Besök och shopping

Gårdagen vart mycket lyckad. Hann med i stort sett allt förutom att gå in till stan och handla på rean. Men till loppmarknaden hann vi och det var det jag ville mest. Så nu har jag ett nytt nattduksbord (äntligen) och vi hade tur nog att hitta ett likadant som M har. Som också är funnet på en loppis för flera år sedan. Enda skillnaden är träslagen, men det bryr inte vi oss så mycket om.

Vi hittade även ett par fina lampor att ha i vardagsrumsfönstrerna. Oturligt nog så funkar inte den ena så den får stå som prydnad sålänge. Tills M tar upp den till sin farsa som ska försöka laga den.

Det är nog dessutom renare i lägenheten nu än vad det har varit på länge. Så det är ganska så skönt och vi har bestämt oss för att hålla det såhär nu. Kan bli intressant att se hur länge vi lyckas med det bara.

Familjen tyckte nog det var kul att komma ner och hälsa på också. De tyckte det blev väldigt god mat och morfar hittade massa intressanta saker i M's bokhylla. En liten guide för värnpliktiga från 30-talet och en stor hylsa från någon patron av något slag och självklart alla militära hattar och baskrar.

Sen fick jag ner mammas brudkista som jag velat ha en tag. Den står i sängänden och bara väntar på att bli fylld med något. Tydligen var det mormors från början också. Hon hade fått den av sina föräldrar när hon flyttade ner till Alingsås från Luleå. Tycker det är lite kul med saker som gått i släkten.



Men nu ska jag komma igång med dagen och ta mig in till stan för rean på Cubus underkläder.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Bättre

Igår kväll kände jag mig mycket bättre än i torsdags kväll. Idag känner jag mig väldigt bra och fri från humörsvängar än så länge. Förhoppningsvis håller det sig så också. Har ju en del att stå i idag.

- Städa undan i vardagsrummet
- Städa undan i köket
- Dammsuga hela lägenheten
- Våttorka vissa delar
- Gå till Halmias loppmarknad
- Handla
- Gå in till stan och köpa en sak på rean

Ska börja ganska så snart också då mamma, pappa, mormor och morfar kommer idag. Är inte helt säker på när. Bara att det inte är innan ett.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Humörsvängar

Mitt humör pendlade otroligt mycket igår kväll. Tyvärr bara på den negativa sidan. Så idag känner jag mig något bakfull av någon anledning. Men jag ska fixa allt ändå. Det ska strykas, handlas, hämtas biobiljetter, plockas undan och dammsugas. Kommer gå så bra, så bra...

Dagens planer

Nu ska jag strax sticka iväg till tåget för en halvdag med föreläsningar. Det verkade vara riktigt intressanta sådanna också, så det här blir nog jättebra.

När jag kommer hem väntar det ytterligare lite mer plugg till nästa vecka på mig och all tvätt sen igår som måste strykas. Men jag slipper åtminstone laga egen mat imorgon.

M skämtade med sin kompis om att de skulle åka till burger king idag (mest bara för att reta mig då jag inte får äta på torsdagkvällar) och så hörde några fler det och haka på. En av dem kunde dessutom inte förens senare så det hade varit mitt i fastan. Just därför sitter jag och är superhungrig just nu. Valde att flytta på fastan och ta den nu istället för det är så irriterande när de ska äta när inte jag kan.

Ha en bra dag!

Duktig dag

Idag har jag varit riktigt duktigt hittills. Jag har vart vaken sen åtta då M väckte mig så att han kunde spela. Sen har jag tvättat och har sista laddningen i nu, jag har kompletterat min individuella grupprocess och gjort tankekartor på de tentorna jag inte klarat och jag har skrivit in mitt schema fram till sommaren i kompiskalendern. Känner mig riktigt duktig.

Nu ska jag samla ihop alla pantflaskor som ligger och skräpar i lägenheten och ta en runda till affären. Det är strålande solsken ute så det blir nog en härlig promenad.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Härligt

Låg och vilade alldeles nyss och kunde för en sekund drömma mig bort till en kommande sommar och vår. Fönstret var öppet, rummet fyllt av solljus, himlen blå och jag kunde höra fåglarna kvittra. Riktigt härligt var det!

