Helgen som kommer

Gårdagen gick väldigt bra fram tills att jag skulle åka hem. Då sket sig allt och jag har nu inte ätit något som fått stanna kvar på 24 timmar. För tillfället lever jag på juice, men mår ganska bra på det så helgens planer kommer gå att genomföra trots allt. Idag ska jag nämligen hem till mamma och pappa tillsammans med Amanda. Helgen kommer se ut typ såhär:

Fredag:
- Åka hem till Lindome
- Färga  Amandas hår

Lördag:
- Kungsmässan
- Hudvårdsklass hos fd klasskamrat

Söndag:
- IKEA
- Åka hem till Halmstad

Kan nog bli en riktigt trevlig helg.

Ännu mer pärlor

Blev lite pyssel denna kväll också. Var till och med duktig och gjorde en mall innan jag började.



Sen valde jag att göra om den och börja om. Men det blev nog bättre, det är lite mer symetriskt på det här sättet.



Början på ett armband med inspiration från ett gammalt sådant som jag gjorde för några år sedan.



Det är jag nöjd med! Är fem sådanna rutor som går runt och det syns ingen skarv eller någonting.

Men nu är det nog dags för sängen. Är ju till att gå upp tidigt imorgon.

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt!

Pärlor

Jag var uttråkad igår kväll. Så jag fick för mig att jag skulle plocka fram alla mina pärlor och tillbehör.



Jag har en hel del, men upptäckte att jag lider viss brist på vissa saker ändå. Exempelvis vit pärltråd. Så jag fick använda svart istället. Resultatet av mitt uttråkningsryck blev det här:



Det hade passat bättre med vit tråd. Fast jag är ganska så nöjd ändå. I brist på bättre saker att göra när jag inte orkar sitta framför datorn eller tvn längre kommer det väl bli ett antal nya smycken nu. Mest samma typ som ringen. Har saknat det en del.

Ha en fortsatt trevlig dag! Själv ska jag trotsa snöstormen och gå iväg för att hämta paket.

Godagens

Idag skulle vi till Tropikhuset här i Halmstad. Vilket jag var jätteglad över eftersom jag velat gå dit ett tag, prata med papegojan Helge osv. Men när vi kommer dit får vi reda på att det är stängt tills vidare. Blev lite smått besviken då.

Så istället begav vi oss in mot stan för att få en promenad istället. När vi kom till bron kom vi fram till att vi kan ju gå in på Halmstad slott istället då eftersom ingen av oss har vart inne där. Dock så verkade det inte som man kunde gå in där heller. Vi fortsatte därför vår promenad genom stan och hamnade tillslut på Back list.

"Changeling", "Mad Max 2" och en Jack Black film som jag inte kommer ihåg vad den heter fick i alla fall följa med oss hem så det blir väl filmkväll ikväll.

Har även provat på att baka Budapestrulle för första gången idag. Gick väl sådär. Lät den vara inne i ugnen lite för länge så den blev lite för hård för att kunna rullas bra. Bild kanske kommer senare. Smaken var i alla fall helt okej och man kan ju inte alltid lyckas direkt.

Nu är det snart dags för mat. Spagetti, kassler och championsås.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Beslutsångest..

Blev inte godkänd på min essä. Så för att muntra upp mig själv tänkte jag beställa hem en laptopväska. Har suktat efter den i en evighet nu så det är nog dags!

Bara det att jag inte kan bestämma mig för vilken färg jag vill ha...


Shopping

Det här är då vad jag shoppade igår:

Det syns inte så bra (typ inte alls) men det är rosa delar i skjortan också. Allt är köpt på H&M.

Nu ska jag iväg på en promenad och köpa något som kan muntra upp smabon. En bakelse eller något sånt och kaffe. Tänkte passa på att köpa lite nya tofsar också. Alla mina tycks försvinna eller gå sönder hela tiden. Får fixa en tofsburk också!

Ha en fortsatt trevlig dag!


Duktig

Jag åt frukost för några timmar sedan. Jag har betalat klänningen jag vann. Jag har kollat igenom hela kurshandboken för att se vad som är obligatoriskt och vad jag behöver för litteratur och även beställt den. Däremot så glömde jag en bok såg jag efteråt.

