel del. Vanligtvis ser jag inte det, men läkaren har tömt det i alla fall. För tidigare var det bara det högra knät. Nu är det båda två.


Såhär såg mina knän ut i somras. Då tömdes det högra på 41 cl ledvätska.

Just nu ligger jag på soffan igen och väntar på att pojkvännen ska se på film med mig. Vi ska tydligen se "House of wax" ikväll. Annars blev han väldigt förtjust i "Min granne Totoro". Vi lyssnar på musiken från filmen på repeat för tillfället.

Men nu ska jag läsa lite till tentan.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lyckokorn

Idag har jag haft mer eller mindre ont och vart stel i knäna hela dagen. Så just ligger jag på soffan och är beordrad att vila. Så det blev inget "fångarna på fortet" för mig idag. Får väl se om det blir något gå ut över huvud taget. Troligtvis inte.

Pojkvännen tyckte så synd om mig att jag fick min julklapp lite tidigare. Han tyckte att jag behövde det. Så nu har vi sett på film. Fick nämligen Hayao Miyazakis "Min granne Totoro"! Blev så glad. För den som inte vet så är jag väldigt förtjust i hans skapelser. Vill ha dem allihop!

Annars så har det vart en händelselös dag. Har mest legat på soffan och sett på tv. Sen hämtade pojken datorn åt mig så jag kan plugga lite åt minstone. Så gör jag någon nytta i alla fall. Och så behöver jag inte följa med och köpa pizza sen heller.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


***

Hatar mina knän just nu! Vill inte vara sjuk!

Snö

I morse när jag vakna var hela världen vit!


Dags för bädden

Nu har jag klippt ut tyget till min klänning och det bådar gott. Tror att jag kommer bli väldigt nöjd med den här. Kunde även konstatera att jag köpt för mycket tyg så jag har nog mer än en meter kvar. Härligt! Vet bara inte riktigt vad jag ska göra med det nu. Men jag kommer säkert på något. Funderade på en lite matchande aftonväska, men idén röstades ner av pojken som inte fattade vad jag skulle med den till. Jag kommer ju ändå bara använda den en gång. Men vi får väl se. Kommer säkert på något bra.

Imorgon blir det i alla fall till att sy massa. Både min och Amandas klänning och ett förkläde då jag ska vara Alice i underlandet imorgon. Kan bli kul.

Men nu börjar det bli dags att besöka bädden.

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt!

Middag

När vår tv gick sönder var en av mina första tankar:
"Vad ska vi prata om vid middagen?"
Men idag behövde jag inte det. För nu var Simpsons återigen en gäst vid vårt middagsbord och jag slapp oroa mig för samtalsämnen. Säger det något om hur våra middagar brukar se ut eller?

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Klänningar

Nu är alla delar till Amandas klänning utklippta och ska sicksackas ikväll. Sen är det inte mycket kvar. Bara till att sy ihop och fålla i stort sätt. Känner mig väldigt duktig faktiskt.

Min egen klänning har jag inte gjort mer än klippt ut mönsterdelar till. Tänkte klippa alla delar ikväll också, så får jag väl se om jag orkar sicksacka något på den. Men den är på väg nu i alla fall. Har ju pratat om att sy en klänning sen i somras så det börjar ju bli dags. Ska sy en riktigt snygg sommarklänning sen också. En rutig eller blommig som jag kan ha på nostalgifestivalen. Men en sak i taget.

Nu håller jag i alla fall på med maten. Fiskbullar i dillsås med potatis. Mums!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Hår

Jag har inte vart överdrivet duktig på att borsta mitt hår det senaste. Jag vet att det är en dålig vana att bara sätta upp det i en slarvig tofs på morgonen, men jag kommer alltid på det i sista sekund.

Igår kom dock droppen som fick bägaren att rinna över. Det fick allt att vända. Mitt hår var två stora tovor. Endast! Så från och med nu ska jag borsta håret både morgon och kväll.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Goder afton

Lång dag idag. Har vart helt otroligt trött hela dagen. Den andra föreläsningen kändes som att den aldrig skulle ta slut. Men det gjorde den i alla fall. Och vi har fått lite info om nästa kurs. Det verkar vara ett bra upplägg på den och inte lika virrigt som denna kursen.