Lugn dag

Idag har varit en lugn dag hittills. Har träffat studiegruppen en stund men vi blev färdiga ganska så snabbt. Eftersom jag då var hemma tidigt kom jag fram till att jag kunde börja fixa iordning lite här hemma inför att mamma, pappa, mormor och morfar kommer hit på lördag. Så behöver jag inte göra allt på fredag kväll. Hittills har jag städat lite i sovrummet och hängt in massa kläder.

Gick även ner för att tvätta för ett tag sedan, men tvättmaskinen var upptagen. Den var färdigt men vem det nu är som använt den har inte plockat ut sina kläder. Så jag får vänta lite. Jag är inte överdrivet förtjust i när någon tar ut mina kläder ut tvättmaskinen så jag gör inte gärna det för någon annan heller. Personen i fråga kanske hade mer tvätt och jag då förstört dennes tvättdag.

Som en gång när jag skulle ner och hämta tvätt i torktummlaren. Då var den igång igen och den skulle vart färdig för ett tag sedan. När jag sen går ner när den är klar visar det sig att vår granne hade slängt in sina kläder tillsammans med våra och satt igång den igen.

Men det är inte mycket att göra åt. Idag blir det pannkakor!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Header

Satt precis och funderade på hur jag skulle utforma min header. Men jag hade inga idéer alls. Det är helt tomt. Men det kommer.

Nu sitter jag och äter tomater och väntar på att tiden ska gå.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Snö!

Det snöar fortfarande. Jag tror faktiskt inte jag vill ha med snö nu. I så fall vill jag ha en backe så att jag kan åka skidor också. Men det lär jag väl inte få.

Annars så kommer jag idag ha en liten snabbstädning av lägenheten och ta bort det värsta då Amanda kommer på besök idag. Vi ska se melodifestivalen och dricka margaritas. Kommer bli jättekul!

Kanske hinner fortsätta lite på mina tankekartor om alla teoretiker också. Imorgon ska jag skriva en reflektion till på måndag. Kan bli en kul helg det här.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Blah

3 poäng från godkänt. Just nu är jag så otroligt besviken på mig själv så det är inte sant. Vill inte till skolan idag. Vill bara stanna hemma under täcket.

Äntligen

Jag har hittat en sida som visar hur man lägger in en egen bild som header! Så nu kanske jag kan få det som jag vill.

Jag är för övrigt hungrig och/eller gottesugen men får inte äta på 1 timme och 45 minuter. Kul...

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Sena tåg och tenta

Idag hade jag då omtentan. Det kändes riktigt bra när jag väl var där. Kände mig väldigt trött och grinig innan jag kom dit nämligen.

Fick ett sms i går kväll om att det skulle vara snöstorm idag så jag kanske skulle ta ett tidigare tåg. Det lät ju som en bra idé tänkte jag och gick upp en halvtimme tidigare. Tittar på Öresundstågets hemsida innan jag går hemifrån och ser till min stora lättnad att det bara är tågen neråt mot Malmö och Köpenhamn som är sena än så länge. Tji fick jag när jag kom till stationen och inser att tåget jag ska med är halvtimmeståget som kommer uppifrån och vänder i Halmstad. Så jag får stå och vänta på perrongen, eftersom jag är för tjurig för att gå in och hoppas på att tåget ska komma tidigare trots sin försening.

När det sen väl kommit och jag klivit på så får det stå kvar och vänta i 10 minuter. Det avgår då vid den tiden tåget jag brukar ta går. Exakt en halvtimme senare. Just då kände jag mig bara grinig och ville helst av allt skolka. Men det gjorde jag självklart inte. Jag åkte och gjorde min tenta och det gick riktigt bra!

Just nu sitter jag och väntar på att facit ska komma ut så att jag får se om jag klarat det eller inte. Hoppas verkligen att jag har gjort det denna gången. Vill inte ha mer som hänger efter mig nu.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Lite av allt

Omtenta imorgon då. Känner mig ganska så redo för den faktiskt. Ska läsa igenom alla anteckningar en gång till och sen ska jag ta det lugnt ikväll. M frågade precis om jag ville se "Changeling" med honom och det ska jag nog ta och göra. Har velat se den i evigheter nu och hittade den på backlist för ett tag sedan. Har dock inte kommit mig för att se den än.