Men jag har inte kommit ur pjamasen än. Där sprack bubblan. Fast jag ska ner och duscha nu så den åker snart. Tänkte passa på med en ansiktsmask efter det och sen åker mina nya kläder på och sen ska vi se hur bra jag lyckas med att lägga foundation för första gången. Kan bli riktigt intressant!

Ha en fortsatt trevlig dag!


Wohoo

Jag vann budgivningen! En till 60-talsklänning är snart påväg hem till mig!

Mums

Idag ska jag luncha med Amanda efter våra två föreläsningar och sedan ska vi till Kicks. Kanske ska passa på att köpa ett nagellack då. Eller ska jag spara pengarna?

Hoppas dagen inte känns allt för lång i alla fall, jag är väldigt trött idag. Av någon anledning känns det som att det är en återkommande mening. Jag hoppas jag slipper den när det börjar bli ljusare ute. Vill ha vår och sommar nu!

Ha en bra dag!

God morgon

Dags för ny kurs idag och det är väl inte helt fel. Dock så känner jag mig inte särskilt pigg så det kommer nog bli en lång dag. Sov för länge igår så jag kunde ju inte somna på kvällen. När jag väl gjorde det så sov jag i alla fall gott.

Men nu måste jag nog klä på mig så att jag inte missar tåget. Är nog ingen bra idé att komma för sent första dagen på nya kursen.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Gårdagen

Det blev en bra dag igår! Hade riktigt kul. Det tog en himla tid att steka pannkakorna bara. Men goda blev dem, första gången jag gjorde glutenfria. Måste säga att det var väldigt mycket lättare att både blanda och steka den smeten. Inte en enda klump blev det.

Till pannkakorna serverades det äpplemos, jordgubbssylt, krusbärssylt, glass, grädde, socker, saft, vin och champange. Gott, gott.

Vid femtiden och vi har två banor. En av kompisarna vi är ute med beställer in dricka samtidigt som vi får banorna. Bartendern säger tydligen "Det här är den bästa beställningen någonsin" i samband med den och jag undrar vad familjerna på banorna bredvid trodde om oss. Kompisen beställde nämligen två iskar med 18 blandade flaskor i varje. Alltså 36 flaskor öl, cider och smirnof ice. Som sagt var klockan fem.

Halv åtta är vi på plats på resturangen för att äta middag. Var riktigt god mat och lagom portioner. Det här är nog första gången på länge som jag faktiskt har ätit upp på en resturang. Runt åtta blir vi i alla fall tillsagda att sluta sjunga.

Efter maten drar vi vidare till "Morfars". Var verkligen jättemysigt där, men av någon anledning drar vi vidare därifrån ockås efter en drink och hamnar på "Bond". M bjöd mig på en orgasm och jag dansade en himla massa.

Tyvärr glömde jag kameran hemma men jag har någon enstaka mobilbild som ni kan få se senare. Idag har jag nämligen sjukt ont i min höft. Helt fantastiskt nog känner jag inte av någon bakfylla.

Ikväll blir det pizza och imorgon är det kursintroduktion. Ska bli riktigt kul!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Idag

Snart kommer svärföräldrarna och alla andra gäster. Så det är nästan dags att börja med pannkakorna.

Annars så känner jag mig väldigt fin idag!


Har på mig min 60-talsklänning idag och känner mig riktigt fin i håret.

Så det här blir nog en riktigt bra dag!


Hmm

Blev inte så mycket gjort idag som jag hade hoppats på. Men jag fick ganska stor ordning på sovrummet i alla fall. Resväskan har ju stått frame sen första advent och med det så har alla sommarskor legat utsprida överallt. Nu är de äntligen borta och jag kan gå fritt till sängen. Underbart!

Imorgon blir det snabbstädning av resterande lägenhet, möjligtvis en till runda till återvinningen och sedan blir det pannkaksbak, bowling och middag på "The fox and anchor" aka "Mårtenssons". Trevlig, trevligt. Jag ska baka pannkakor till nio pers. Ska bli kul att se hur det går!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Köpbegär..

Städdagen går sådär. Men man ser i alla fall golvet inne i sovrummet nu. Däremot har jag världens köpbegär. Hamnade av någon anledning på Tradera och sökte på 50-60-talsklänningar och har hittat två stycken som jag är så kär i! En röd som nog hade passat bra i julas och en gulblommig som skulle vara underbar i sommar. De kostar just nu 249 och 68 kr + frakt. Beslutsångest!