Jag fick köpt linsvätska idag också. 99 kr för en flaska. Att det kan vara så dyrt. Det är ju en så nödvändig sak för en linsbärare. Men förhoppningsvis får jag väl snart min nya lins. Jag ska prova dygnet-runt-linser. Då jag har så pass dålig syn som jag har så ser jag ingenting utanför glasögonen och är nästan blind på kvällen och morgonen. Men en operation kändes inte lika lockande efter att ha pratat med min optiker om det. Så jag ska prova linserna istället. Jag slipper ju fortfarande plocka ut dem varje kväll.

Men nu ska jag fortsätta plugga och sy lite.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

God morgon

Jag är återigen sådär sjukt trött. Så jag tror det blir till att sova middag när jag kommer hem från skolan idag. Hade jättesvårt att somna inatt också. Och när jag väl börjar bli trött och ligger och halvsover, då sätter vår granne igång att börja prata. Ligger vi i sängen så hör vi ganska så väl när de pratar där nere nämligen. Så det var lite jobbigt.

Idag har vi två föreläsningar och info om nästkommande kurs. Ingen paus mellan någon av dessa grejer eftersom infon är inklämd mellan dem. Tror jag ska köpa något att ha och tugga på innan vi börjar idag så att jag inte blir överdrivet hungrig innan det är slut.

Ha en fortsatt trevlig morgon och dag!

Usch då..

Vi hade fått fel sladd till tv: så vi kan inte titta ikväll i alla fall. Men pojkvännen ringde och de skickade rätt sladd med det samma. Så imorgon kanske.

Men nu har vi i alla fall börjat med maten!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Wohoo

Grupprocessen idag gick bra och snart kommer vår nya tv. Kan det bli bättre? Inte för tillfället. Snart blir det nog lite jobbigare dock. Tentaplugg och sånt..

Ha en fortsatt trevlig kväll!

God morgon

Jag hade så rätt. Tack vare att jag gick upp så sent igår, så hade jag jätteproblem med att somna på kvällen. Vilket inte gjorde det särskilt bekvämt att gå upp nu på morgonen. Den varma sängen med en mysig pojkvän lockar väldigt mycket mer än en kall promenad till tåget.

Men vad gör man inte? Redovisning idag. Kommer nog bli ganska kul trots allt. Men nu är det dags att klä på sig!

Ha en fortsatt trevlig morgon/dag!

God natt

Nu är jag trött. Och imorgon är det redovisning så det är väl bäst att gå och lägga sig ganska så snart. Ska bara diska lite till först, men det är inte mycket.

Blev färdig med mitt paper i alla fall så nu ska jag bara komma ihåg att ta med det imorgon.

Sov gott!

Lussefika och en riktigt het dusch

Nu har vi fikat lussebullar med pojkvännens kompis och diskuterat sommarens möjliga semestermål. Kommer bli en intressant resa, annat kan man inte säga.

Blev tyvärr inget städat i sovrummet förut, vi somnade istället. Men däremot tog jag en dusch. Dock blev det ingen skön, uppfriskande dusch som jag hade tänkt mig. Nog för att jag gillar varma duschar, men det här var att ta i. Det var knappt blöt på golvet efteråt för att vattnet ångades bort innan jag hann dra ner det i brunnen. Och då hade jag ändå vridit så att jag hade det "kallaste" vattnet jag kunde få. Det var att välja mellan skållhett och skållhet.

Nu blir det till att skriva på min grupprocess.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Halvvägs

Frukosten är uppäten, disken är diskad och fåtöljen är tom sånär som på min tenta och ett julkort. Nu är det alltså bara klädhögen i sovrummet kvar. Men det borde väl inte ta allt för lång tid. Har jag tur är väl tvättmaskinen ledig också så får jag tvättat lite. Sen är det bara duschen kvar och det ska bli så härligt!

Ha en fortsatt trevlig dag!


God morgon

Lyckades sova lite längre än jag hade tänkt idag. Halv tolv känns lite sent sådär. Om inte annat kommer jag ha svårt att sova ikväll. Men jag är i alla fall uppe och börjar bli sugen på frukost. Specielt den goda som står på schemat idag. Lussebullar och pepparkakor! Sen får vi besök och ska äta ännu fler lussebullar och pepparkakor, men då blir det glögg också.

Vilken trevlig dag jag har att se fram emot. Sen ska jag i och för sig diska och städa lite i köket efter nattens bakerier, kanske plocka ordning lite i min fåtölj också och skriva mitt individuella paper till grupprocessen. Men utöver det!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Väntan

Då var alla lussekatter rullade och nu ska jag bara vänta 40 minuter till för att skjutsa in dem i ugnen. Sen är det 10 minuter per plåt och sen kan jag sova. Det är nu jag nästan (men bara nästan) är lite glad att vår tv är sönder. För nu kan jag inte gå upp och se luciamorgon. Det hör till traditionen för min del. Lussebullar, pepparkakor, mjölk och luciamorgon. Men pojkvännen har gått med på mysfrukost i alla fall. Den blir nog inte när det fortfarande är mörkt ute dock.

