Torsdag

Hade en underbar dag igår med mina vänner. Gick på stan och kollade, lunchade och åt glass. Så åkte vi och badade också. Sen var klockan helt plötsligt mycket och det var dags för sen middag med film innan det var dags för mig att sova och mina vänner skulle åka hem. Synd men nödvändigt eftersom jag ska jobba idag. Blir en lång dag från 8.30 till 17.30. Med strålande sol. Hoppas jag kan övertala Mattias om en cykeltur till havet ikväll. Kommer vara sjukt varm!

Hoppas ni har en bra dag!

Onsdag

Idag får jag besök från Göteborg. Är så glad för det, den ena av dem har jag nämligen inte sett sen i julas tror jag. Det är dessutom nu någorlunda städat i lägenheten och det känns också bra. Jag ska bara torka av lite i köket så blir det ännu bättre. Sen är det solkräm på som gäller för den strålande solen ute i förebyggande syfte för eventuella promenader.

Annars blev jag glad igår när bemanningen ringde. Har jobb på både torsdag och fredag. Två heldagar dessutom! Underbart!

Hoppas ni har en bra dag!

Tisdag

Idag ska jg smörja in mig och gå ut på promenad. Det är underbart väder ute. Ska även passa på att göra lite ärenden när jag ändå är ute. Har redan läst ut allt jag lånade på biblioteket så det blir bland annat en runda dit.

Sen ska jag banne mig få dammsugit här. Imorgon får jag besök och då kan det inte ligga masssa dammråttor överallt.

Ha en bra dag!

Midsommar

Nu har jag fått fram kameran! Midsommar i år var underbar! God mat, gott sällskap och lagom väder. Hade kanske önskat förra årets klarblå himmel men det var bra ändå. Vi fick till och med en midsommarstång på balkongen!


Gjord av diverse städatrialjer!

Jag kände mig också sommarfin i en tunika/kortklänning som jag fått av farmor och farfar i förtidig födelsedagspresent.


Till hade jag ett par vita shorts eftersom jag inte ville riskera att visa hela härligheten och ett par strumpbyxor med hjärtan på.

Fick även prova en ny sak som värdinnan hade hemma:


Vit burka med spetsdetaljer och annat fint. Var dock lite svårt att se i den!

Sen drog vi vidare ut för att dansa och ha kul. Min närvaro var tydligen uppskattad för jag blev "uppbjuden" några gånger och killar jag varken sett eller pratat med undrade varför jag skulle gå när det var dags att gå hem. Intressant upplevelse och jag är glad att ingen var påstridig.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Måndag

Gårdagen var bra. Jag fick mycket gjort även om jag inte dammsög. Men det ska göras idag istället. Kanske tvätta fönstrerna också? De i sovrummet i alla fall för dem har jag inte tvättat än.

Annars tänkte jag njuta av solen idag och ta det lugnt. Brodera eftersom jag aldrig gjorde det igår antagligen. Fundera på något roligt att baka till på söndag. Ska ha lite kalas här hemma då för föräldrar, morföräldrar och farföräldrar. Är inte allt för lång tid kvar tills jag fyller år och det är den bästa dagen att fira.

Ha en bra dag!


Söndag

Hoppas alla hade en bra midsommar. Det hade i alla fall jag. Fick till och med en bild på kläderna jag hade på mig. Det kommer nog upp senare idag. Har ingen ork till att leta reda på kameran nu.

Min dag kommer i alla fall vara ganska så lugn. Ska ta hand om tvätten som fått ligga ett tag nu fastän den inte skulle det och diska undan lite så vi ser diskbänken igen. Putsa till lägenheten lite helt enkelt. Så kan jag ta det lugnt sen när solen når vår balkong och lata mig lite i värmen med ett broderi eller något. Jag hoppas ha det färdigt till hösten i alla fall.

Men nu till tvätten!

Ha en bra dag!

Torsdag

Sitter just nu och äter frukost och ska sedan bege mig mot vårdcentralen igen. Idag har jag läkartid nämligen eftersom sköterskan inte kunde se vad det var.

Sen ska jag hem och läsa. Och diska lite. Men mest läsa. Lånade Jenna Jamesons bok igår och den är minsann svår att lägga ner. Bibliotikarien jag frågade om hjälp för att hitta den kollade lite konstigt på mig. Strax innan hade jag varit och frågat efter de samlade pärmarna av 91:an från -56 nämligen. Roligt blandning det där!