Städdag!

Om en liten stund ska jag äta frukost. Sen ska jag ha städdag. En riktigt ordentlig sådan också! Ska gå igenom rum för rum och få ordning. Troligtvis kommer jag ta köket sist för det innebär att jag måste gå iväg med källsorteringen. Det hörnet håller på att ta över för tillfället och jag är ganska så trött på det!

Men först frukost!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Tenta

Hade tenta idag och det kändes jättebra när jag var klar. Svarade på 44 frågor allt som allt och kände mig rätt så säker på de flesta. Blev väl några chansningar men inte lika mycket som förra gången.

37 är godkänt och jag hade 40 rätt. Däremot hade jag 4 fel så jag landar på 36. Om de inte tar bort ett påstående så är det alltså omtenta som gäller för min del. Och jag kan inte ens tröstäta lite choklad då det är torsdag och jag ska fast till tolvtiden ungefär.

Kanske en bra film istället. Har fortfarande kvar "Porco Rosso" från min Hayao Miyazaki-box. Så har jag "Stayin alive" också. Så jag lär ligga framför TV:n större delen av kvällen.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Denna morgon

Har gått åt till att bara vara. Till frukosten fick jag dessutom lyssna på när M hittade massa artiklar på Wikipedia. Så jag har fått höra om feministisk ekonomi, feministisk filmkunskap, feministisk geografi osv. Landskap beskrivs ofta som kvinnor och det är tydligen för att män ska få trycka ner och forma dem.

Annars så var min frukost idag väldigt god. Havregrynsgröt med äpplemos och ett glas juice. En bra hållbar frukost då jag strax ska bege mig på en promenad in till stan för att ta en buss och promenera ytterligare en kilometer. Går välidigt sällan bra bussar till Spenshult så om jag ville åka hela vägen så skulle jag antingen komma dit en halvtimme för sent eller en och en halvtimme för tidigt. Alltså tar jag en annan buss och hoppar av vid hållplatsen innan och tar en promenad. Så det blir långkalsonger och en extra tröja kanske?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Druvpinnen

När jag var i Tyskland så var vi bland annat på vinprovning en dag. Med oss hem som souvenir fick vi en kvist av en vinstock att antingen plantera eller sätta i vatten. Min har nu börjat växa!

Både uppe...


Och nere.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Färdig!

Nu är den äntligen färdig! Eller har varit ett tag men här är en färdig bild på den!


Ska bara jämna till kanterna lite, men det är skönt att ha en ordentlig låda till alla burkar nu.

Vanligtvis använder jag vanligt hobbylack när jag målar saker på det här viset, men denna gången provade jag en ny. Nämligen:


Det är matt akryllfärg och jag måste säga att den funkade riktigt bra. Dock syntes väl penseldragen lite väl mycket på visa ställen, men det kan lika gärna vara jag som är ovan vid färgen. Kommer troligtvis använda den igen då den även var billig. Annars är jag mer för blank eller halvblank färg.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Åka tåg

Alldeles strax drar jag mig till tåget för att åka till Lindome och hämta min tenta och yrkesdagbok. Tänkte även passa på att fika med mamma och hon är hemma.

Sen blir det kanske en snabbis runt på kungsmässan för att kolla efter tipex eller dylikt.

Har även med mig tre böcker inför tentan + en skönlitterär så att jag har lite att läsa på den timslånga resan. Känns ju så otroligt nödvändigt egentligen. Jag vet ju vilken bok jag med största sannolikhet kommer börja med.

När jag kommer hem igen är det plugg som gäller. Möjligtvis en runda ner i tvättstugan också. Ganska troligtvis en sådan. Finns inte mycket kvar av golvet inne i sovrummet nämligen.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Nöjd

Som rubriken säger så är jag väldigt nöjd med dagen. Hade mina tvivel då jag vaknade med lätt bakfylla osv. Men den visade sig bli mer än bra.

Har idag läst fem kapitel ur "Att bli sig själv", en ganska stor del ur sista delen av "Millennium"-triologin och diskat ungefär hälften av disken från gårdagens middag.

Med mina mått mätt så är det ganska så bra jobbat.

Nu tänker jag gå och lägga mig, så ha en fortsatt trevlig natt!

Plugg!