På tal om pojkvännen. Under tiden jag stod och rullade mina katter så kom jag att tänka på hur bortskämd han är egentligen. Han lämnar mig ensam en hel kväll för att gå och spela tv-spel hos en kompis och planerar komma hem mitt i natten. Och då kommer han komma hem till nybakta lussebullar.

Ha en riktigt trevlig natt!

Mums!

Lussedegen står på första jäsning och jag tar en paus och njuter:



Choklad i tre lager. Ett lager mjölkchoklad, ett lager vit choklad och trekanter av mörk choklad ovanpå. Det är så gudomligt gott!

Hoppas ni har en trevlig lördagskväll!


Julgran

Jag tycker att julgranar hör julen till. Och jag hade gärna haft en här hemma i år faktiskt. Men pojkvännen lyckades tidigt övertala mig om att vi inte har plats för någon julgran i våran lilla lägenhet. För tillfället höll jag med honom och lovade att jag inte skulle kräva att vi skulle skaffa en gran när julen närmade sig. Nu börjar jag ångra mig.

Jag kan hålla med om att vi inte har plats i vardagsrummet. Den enda ytan stor nog för en gran där är precis innanför öppningen och den kommer så stå ganska mycket i vägen. Men jag har kommit på att vi visst har plats för en gran! För den behöver ju inte nödvändigtvis stå i vardagsrummet. Eller hur?

Vi har en ganska så stor hall nämligen. Där skulle den stå alldeles utmärkt. Det behöver ju inte vara en stor gran. Är den för stor så kommer den nog täcka för garderoben. Räckte med att soffan gjorde det förut. En en lagom stor/liten gran skulle passa jättebra där!

Men jag ska hålla vad jag har lovat. Jag ska inte kräva någon gran i år. Nästa år däremot, då ska jag ha en gran!

Ha en fortsatt trevlig helg!


Såhär såg granen ut hemma hos mig förra året, när jag fortfarande bodde hos mina föräldrar.

Bak

Nu har vi ätit middag och pojken har precis gått iväg för att spela med en kompis. Vilket för min del betyder att det är dags att börja kolla upp vad jag behöver för att baka min lussebullar. Hade gärna satt på julmusik också, men jag fick aldrig över den från familjedatorn så jag nöjer mig med vad som finns.

Ska även se om de har några billiga tuschpennor på MAXI så kan jag börja med min idépärm. Vill ha en färgglad sådan, men jag känner inte för att måla allt i akvarell eller trycka allt vad jag kan för att få täckande färg med jollypennor. Så ett kit med tuschpennor hade vart perfekt!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Helt slut

Några timmar senare är kastrullen fortfarande inte helt ren, men pojkvännen sa att han kunde ta det sista. Jag började samma kväll som jag kokade knäcken, med att ta bort allt som inte var fastbränt och börja skrubba. Hade jag fortsatt skrubba så hade jag nog hållt på i några dagar till.

Men snart är det i alla fall dags för middag och då måste kastrullen vara ren. Det är den enda där det får plats tillräckligt med spagetti till oss båda.

Resten av städningen får fortsätta imorgon. När vi har ätit ska jag dra mig bort mot MAXI och handla lite för att baka lussebulla ikväll när pojkvännen har gått iväg. Något sytt blir det nog inte idag..

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Kastrullen

Jag fick nog och gick mot mig själv. Det tog sån otrolig tid att bara skrubba med en kökssvamp och det kändes inte som jag kom någon vart. Så nu har jag tagit till kniven. Helt plötsligt gick det mycket lättare. Det är fortfarande inte färdigt på långa vägar, men det går sjukt mycket snabbare. Men jag får vara försiktig så att jag inte repar emaljen. Tror inte pojkvännen blir så glad på mig då.


God eftermiddag

Glöggmyset igår var jättetrevligt. Lussebullar, glögg, julmust, knäck, pepparkakor, julskum, godis, nötter och spel. Och massa prat också för den delen. Lite för tidiga julklappar blev det också. Jag fick Lindas julklapp innehållandes ett kit för den nya kursen, block, penna och sudd. Så nu är jag redo!