Jag har även en idé om hur jag kanske kan få lite mer ordning i mitt smyckeskrin. Just nu är det en enda röra ov armband, halsband och örhängen. Fast de jag är mest rädd om ligger kvar i sina orginallådor.

Men nu börjar det bli dags att förbereda maten. Makaron och köttfärsgratäng. Mums!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Ont

Igår fick jag då äntligen min vaccination. Då är det bara två sprutor kvar innan jag är färdig med vad jag fått rekomenderat.

Det kändes ingenting förens jag kom hem igår kväll då jag undrade om det inte skulle börja göra ont snart och tryckte på plåstret. Skulle inte ha gjort det. Har haft ont enda sen dess. Dessutom har jag fortfarande ont i nacken, den har blivit värre idag på kvällen och jag har börjat få huvudvärk. Känns så bra med tanke på att det är omtenta på torsdag.

Ha en fortsatt trevlig kväll så går jag och lägger mig eller något!

Dagen idag

Idag hade jag till en början tänkt ta det väldigt lugnt. Sen kom jag på massa saker som jag behöver få gjort. Till exempel måste jag gå till vårdcentralen idag. Jag ska både vaccinera mig och ta blodprov, kanske i omvänd ordning dock.

Sen blir det en snabbis till affären för att handla bröd, ägg och vita bönor. Antingen pannkakor eller vita bönor med bullens korv till middag ikväll.

Innan det är dags att sova ska vi även iväg till gamecenter med några vänner och spela L4D 2.

Någonstans här emellan ska jag även plugga lite och kanske hitta tid till ett frisörbesök. Men det där frisörbesöket känns inte som att det kommer bli av idag heller.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kladdkaka

Blev varken muffins eller cupcakes som jag tänkte på till en början. Det kom mig till minnes att M har en svaghet för rom som smaksättning, i matlagning eller bara ett litet glas på lördagskvällen.

Jag har väldigt många bakböcker hemma och i en av dem finns ett väldigt gott recept på kladdkaka + lite tips på kryddning. Utan någon kryddning blir den härligt seg och underbar. Jag har hittills provat en av kryddningarna och den har varit återkommande, nämligen rom. Romen framhäver chokladen på ett otroligt sätt och det blir väldigt gott. Det är även där det slutade idag.


Vårt kök eller spisen eller något där inne är lite snett, därav att kakan är tjockare på ena sidan.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Min kjol

Nu är kjolen färdig!


Och den kunde vart en centimeter större i midjan, knappen ploppar hela tiden.

Jag har även kommit på att det är otroligt svårt att ta bra bilder på sig själv. Hur gör man? Kanske kommer med tiden.

Nu ska jag se om jag har tillräckligt hemma för att baka en kladdkaka.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Alla hjärtans dag

Titeln säger väl allt? Idag är det alla hjärtans dag. Då är väl frågan om jag ska fira det på något sätt. Inte sådär speciellt mycket faktiskt. Jag tänkte överraska min sambo med något bakverk som jag inte riktigt har bestämt mig för än och så ska vi på bio med några kompisar ikväll. Bion är inte för den här dagen utan för att en av kompisarna bor i Ulricehamn och inte är nere varje helg. Men mysigt ska det bli!

Mer att göra idag är ju att bli färdig med min kjol som skulle och borde vart färdig för några dagar sedan. Jag har bara inte orkat sätta upp symaskinen efter att ha plockat ner den sista gången för middagen. Någon gång i framtiden vill jag ha ett arbetsrum med en bänk där den kan stå upp nästan hela tiden. Det hade vart det ultimata. För tillfället står det i klädkammaren och tar upp plats när den inte används.

Men nu är det dags att sätta igång. Ha en fortsatt trevlig dag!


Shopping!