Det går bra idag. Har kommit längre i "Att bli sig själv" på ca en timme jämfört med de få sidor jag lyckades läsa och inte förstå i "Ungsdomspsykologi". Räknade inte med att det skulle gå så bra faktiskt. Idag är jag nämligen lätt bakfull efter en trevlig dag och kväll med M's lumparkompis + flickvän som tillbringades på gamecenter och sedan middag hos oss. Det bjöds på chicken a la king och flamberade bananer i chili. Otroligt gott!

Idag har jag alltså lätt huvudvärk, stor trötthet och en otroligt stel nacke som inte riktigt känns som att den egentligen har kunnat hålla upp mitt huvud idag.

Hade tänkte lägga upp en bild på min medicinväska och på vår fina uppläggning igår men mitt kamerabatteri är dött så det får bli senare. Har haft kameran i snart två år och det här är andra eller tredje gången jag behöver ladda batteriet.

Ha en fortsatt trevlig dag/kväll!

Tentan!

Igår morse kom facit till omtentan ut. När jag såg det var jag i skolan och kunde således inte kolla upp hur det hade gått för mig.

Jag kom på det igen lite senare på kvällen och tänkte att nu vill jag veta hur det gick. Så vart är min tenta?

Den tycks inte vara i bokhyllan, mellan några block eller pärmar. Den är inte i lådorna i min sekretär, inte ovanpå eller i några gömda fickor eller lådor uppe på. Inte i fåtöljen som jag till och från använder som avlastningsplats eller runt om i vardagsrummet.

Jag har kollat i både sovrummet och köket, även skafferiet, men den finns inte någonstans. Och jag fattar det verkligen inte. Ett häfte med en rosa postit på kan väl bara inte försvinna puts väck?

Nu tänker jag dränka mina sorger i O´boy och äta frukost.

Ha en fortsatt trevlig dag!

God morgon

Uppe tidigt idag och om en stund bär det av till Varberg för en dag med studiegruppen. Känner mig ohyggligt trött och önskar mig med stora kliv tillbaka till sängen. Men vad ska man göra?

Är av någon anledning tröttare än igår och då var jag ändå vaken halva natten. Men jag somnade i alla fall snabbt igår.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Hmm

Slängde upp benet på soffkanten förut och sa till M att jag hade ont i lilltån. Av någon anledning undrade han om jag inte nådde den med munnen (kommer inte ihåg hur vi kom dit). Sen börjar vi pröva om vi lyckas med det. Både han och jag kan nafsa på våra lilltår. Dock får jag mer ont i höfterna när jag försöker.

Visst verkar jag ha haft en rolig kväll?

Hoppas ni har trevligt i alla fall!

Trött

Har inte sovit bra alls inatt. De få timmarna jag sov i alla fall. Blev inte så många. Därav går mitt pluggande åt fanders just nu. Kan inte koncentrera mig på någonting någon längre stund.

Har försökt läsa "Theroy of mind" sen elva nu. Har kommit tre sidor nu och jag har ingen aning om vad jag har läst. Det känns ganska sunkigt faktiskt. Så jag ska nog ta läsa i en bok istället för att läsa på datorn. Funderar på om jag borde skriva ut sidorna istället. Misstänker att det är lättare att läsa då.

Annars så är min medicinväska färdig nu och en bild på den kommer upp senare när jag har fotat den.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Nästan


Nu är jag snart klar. Ska jämna till kanterna lite när jag är klar med grovgörat.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


God dagens



Nu börjar jag komma någon vart! Dock är det bara ena sidan och jag kommer troligtvis måla kanterna röda också för att efterlikna ett medkitt i left 4 dead.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Glögg

Detta inlägg skrevs egentligen igår men internet la av innan jag hann uppdatera..

Har precis kollat på en av filmerna jag fick av M i julklapp. "Om du lyssnar noga" eller "Whisper of the heart" heter den och det är Hayao Miyazaki som är regisör och/eller manusförfattare. Älskar hans filmer och just nu består min samling av nio av dem.

Under tiden jag tittade så myste jag till det lite och drack glögg. Dufvenkroks choklad/chilliglögg. Underbart gott och så fick jag använt de nya glöggkopparna som jag fick av mormor och morfar i julklapp. De är väldigt söta. Dock undrar jag när det är tänkt att jag ska få använt mandel och russinskålen för sånt har ju vi aldrig hemma. Vi dricker vår glögg utan tillsatser när vi är här. Men om jag ska bjuda gäster på glögg är det nog bra. Det är ju faktiskt gott och jag behöver ju bara köpa hem lite mandel och russin så är det bara att börja.