Idag blir väl en lagom rolig dag annars. Det är städning och dylikt som står på schemat. Men det blir väl inte överdrivet mycket. Jag är redan klar med disken, har bara knäckkastrullen kvar och den lär ta ett tag. Sen blir det rensning av min klädhög och möjligtvis lite tvättning. Och slutligen har jag en fåtölj som är överbelamrad med papper, böcker och annat krafs. Mestadels från skolan. Kan nog vara en bra idé att få ordning på det nu.

När jag är färdig med det så kan jag äntligen börja med min klänning. Mönstret är utklippt så nu är det i stort sett bara till att börja klippa i tyget. Men det är den stora belöning idag om jag lyckas vara så duktig att allt annat blir färdigt!

Har även lite småplaner på att baka lussebullar idag så att jag har frukost imorgon. Kanske, kanske kan jag vara så duktig att jag hinner gå upp innan pojkvännen och kan överraska honom med frukost på sängen. Lussebullar, pepparkakor och mjölk är i alla fall en traditionel luciafrukost för min del. Gott är det också!


Så här såg mitt fönster ut över jul förra året!

Men nu är det nog dags att skrubba lite mer i kastrullen.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Glöggmys

Om ca 40 minuter är det dags att dra sig till tåget igen. Denna gången bär det av till Falkenberg för glöggmys med studiegruppen. Det ska bli väldigt trevligt faktiskt! Så nu gäller det bara att hitta något jag kan ha på mig. Blir till att rota igenom garderoben en snabbis.

Innan jag åker ska jag även få slagit in julklappen som jag har köpt. Lyckades hitta något som jag tror funkar ganska bra efter ett tag.

Har även försökt rengöra kastullen efter knäckkokningen igår. Nästan allt löstes upp när jag hällde i varmt vatten. Förutom en liten del av botten som var svart! Jag kan säga att den är inte kul att stå och skrapa på. Har haft både diskmedel och Yes! Power, men inget av det har funkat överdrivet bra... Kan inte använda svinto så vi har emaljkastruller. Men imorgon ska den bort! Om jag så får stå hela dagen.

Nu är det dock dags att byta om och slå in julklappen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

En ny dag

Är sjukt trött just nu. Ändå tror jag faktiskt att jag har sovit hela natten. Men jag får väl ta en powernap sen när jag kommer hem. Har återigen en kort dag i skolan nämligen. Ett seminarium och sen får jag åka hem. Skönt!

Sen blir det till att skriva färdigt essäresponsen och duscha och så, för ikväll är det glöggmys  med studiegruppen i Falkenberg! Väldigt trevligt.

Men nu ska jag äta frukost så att jag inte svimmar.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Dags för sängen

Knäcken är färdig, essäresponsen är påbörjad och kommer bli färdig imorgon, jag kom halvvägs med Amandas klänning, jag har färgat hennes hår, hon fixade mina bryn och jag har vart och lämnat henne vid tåget. Innan allt detta hade jag även ett seminarie och vi hann gå och handla och äta köttbullemackor med rödbetsallad. Känns som att jag hunnit med mycket idag och att jag kan gå och lägga mig med gott samvete nu.

Så ha en fortsatt trevlig kväll/natt och sov så gott!

Mums

Kokar knäck!

God morgon

Jag känner mig piggare än på länge faktiskt. Har dock ingen aning om varför. Brukar inte vara så överdrivet pigg när jag är uppe sent. Och igår råkade jag visst stanna uppe till halv ett. Men sen somnade jag som en stock.

Har bestämt mig för att köpa datorväskan som jag vill ha efter jul. Ska beställa en från Oilily som finns på Bluebox. Men eftersom jag vill beställa på faktura så måste jag ha vart kund där innan. Man får tydligen inte beställa på faktura över 1000 kr första gången man beställer därifrån. Men jag har lite magneter jag vill ha därifrån. Så det passar ju jättebra då!

Nu blir det lite mental förberedelse inför skolan. Dvs frukost, hårborstning och kolla så att allt ligger i väskan. Den  brukar vanligtvis vara otroligt tung, men idag orkar jag inte ha med mer än det nödvändiga.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Trött..

Nu är vi hemma från dansen och det känns lite sorgligt att det var sista gången för terminen. Nu blir det ingen dans förens i vecka 3. Om vi nu inte får tummen ur och börjar dansa lite mer hemma också. Vet inte hur många gånger vi har sagt att vi ska göra det nu. Men inte har det blivit av.