Hade inte tänkt köpa så mycket idag egentligen. Eller ja, jag hade inte tänkt köpa någonting. Min dag skulle gå ut på att jag skulle följa med min kompis till stan och sen skulle jag hem och förbereda maten för ikväll typ. Men det slutade inte riktigt så, för när vi gick in genom dörrarna till H&M så fick vi varsin lapp med 20% på valfri vara. Så jag passade på att köpa en kjol som jag suktat efter ett tag.



Älskar knapparna på baksidan!

När vi var på väg till kassan hittade jag även:

Massa örhängen i olika färgen. De orangea i mitten är ungefär samma färg som kjolen jag håller på med. Och:

Söta blomformade hårklämmor. Kommer nog passa väldigt bra till sommarn.

Sen gick vi vidare och hamnade på Monki där det fanns ett reahörn som vi fastnade i. Kom ut därifrån med en fin sammetsklänning.


Har fått för mig att den skulle passa väldigt bra med ett band i midjan.

Sen stod vi även ett bra tag i telenors butik då kompisen skulle köpa ny mobil + abonnemang och de hade ett nytt system som biträdet inte kunde. Men det ordnade sig till slut i alla fall.

Nu ska jag gå och handla igen så att det blir någon mat ikväll. Tänkte försöka mig på att göra egen pizza. Kan bli lite intressant att se hur det går. Vet dock inte riktigt vad jag ska ha på än.

Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

Stan

Hej på er,
Har vart både trött och seg det senaste och därför inte orkat skriva något. Jag har istället stängt av datorn ganska tidigt och istället sett på film större delen av de senaste kvällarna. Det har även blivit lite virkning. Vad vet jag inte riktigt än.

Men nu ska jag in till stan med M's klasskompis flickvän. Ska bli kul. Hon ska köpa en ny telefon. Så jag skriver förhoppningsvis något senare. Ska försöka göra färdigt min kjol och visa också!

Ha en fortsatt trevlig dag!


VFU

Om en liten stund (när jag har fått på mig lite kläder) ska jag promenera bort till min praktikplats. Jag ska prata med min handledare om tider och vad det är jag ska göra där och givetvis lämna av lite lappar som bland annat ska ut till föräldrarna.

Själva VFU:n är inte förens om några veckor. Vet inte om jag önskar att snön har försvunnit tills dess eller inte. Jag vill ha vår, men börjar det smälta så kanske det mest är slaskigt och blött då. Men det är som sagt några veckor framåt!

Nu ska jag klä på mig så ni får ha en trevlig dag!


Ny kjol

Jag fick precis för mig att jag behöver en ny kjol. Tyvärr var ju det ju inte så mycket kvar av det svarta tyget vi köpte till Amandas klänning för att det skulle räcka till en kjol (inte som jag kan visa mig ute i).

Så jag hoppas innerligt att jag kommer passa i en orange kjol då jag inte kan sy den i viskous.


Hoppas ni ursäktar det stökiga sovrummet. Har inte haft någon ork till att städa det på ett tag.


Zombies!

Har haft en ganska så trevlig dag idag. Skulle fika med flickvännen till M's klasskompis idag och det slutade med att vi gjorde "egna" semlor. Det vill säga att vi köpte hem semlebullar, mandelmassa och vispade grädden själva.

Sen skulle jag och M gått på bio med hans lumparkompis och flickvän, men det gick inget bra som de inte redan sett idag. Så vi gick till gamecenter och spelade left4dead 2 istället. Måste säga det att det är inte mycket som piggar upp mig så bra som att skjuta lite zombies!

Nu ska jag kolla igenom vad som ska med till skolan imorgon och sen blir det nog en ganska tidig kväll ikväll.

Ha en fortsatt trevlig sådan nu!

Nere

Jag har känt mig ungefär lika nere som den här bloggen har varit den här helgen. Idag är jag dessutom upptagen så det blir nog inte särskillt många uppdateringar idag heller...

Ha en fortsatt trevlig helg!

Jobb

Imorgon ska jag jobba. Det ska bli riktigt kul faktiskt. Förutom att det kommer ta tid att ta sig dit och ta sig hem. För jag ska inte jobba i Halmstad. Jag ska jobba i Kållered på förskolan jag var vikarie på förra vintern och våren. De ringer mig fortfarande då och då för att fråga om jag kan hoppa in.