Ha en bra dag!

Pannkaksfrukost!

Vår goda frukost idag:


Mums med lönnsirap och/eller äpplemos till!

(Recept kommer senare)

Nu drar jag iväg till biblioteket och lämnar samt lånar lite böcker.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Onsdag

Idag händer det inte mycket. Ska lämna tillbaka lite böcker på biblioteket och ta hand om disken. Kanske brodera lite. Är otroligt trött just nu så det blir en lugn dag i alla fall.

Ha en bra dag!

Tisdag

Idag bär det av till en heldag med jobb. Ska bli kul men det var ju längesedan det hände så jag lär vara trött när jag kommer hem. Ikväll ska vi dessutom till Harrys och sen på bio. Ska bli mysigt och gott. Vet inte hur länge jag har suktat efter Harrys chicken vings nu. Mums!

Ha en bra dag!

Måndag

Tog ledigt från hushållet igår efter bilden på klänningen och tog ett riktigt långt bad istället. Det var så skönt att ligga där och läsa och ta det lugnt och bara vara.

Idag är jag igång igen och ska strax ta hand om lite disk. Sedan ska tvätten fixas så den inte står fram tills nästa tvätt ytterligare en gång. Gillar att fixa med tvätten men jag har varit lite seg det senaste.

Sen blir det att ta sig bort till vårdcentralen. Har röda prickar på foten som jag inte vet vad det är. Troligtvis inget allvarligt men det jag vill ändå ha bort dem. Kanske en tripp till biblioteket efter det. Har lite böcker att lämna tillbaka och skulle behöva låna lite nytt. Har läst i stort sätt alla böcker vi har hemma och ingen jag känner för att läsa om just nu.

Annars får ni ha en bra dag!

Klänning

Här kommer då min fina "nya" klänning:



Kanske inte världens bästa bild och den gör inte färgen rättvisa, men klänningen är fin ändå. Riktigt himmelsblå och perfekt sådana där svala dagar när man har svårt att bestämma sig. Precis lagom kort och lagom lång dessutom. Att det sen är smock runt livet och bysten gör det bara bättre eftersom den då sitter perfekt!

Kanske borde säga en gång till att jag nog är kär i den här klänningen!

Söndag

Var upp strax innan sju med första omgången tvätt. Efter andra gick jag och la mig igen. En av grannarna spelade hög musik inatt, så jag somnade sent. Var uppe och skulle säga till när klockan närmade sig halv ett men självklart hörde de inte eftersom de var så hög volym. När de väl sänkte och hörde signalen så var svaret ungefär "Jamen vi sänkte precis och ska gå om en kvart". Det är inte första gången och fortsätter det får vi väl ringa hyresvärden. Såhär kan vi inte ha det varje helg!

Nu är i alla fall sovrummet städat vilket betyder att jag troligtvis kommer visa min fina klänning senare idag. Ska även ta tag i badrummet och ta bort bikarbonatet. Det fungerade ett tag men nu är silverfiskarna tillbaka och de är stora!

Ha en bra dag!


Belöning!


Kladdig kladdkaka med havssalt, underbart!

Detaljer

När jag ändå var i fixartagen i torsdags passade jag på att sätta upp lite saker på väggarna.



Och eftersom hallbyrån för en gångs skull inte är överbelamrad tänkte jag visa hur fint jag har gjort där. Solfjädrarna har jag länge undrat var de skulle sitta. I den gamla lägenheten hade de en mer självklarplats än här. Tills i torsdags och jag fick en snilleblixt. Inte heller ljusstakarna eller ramarna har stått där från början. Men det passar ganska så bra enligt mig.

I den vita ramen finns en dikt skriven av mig för ett antal år sedan och i den mindre ramen finns en strof ur Carolas "Sanna vänner". Ramen i fråga kommer dessutom av en nära vän så det passade bra tyckte jag!

Ha en fortsatt trevlig dag så ska jag pilla i sovrummet. Tar gymmet i morgon istället!


Lördag

Det är mulet ute. Jag har precis ätit lite yoghurt och har planer på att gå till gymmet innan jag sätter igång här hemma. Tog en ledig kväll från hushållet igår och hade över en kompis på kladdkaka, kaffe och kvällsmacka istället. Underbart mysigt. Blev en kvällspromenad också.