Imorgon är det seminarium som gäller och sen ska Amanda följa med mig hem. Vi ska fixa hennes klänning, färga hennes hår och noppa mina ögonbryn. Sen kommer vi väl ha allmänt kul också. Blir nog till att koka knäck också då jag ska ha med det till glöggmyset på fredag.

Men nu börjar det bli dags att antingen dra sig ner till duschen eller sängen.

Ha en fortsatt trevlig kväll eller sov gott!

Dans

Mönstret till min klänning är färdigt och nu ska man bara hoppas på att det passar också. Gör den i en mindre storlek än senast nämligen. Men det ska nog inte bli några problem. Den "sitter" bra när jag provar mönsterpappret mot mig så det blir nog bra med tyg också.

Nu bär det strax av till dansen och det börjar väl bli dags att byta kläder. Även om jag fick kommentaren att jag såg ut som en balettdansös nyss så vill jag inte dansa i dem. Blir tränigskläder istället.

Ha en fortsatt trevlig kväll och möjligtvis god natt! (Beror på om jag orkar starta datorn när jag kommer hem..)


God middag

Känns inte som att jag blev mycket klokare av föreläsningen idag. Men vi fick sluta en timme tidigare i alla fall. Tack vare det så slutade hela dagen tidigare. Redovisningen för imorgon är i stort sett klar, så även den på måndag och orden till på fredag. Så jag ska bara skriva respons på en essä och sen är jag "ledig" resten av veckan. Då har jag ju bara tentaplugg kvar. Men det tar jag till helgen.

Nu ikväll tänkte jag måla ut mönstrerna till klänningarna och klippa ut det till i alla fall min. Möjligtvis även klippa ut det.

Sen bär det av till dansen. Sista gången för terminen idag. Det ska bli kul. Inte att det slutar men att komma dit. Sen kommer jag längta tills det börjar igen.

God morgon!

Mörkt ute idag med. Kommer väl säkert vara mörkt när jag kommer hem också. Kanske kommer det vara en mörk dag idag. Jag är sjukt trött så det skulle inte förvåna mig. Vill bara krypa ner under täcket igen och stanna där. Längtar tills lördag då jag kan sova ut lite.

Men nu är det dags att göra sig i ordning för skolan.

Ha en fortsatt trevlig dag!

God natt

Vi ska tydligen skaffa platt-tv nu. Pojkvännen har kollat upp lite och jag har ingen aning om vad det blir. Det enda jag vet är att jag kanske måste hjälpa till att bära. Men det är väl inte mycket att göra åt. Får väl hoppas på hemleverans.

Istället för tv nu ikväll blev det till att sitta framför varsin dator och dricka glögg. Dufvenkroks chilli/choklad. Den var väldigt len enligt min smak och helt okej. Kan väl inte säga att jag kände allt för mycket chokladsmak, chillin däremot kändes lite smått. Den kommer nog drickas flera kvällar i alla fall. Smakmässigt på glögg är nog Dufvenkroks hjortronglögg fortfarande min favorit. Helt underbar. Såg att vi hade kvar lite sådan dessutom så det kanske blir att dricka imorgon?

Men nu är det dags att sova. Skola kl. 9 imorgon...

Ha en fortsatt trevlig kväll och en god natt!

Blä!

Vår tv har pajat...

Lack

Nu har jag målat och lackat födelsedagskortet och jag tror nog att jag fick rätt ålder. Ska ringa farmor innan jag postar det och höra. Men jag tror det är rätt.

Var både lättare och svårare än jag trodde att lacka också. Det gick jättebra att smälta, men samtidigt tycks jag få för lite lack hela tiden. Så nu har hon två lackhjärtan på sitt kort. Så sitter det förhoppingsvis lite bättre.

Men nu ska jag nog iväg och posta det och sen börja med maten. Köttfärssås och spagetti låter väl gott?

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Plugg

Innan jag börjar med det roligare arbetet att sy klänningar så måste jag plugga. Men det blir nog inte allt för svårt. Jag och studiekamraten kom igång bra förut så vi har en bra grund för det hela.

Sen ska jag måla lite också. Min kusin fyller år imorgon så jag ska skicka ett födelsedagskort till henne. Tänkte att jag skulle försöka måla ett själv och se hur det blir.

Först efter det kan jag börja med klänningarna. Om jag inte får för mig att städa först.

Ha en fortsatt trevlig dag!


God morgon!