 
En av de nya glöggmuggarna.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Medicinväska

Har nu äntligen påbörjat min medicinväska. Det ser bra ut på håll men jag misstänker att ett andra lager färg nog skulle vara i sin ordning.

En av sidorna som ännu inte är målad. Andra sidan är färdig, men jag kom inte på att jag skulle fota förens jag hade börjat.


Och såhär ser det ut som målat. Kommer även vara ett rött kors i mitten där. Så att man ser att det är en medicinlåda.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Godagens

Är fasligt trött då jag var uppe sent och såg på film och gick upp tidigt för att åka till sjukhuset idag. Var där och kollade hur mina leder mår och om medicinerna har hjälpt något. Så verkar vara fallet och för tillfället är det bara mina knän som är svullna.

När jag ändå var där frågade jag angående vaccineringen mot lunginflamation som läkaren rekomenderat förra gången och blev vaccinerad idag. Därav är jag lite öm i armen och tänker se det som en anledning till att inte göra allt för många knop idag. Ska skriva lite dagbok och läsa på inför tentan. Den börjar ju närma sig nu.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Göteborg

Idag drar jag till Göteborg. Ska bli riktigt kul att träffa tjejerna igen, var allt för längesen sist nu. Det blir stan med S först och sen vid fem ska vi äta middag på Taverna Sirtaki. Grekiskt blir det. Vi har ätit där en gång tidigare och det var riktigt gott!

Men nu ska jag äta frukost och hänga in tvätt.

Ha en fortsatt trevlig dag!

God morgon?

Idag har varit en riktigt seg dag kan jag tala om. Gick upp runt halv ett och la mig på soffan och läste. M gick upp och anslöt sig till mig vid kvar i två och såg på tv alternativt spelade medans jag fortsatte läsa. Vid halv fyra någon gång kom vi fram till att det kanske var dags för frukost och jag förbereder pannkakor. Dessa äts vid halv fem någon gång och det var otroligt gott.

Så nu har jag massa mer disk att tag hand om och sen blir det pizza till middag. Så avancerade är vi idag. Ikväll blir det väl en fortsättning på Star wars och lite Battlestar Galactica om det finns tid över.

Imorgon bär det av till GBG för middag och julfirande med gymnasiekamraterna. Har inte träffat de flesta av dem sen sommarn typ. Så det ska bli grymt kul!

Men nu ska jag bege mig ner i duschen. Så kanske jag känner mig lite fräshare. Funderar på att köra på lockigt hår och 60-talsklänning imorgon. Har även bestämt mig för att ha lite mer bilder här och försöka lista ut hur man fixar en header.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Goder afton

Ikväll är det Star wars, kakor, choklad och möjligtvis ett glas vitt. Har lite kvar sen igår. M jobbar så jag får ju underhålla mig på eget vis. Funderar på att måla lite också. Har köpt material för att fixa min medicinlåda nu. Så det blir väl en bra start på det nya året. Kommer i veckan också att storstäda hela lägenheten varvat med plugg inför tentan. Och vad kan möjligtvis passa bättre än att börja städningen i medicinlådan?

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Oj

Vart tog dagen vägen? Tyckte klockan var 13 alldeles nyss men det är den ju defenitivt inte nu. Och ändå sitter jag och äter "frukost". Tror nog att jag får äta lite mer än en macka om jag ska klara mig till middag vid sju.

Har fortfarande massa disk kvar som jag ska ta hand om nu och kan jag äta tomater med guacamole. Det om något är gott! Till ikväll har jag även kvar efterrätt sen igår.

Ha en fortsatt trevlig dag!

God morgon

Idag är det disk som gäller. Men jag har vart duktig och diskat nästan hälften redan. Sen blir det nog mycket vila idag. Har en lätt huvudvärk nämligen. Men det är väl som det är.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Gott nytt år!

Hade grymt trevligt med M's kompis och flickvän. Vi dansade omkring som galningar till rock'n roll och twistade tills jag fick håll.

Nu ska jag sova.

Hoppas ni har/hade trevligt ikväll/natt!


RSS 2.0