Efter att jag har gymmat är i alla fall tanken att jag ska ta tag i sovrummet och röja där. Det här med att städa blev så mycket enklare när jag bara tar ett rum i taget. Vardagsrummet ser väldigt städat ut (om vi bortser från bokhyllan, men den ska rensas innan sommaren är slut den också). Köket ser i stort sett fantastiskt ut just nu. Jag städade till och med städskåpet härom dagen!

Hoppas ni har en bra dag!

(Gymmet, here I come!)

Fredag

Borde inte ge löften jag inte kan hålla. Det är allt för stökigt runt min spegel nu för att jag ska våga ta en bild där. Så klänningen får vänta lite. Men en sak kan jag nog visa. Mitt rånjärn:


Utsidan

Ena sidan.

Och den andra.

Enligt min mening är det otroligt fint och jag kommer göra väldigt fina våfflor och rån i den här. Funderar på att skissa av mönstret också, skulle nog göra sig väldigt fint som ett broderi någonstans.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Måndag

Igår kom jag hem igen efter att ha tillbringat helgen i Vårgårda med en avstickare till Mariestad för studentfirande. Det var väldigt trevligt och även om det inte var överdrivet mycket sol så var det åtminstone vindstilla och uppehåll (förutom en liten skur på eftermiddagen). Marknaden var också väldigt trevlig. Hittade mycket fint som jag gärna skulle vilja ha, men som inte skulle passa eller få plats här hemma. Men några fynd blev det. Tänkte visa dem senare i ett eget inlägg.

Verkar inte bli något jobb idag men jag har ändå blivit uppringd av bemanningen. Jag blev önskad av en förskola för en dag nästa vecka. Det känns riktigt bra! Då har jag gjort ett bra jobb känner jag.

Nu ska jag äta frukost och försöka kicka igång dagen. Har lite disk och uppackning av väska som står på schemat. Sen blir det till att gå ut i solen lite skulle jag tro. Ser härligt ut idag!

Ha en bra dag!

Torsdag

Idag var det ingen som ringde. Men det blev massa jobb här hemma istället. Hittills har jag hunnit:

-Vattna
-Diska
-Baka maränger (hade överblivna äggvitor sedan middagen för några dagar sedan)
-Konstaterat att min kryddodling nog var ganska så misslyckad och kommer åka i sopporna innan dagen är slut
-Spelat (det är ju så kul!)

Känner mig duktig och än är jag inte färdig. Jag ska även:

-Diska mer (någon enstaka form och maränggrejerna)
-Fixa färdigt tvätten
-Fixa en ny tvättid
-Sy fast några knappar
-(Sy färdigt min klänning)
-Packa inför helgens resa

Allt förutom klänningen ska vara färdigt idag. Kanske blir en rabarberpaj ikväll också. Har fortfarande rabarber kvar. Då har jag kokat soppa och ätit hackade, sockrade rabarberbitar till efterrätt också. Det är gott!

I morgon åker vi i alla fall först och firar Mattias kusins student. Sen drar vi vidare till Vårgårda och årets Nostalgifestival. Ska bli så kul och jag hoppas på bra väder!


Favoritbilen för som var med för tre år sedan! Underbar!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Onsdag

Blev jobb idag. En kort dag, men det är bättre än ingenting. När jag slutat ska jag antagligen promenera bort till Halmia med en kompis och kolla lite. Hoppas hitta ett köksbord. Är fortfarande på jakt.

Hoppas ni har en bra dag!

Torsdag

Hade mycket jag skulle göra idag, har knappt börjat och dagen är snart slut. Strax ska jag i alla fall gå iväg och handla. Det fanns önskemål om lasange här ikväll nämligen. Sen behöver jag en ny borstgrej till vår diskborste, mitt lager var tydligen slut.

Sen ska jag försöka skriva mitt arbete. Har egentligen resten av helgen också, men vill gärna ha den ledig och börja "sommarlovet" så tidigt som möjligt.

Annars hade jag en trevlig helg med systers student. Kan nog försöka fixa upp någon bild från det senare. Det var mycket mellantid, men kul ändå och jag fyndade spontant på en bakluckeloppis som var bredvid vår camping. Ibland har man tur säger jag bara!

Mer kul är att vi har bokat en resa nu, utöver vår weekend i Köpenhamn i sommar. En vecka i oktober drar vi till New York. Är så glad. Nog för att det hade varit trevligt med sol och bad, men det är ju inte helt fel det här heller!

Hoppas ni har det bra!

RSS 2.0