Idag känns som att det kommer bli en bra dag! Jag har sovit bra och känner mig redo för matematikseminariet. Ska bara rita upp en mall över vad jag ska rita på tavlan och lägga över mitt paper på usb-minnet så att jag kan få med det till skolan och skriva ut det. När jag kommer hem så börjar det nog bli dags att beställa hem bläck till vår skrivare så att jag kan skriva ut hemma istället.

När jag kommer hem ska jag snabbt städa undan alla kläder och grejer som ligger frame efter mina resor och sen läsa på till torsdagens seminarie. Sen ska jag börja fixa mönster till klänningarna. Har jag riktigt tur så kanske jag till och med kan börja sy lite på min. Om jag sen har ännu mer tur så är det färdig på fredag så kan jag ha den på studiegruppens glöggmys på fredag.

Tänkte även kolla ikapp på julkalendern sen. Har totalt glömt av den i allt annat som jag gjort det senaste. Menmen..

Ha en fortsatt trevlig dag!

Wohoo

I torsdags när vi handlade gjorde jag en abonnenmangsöverföring och bestämde mig samtidigt för att skaffa en ny mobil. Det skulle ta runt tio arbetsdagar innan den kom fick jag höra. Som mest i alla fall. Men inte dröjde det tio dagar inte. Nej, den kom redan idag! Blev jätteglad och sitter nu och pillar med inställningar och ska lägga in lite musik så att jag har något att lyssna på. Nu får jag ju då äntligen tummen ur att lägga in massa 50-60-talsmusik och rock'n roll. Sen kommer jag ha så svårt att hålla mig ifrån att dansa när jag sitter på tåget och lyssnar.

För övrigt så tog jag och Amanda en ordentlig snooze i söndags. Vi tänkte att vi går upp vid halv nio så hinner vi städa och checka ut och vara på expresso house en stund efter de öppnar. Klockan ringer, "Nej, vi tar och snoozar lite va?". Sagt och gjort. Klockan ringer igen och vi orkar inte bry oss. Halv tolv checkar vi ut. Snooza lite var det...

Ha en fortsatt trevlig kväll så ska jag roa mig med musik och förberedelser för en matematikredovisning imorgon!


Hemma och snart påväg till skolan

Kom hem igår strax efter nio och var sjukt trött. Men det blev till att plugga lite för att sedan kika på "Battlestar Galacitca" med pojkvännen. Visade även upp min nya morgonrock och den blev uppskattad. Kanske inte riktigt på det viset jag tänkt mig, men det var inte helt fel ändå.

Nu ska jag snart till skolan så det kanske kan vara värt att klä på sig något vettigt. Hade gärna stannat kvar ett bra tag till i sängen dock. Har vart en så bra natt och jag drömde att jag äntligen fick köpt min datorväska.

Ha en bra dag!

Blä

Nu sitter jag här och mår inte överdrivet bra. Om det är gårdagens vin eller faktumet att jag inte har ätit någon frukost än kan jag inte svara på, men antagligen en blandning.

Om ca en timma drar jag iväg till tåget för att åka ner till Helsingborg. Det ska bli riktigt kul, även om jag just nu önskar att jag kunde stanna kvar i sängen. Men det blir till att gå några trappor ner och duscha istället.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Usch

Är så sjukt besviken på mig själv just nu...

Of we go

Dags att klä på sig. Ska iväg till tåget om en kvart nu. Men hade så mycket hellre stannat i sängen idag!

Menmen, ska köpa tyg så jag är glad ändå!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Mörker

Just nu går jag upp till samma mörker och tystnad som jag har så svårt att somna till om kvällarna, som kan hålla mig vaken mitt i natten om jag har otur och vaknar. Ändå är jag inte ens hälften så rädd just nu som de kvällarna det är värst.

Jag skulle aldrig sett "Paranormal activity". Filmen var bra, men jag tog åt mig alldeles för mycket av vad som händer. Det är riktigt jobbigt.

Annars så ska jag ju idag ha paneldebatten. Känner mig inte särskilt taggad inför den heller. Men det känns lite bättre efter att ha pratat lite med pojkvännen igår. Han får mig att må så mycket bättre. Ska ta och skriva ner lite stöd till debatten nu och sen blir det frukost och genomgång av vad jag kan tänkas vilja ha på mig idag. Funderar på om jag vågar ta 60-talsklänningen eller inte.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Blä

Är så sjukt trött nu att det inte är sant. Och ändå har jag inte gjort särskilt mycket idag. Pluggandet har gått riktigt dåligt och det känns som att paneldebatten imorgon kommer gå rent åt fanders..