Så imorgon ska jag jobba. 9-17:45. därav att jag ska med ett tåg halv åtta och inte lär vara hemma fören efter åtta på kvällen. Tur att det är snälla barn där. Men det nu måste jag nog sova om jag ska orka upp imorgon.

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt!

Paneldebatt igen

Jag blev godkänd! Är sjukt glad över det!

Paneldebatt

Sitter just nu i skolan och väntar på att tiden ska gå. Om ca 40 minuter ska jag nämligen ha min omexamination på paneldebatten. Det känns väldigt mycket bättre än förra gången, jag har inte samma panikkänslor över huvudtaget. Kan ju bero på att det inte är lika många som ska ha den idag. Vad jag vet är vi två stycken som är anmälda. Så det blir nog mycket lättare.

Sen ska jag hem och hålla tummarna för att tvättmaskinen är ledig så jag kan slänga in lite tvätt och sova middag en stund.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Ordning

Nu blir det till att skapa ordning på mig själv! Jag måste börja äta mina mediciner mer regelbundet, dvs. varje morgon och kväll som jag brukade göra. Mina leder är ömma och jag har svårt att resa på mig alldeles för ofta. Kom lite ur form med det över julen och det var ju faktiskt över en månad sen.

Ikväll har jag i alla fall vart duktig och tagit allt. Det är ju dans ikväll och jag vill dit! Vi missade ju första och andra blev inställd pga. snöstorm. Nu är det dags!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kalender

Glömde min kalender hemma igår och det kändes så fel. Kom på massa saker jag skulle behöva skriva upp och planera in. Dock kommer jag inte ihåg dem längre. Idéerna hade försvunnit ur mitt huvud redan när jag satte mig på tåget hem igår. Hoppas jag kommer på vad det var igen.

Idag ska jag inte glömma den. Jag ska inte heller glömma alla böcker. Eller datorn. Vi ska ha lite planeringsmöte idag nämligen och sedan ska jag på mentorsmöte.

Men planeringsmötet med studiegruppen börjar nio och det med mentorsgruppen börjar kvart i tre. Känns som om jag kanske, kanske kommer ha lite dötid däremellan. Men det är väl tid till att plugga till paneldebatten i så fall. Därav att datorn följer med.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Hmm..

Fick lite smått panik tidigare idag när jag insåg hur mycket jag egentligen har att göra. Men jag tror att jag har fixat två av kompletteringarna och paneldebatten är på torsdag. Sen är det inte så mycket kvar. Då ska jag bara hoppas på att kompletteringarna duger. Paneldebatten får jag väl reda på när jag är där hoppas jag på.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Skolan

Jag har absolut för mig att vi skulle träffas enligt schema och där stod det 8:00.. Tydligen har ingen annan i min grupp uppfattat det så för jag sitter här ensam. Eller så har jag missat att vi bestämde något annat.

Jag är i alla fall sjukt trött och vill hellre hem till sängen och värma mig lite. Fryser helt otroligt mycket nämligen och jag fick inte med mig mina handvärmare idag. Fick inte kokat dem efter den sista användningen så det spelar ingen roll egentligen. Blir till att göra det när jag kommer hem istället. Så att jag har dem imorgon i alla fall.

Ha en bra dag!

Dagen som vart

Vi hade en riktigt rolig workshop idag! Tyvärr kunde jag inte vara med på allt då mina knän började göra ont. Men det var väldigt kul att titta på. Såhär i efterhand är det nästan så att jag önskar att jag haft uppe kameran. Det var lekar och teman som stod på schemat och vi hann med en hel del. Jag fick hjälpa till att sätta upp banan till tema trafik.

Sen har jag vart duktig och betalat räkningar, diskat och pluggat lite inför paneldebatten på torsdag. Ska plugga ännu lite mer på det om en stund och jag har även några kapitel att läsa igenom inför imorgon.

Tänkte även hinna med att fota och lägga upp lite bilder på vad jag har vart med om i helgen. Tog tyvärr inga foton på plats, men jag har ju med mig massa saker hem!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


RSS 2.0