Sy

Ikväll är det dags att börja sy om klänningen. Jag ska både korta av livet och kjolen så det är en del att göra. Massa att sprätta. Tänkte även ta en bild ikväll för att visa skillnaden. Även på min favoritklänning för att visa hur jag vill ha den. Eller snarare hur jag vill kunna sy. Ganska stor skillnad på de två.

Nu ska jag laga mat. Ha det gött!

God morgon

Idag är det en trött morgon och det är ännu en dag på VFU:n. Första dagen var igår och det var riktigt kul. Var väldigt nervös på morgonen och kommer väl vara det idag också, men det kommer kännas bättre ändå. Nu har jag ju träffat de flesta barnen igen och min handledare vet vad jag ska göra. Så det kommer nog bli jättebra.

Nu ska jag ta och klä på mig något och snart börja dra mig mot förskolan så jag inte behöver stressa något idag. Var lite tidsoptimist igår och kom några minuter sen. Den snabba promenaden fick ju en inte att känna sig sådär jättefresh.


Hittade en bild från när jag skulle bada för någon vecka sedan. Tyvärr har jag bara en före-bild. Kommer förhoppningsvis fler.

Ha en bra dag!

Plantera!

Igår bestämde jag mig för att det äntligen var dags att plantera min druvpinne som jag hade med mig hem från Tyskland. Den har tyvärr inte längre kvar sina blad och det blev inte så mycket mer än det som syns i det inlägget. Men bättre sent än aldrig?


Före, påskpyntet sitter fortfarande kvar och godishönan står kvar i hörnet. Så villig är jag att slänga ut påsken.


Man tager vad man haver i brist på riktiga redskap. Därav sleven i krukan.


Färdig! Nu ska jag bara hoppas på att det inte var försent och att den tar sig.

Ha det bra!

Promenad!

Har varit lite borta den senaste veckan och dagarna. Har haft fullt upp med mig själv och skolan för att orka blogga. Men det kommer nog.

Under den här veckan som gått har jag i alla fall sett en del på tv och fastnat för en reklam om ett par promenadskor från Reebok. Igår tog jag tag i saken och införskaffade dessa. Kändes som en bra idé då jag fått för mig att jag ska börja ut och gå mer och så kan jag behöva ett par bra skor på praktiken.


Blev de svarta som hade extra stöd vid tån.

Självklart blev det en promenad igår för att prova dem. Under de första tjugo minutrarna fick jag ont i hela benen, men olika delar vid olika tillfällen. Men det försvann när jag fortsatte att gå. Var dock jobbigt under tiden.


Gick förbi ett ställe med massa fina blommor.

Nu blir det snart en promenad in till biblioteket för att se om de har en bok jag behöver. Eller om jag tar det imorgon, behöver fixa en del här hemma också.

Ha de bra!

Nopp

Det blev inte som jag ville och jag lägger det åt sidan tills ikväll...

Nu blir det till att tvätta spisen och sedan ta en dusch.

Ha de!

Ombyggnad pågår

Nu ska jag fixa till lite här!

Färdig

Nu är klänningen klar. Har suttit i ca sex timmar och sytt nästa non stop. Kommer troligtvis bli lite ändringar på den då jag inte är helt nöjd med hur midjan ser ut för tillfället (blev väldigt buckligt när jag fått på kjolen) och jag är lite fundersam över längden då den blev längre än vad jag trott. Bild kommer senare när jag duschat och fått på mig den eller möjligtvis ikväll när vi kommer hem.

Nu ska jag ta något snabbt att äta och gå ner till duschen. Ha de!

To-do-list

Inte jättemycket att fixa idag, men det känns ändå motigt då jag för tillfället är sjukt trött.

-Ta ut soporna
-Hämta upp tvätten
-Stryka?
-Dammsuga
-Sy en klänning

Jag måste åt minstone dammsuga innan jag kan börja sy. Men eftersom sambon med vän kommer sitta här och skriva C-uppsats så kan jag nog inte börja sy än ändå och kan göra allt det andra innan också.

Men först blir det frukost. Havregrynsgröt med äpplemos kanske?

Ha de!


Brr

Det var kallt i havet. Men så skönt när jag kom upp och solen värmde på och det inte blåste så mycket på vägen tillbaka till stugan. Bilder kommer när Amanda har skickat dem. När vi var nästan framme fick jag även en förfrågan om att åka med till lasarettet då en snubbe inte tyckte jag var riktigt när jag vart i havet.

Ha de!

Bada

Idag är det jättehärligt väder ute och om det bara håller i sig till efter vi har slutat för dagen så kommer jag ta mitt första dopp idag. Hur skönt det egentligen kommer bli vet jag inte riktigt men kul i alla fall. Amanda kommer dessutom vara med och föreviga allt på bild. Kan ju bli riktigt bra det här. Förhoppningsvis blir jag inte allt för frusen.

Ha det bra!

Godnatt

Känner mig riktigt trött och grinig just nu så det blir väl till att gå och lägga sig strax. Men all tvätt är tvättade och hänger på tork nu. Imorgon ska jag börja sy en ny klänning i ett blåvitrutigt tyg jag köpte idag. Kommer nog bli jättebra.

Godnatt.

Tvätt

Idag har jag äntligen fått tummen ur att tvätta. Då vi inte kan boka tvättstugan i vårt hus får vi ta det lite som det kommer även om jag helst vill ha ett regelbundet schema. Men om inte resten av huset har det blir det lite svårt. Nu äntligen var den så ledig som jag vill ha den. Med både tvättmaskin, torktummlare och linor lediga. Ibland får jag nöja mig med att tummla kläderna, men det sliter och krymper dem har jag fått lära mig.

När jag då var nere och duschade tidigare såg jag att allt var ledigt och tog chansen. Vår tvätthög började nå oanade höjder och det är aldrig roligt. Det här betyder också att jag kommer få ha en strykdag snart och jag får se om min nya ordning i sovrumsspegeln håller ordentligt.

Ha det bra!


Sol

Det är sol och ser ut att bli underbart väder ute idag. Så egentligen önskar jag att jag kunde vart hemma och njutit istället. Men det är skola och verkar vara en intressant föreläsning så det är väl bäst att åka dit.

När jag sen kommer hem är det väl dags att börja med ett paper att ha till på torsdag. Måste bara få tag på böckerna först.

Men nu är det dags att bre några mackor till lunch och rast. Hittade inga matlådor idag heller. Måste bli bättre på det där.

Ha en bra dag!

Härligt, härligt!

Kikade ut på en blå himmel i morse som ganska snabbt blev grå. Lagom till lunch var som tur var den blå himmeln tillbaka och vägen hem var jätteskön! Funderar på om jag vågar ta en promenad eller om jag ska spara knäna till ikväll. Idag blir det dans!

Hmm..

Ser fint ut idag också, men vågar jag lita på att det håller sig så? Känner mig för övrigt mycket bättre idag!

Nu, kläder och skola!

Usch

Det är jättefint väder ute idag och ändå känner jag en så stark lust att gå och lägga mig under täcket igen...

Glad påsk!

Min påsk idag har bestått av choklad, sudoku, två promenader till affären i det härliga vädret och bakande. Resultatet visas här nedan som en påsk paj i form av krämig choklad och bananpaj:



Den här pajen brukar vara något av en favorit och den är riktigt god!

Ha en härlig påsk!

RSS 2.0