Men jag kan väl glädja mig åt att jag ska iväg och köpa tyg imorgon. Och sy två klänningar. Får väl hoppas att symaskinen inte har dammat igen bara, men det betvivlar jag. Så lång tid har det ju inte gått. Har jag tur får jag väl även tummen ur att fixa mig ett pennfack.

Men nu är det väl snart dags för sängen.

Ha en fortsatt trevlig kväll och sov gott!


Det snurrar

Känner mig helt slut i huvudet och jag ser verkligen inte fram emot paneldebatten imorgon. Jag har inte läst på ordentligt och jag trivs inte med det här fenomenet att debatter, specielt inte så inför "publik". Visst låter jag motiverad?

Sen köpte jag en ny sladd till julstjärnan när vi var och handlade idag. Den passar i kontakten, men då är sladden för kort istället. Blev så irriterad på det. Den är säkert menad att ha till de ljusstakarna som står på fönsterbrädan och inte en stjärna som ska hänga i fönstret. Nu känner jag ett plötsligt behov av att springa iväg till affären och se om de har en variant som är lite längre. Men det har jag inte tid för. Jag ska plugga en stund till. Ca 45 minuters hårdpluggande och sedan blir det lite myskväll med chips, choklad och "Battlestar Galactica". Möjligtvis lite glögg också. Vi köpte Dufvenkroks med choklad och chilismak. Det ska bli väldigt intressant att prova.

För övrigt så ska jag få en ny mobil nu också. Vi blev stoppade av en sådan där eventförsäljare som gjorde ett prisplansbyte för mitt abonnemang och då passade jag på att ta med en ny mobil också. Den jag har nu är väl helt okej och jag trivs väl med den, men den startar om när den blir för kall. Eller när det skiftar för snabbt mellan varmt och kallt eller något sådant. Tydligen har det att göra med att batteriet inte sitter fast ordentligt. Det blir i alla fall en ny Sony Ericsson med walkman funktion. Får väl förhoppningsvis en ny sladd så jag kan lyssna på musik också då min glappar. Måste hålla inne den och luta den åt precis rätt håll en stund för att jag ska höra allt.

Men nu blir det väl till att fortsätta plugga.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

"God morgon"

Har inte fått mycket gjort än så länge idag. Ska läsa igenom avhandlingen och skriva ner viktiga punkter ur den och sedan fortsätter jag med essän. Men jag har inte kommit särskilt mycket längre än att öppna dokumentet och läsa igenom inledningen. Kommer nog hålla på ett tag med det här.

Fast först blir det väl till att handla lite. Det är i stort sätt tomt på färskvaror i vårt kylskåp. Vi hade inte ens mjölk till mitt kaffe förut. Blev inte så mycket drucket av det.

Annars så har min morgon/förmiddag gått åt till att läsa Camilla Läckbergs nya bok, "Fyrvaktaren". Fick låna den av pojkvännens mamma och började med den i måndags kväll. Har hittills läst ungefär halva boken, så det dröjer nog inte länge innan den är slut tyvärr. Tycker hennes böcker är så bra. Verkliga sträckläsningsböcker. Tror nog att det kommer sluta med att jag läser lite till innan jag börjar plugga eller går och handlar. Måste bara veta vad som händer!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Plugg..

Dagen har gått åt till att läsa på om datoranvändande till hjälp för läs- och skrivutveckling. Det är ämnet jag valde för min essä. Har nu kommit en liten bit påväg men är långt från klar. Kommer nog skriva lite till ikväll, men fortsätter nog det grova arbetet imorgon. Skall då även läsa på inför paneldebatten. Det kan väl bli intressant.

Kom aldrig iväg in till stan idag heller. Fastnade i mitt läsande. Blir väl till att gå förbi där imorgon. Ska köpa en ny sladd till julstjärnan. Blir nog enklast så. Då kan jag väl få upp den redan imorgon. Kommer bli jättebra!

Ikväll blir det antingen dans eller julbak hos pojkvännen klasskamrater. Då pojkvännen inte känner sig bra så lutar det åt det senare. Men båda vill ju dansa så vi får väl se hur det blir. Hade ju vart ganska kul att baka också. Fast det kommer jag väl göra själv här hemma också så det spelar ju ingen större roll.

Nu blir det väl till att börja förbereda maten. Gratäng på makaroner och köttfärssås. Det låter väl inte helt fel?

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Utveckling

Fastnade framför tv:n förut när jag åt frukost. "Max 1800-tal" hette programet och det var ganska så intressant. De mest revolutionerande uppfinningarna som kom då. Man kan ju undra hur världen skulle se ut idag om de inte hade upptäckt telefonen eller rörliga bilder. Eller fotografering över huvud taget.

Men det var en sak som fastnade och fick mig att tänka till lite extra. De visade klipp från några filmer som spelades i då. En film visade hur en familj med mamma, pappa och ett litet barn på kanske 1 år åt frukost i trädgården. Det var inte alls så fascinerande att man kunde se familjen ät frukost, som det var att man faktiskt kunde se hur bladen rörde sig i vinden i bakgrunden. En annan snubbe hade filmat hur vågorna slog in mot en vågbrytare och den filmen var visst väldigt bra då. Folket tyckte att det var helt fantastiskt att man kunde få med det.

Det är nu man undrar vad människorna som levde då och kom på det här, skulle säga om de fick se en film gjord med dagens teknik och utveckling. Det känns inte som att vi i dagens läge är lika fascinerade över att man kan få med hur vågorna bryts på en film, som vi är av häftiga specialeffekter i form av explosioner och dylikt.

Ganska stor skillnad om man jämför.

Julpynt

Tänkte att jag skulle sätta upp en julstjärna innan jag började med arbetet. Mamma tog med sig min ner innan helgen nämligen. Då jag inte har någon gardinstång och därför inga gardiner i köket så tänkte jag att den passar ju bra där då. Jag hittar till och med en spik ovanför fönsterlisten som visar att det har hängt något där tidigare. Men så passar inte sladden i kontakten. Jag antar att det är en jordad och en ojordad eller något sådant. Grymt irriterande är det i alla fall. Tänkte se om jag kan hitta något på Klas Ohlsen sen när jag ska in till stan. Måste ändå köpa bläck till skrivaren.

Men lite julpynt har vi i alla fall. Det lyste så fint i fönstret när jag kom hem i måndagskväll och när jag kommer upp så visar det sig att pojkvännen har fått en julljusstake av sin farmor och farfar. En från 60-talet. Jättefin är den!

Men nu får jag nog ta och starta dagen. Frukosten är uppäten och det börjar väl bli dags att sätta igång med essän. Nu ska jag bara komma på vad jag ska skriva om också. Något som har med språk och/eller tankar att göra kanske?

Ha en fortsatt trevlig dag!


God morgon!

Helt fantastiskt nog så kom jag upp i tid idag. Har vart vaken en timme redan. Det har väl dock inte hänt särskilt mycket på den här timmen, jag har inte ens ätit frukost än, men det kommer nu. Sedan blir det till att plugga! Ska skriva min essä idag och läsa igenom en avhandling. Helt underbart!

Nu blir det frukost och titta på julkalendern. Hann inte se den igår så pojkvännen fick spela in det till mig. Inte riktigt som det brukar vara menmen.. Det får vara.

Ha en bra dag!

Dagen som vart

Idag har vart en helt okej dag. Har vart på två föreläsningar varav en handlade om språk och den andra om observationer. Sen hade vi också ett studiegruppsmöte inför kommande examinationer och just nu känns allt ganska så bra faktiskt. Jag har någorlunda koll på saker som ska göras och jag har skrivit färdigt min planering inför matematikredovisningen. Nu är det då bara paneldebatten och essän kvar. Men jag har två inläsningsdagar framför mig som kommer pluggas på! Det är dock möjligt att det blir en kort tripp in till stan för att växla tillbaka lite pengar och köpa bläck till skrivaren, men det behövs väl pauser också? Det är då mina planer för morgondagen. Den kommer även avslutas med en timmes dans.

Reseberättelse kommer imorgon, har ingen ork till att skriva allt just nu...

Ha en trevlig kväll!

Hemma

Det var så otroligt skönt att komma hem igen igår kväll. Att få sova i sin egen säng (som inte brakar ihop om jag sätter mig för snabbt!) jämte pojkvännen och gosa ner sig med täcket. Ska skriva lite om min resa sen när jag kommer från skolan igen, måste gå om typ fem minuter, men i korta drag har jag gjort det här i helgen:

-Åkt massa buss
-Vart i Tysklands äldsta stad som också var romarikets största
-Vart på vinprovning
-Vart på julmarknader
-Haft allmänt trevligt med mamma och pappa

Ha en bra dag!

RSS 2.0