Måndag

Idag är en sån dag när allt verkar gå på tok! Ställde klockan igår och snoozade en kvart i morse i tron om att jag fortfarande hinner både duscha och fixa iordning lite saker innan jag ska gå. Men när jag sen tittar på klockan inser jag att jag tänkte alldeles fel igår kväll och nu kommer jag defentivt inte hinna allt jag tänkt mig. Blev en välbehövlig dusch i alla fall och sen fick jag skynda mig lite för att hinna. Blev cykel till stationen idag. Dock så glömde jag nästan allt hemma så jag kunde inte göra så mycket idag. Lite synd faktiskt. Desto mer att göra ikväll typ.

Just nu sitter jag i alla fall i skolans bibliotek och har lite småtråkigt sådär. Tänkte gå iväg och ta en fika innan mentorsmötet som börjar om typ två timmar. Kan sitta och läsa en tidning under tiden och drömma mig bort till sommar, sol och bara ben!

Hoppas ni har en bra dag!

Söndag

Idag är det tvättdag. En välbehövlig sådan då tvättkorgen har varit full i någon vecka nu. Förhoppningsvis hinner jag med det mesta.

Sen har jag lite skolarbete att ta tag i då vi har redovisning på tisdag. Måste fixa det sista inför det samt rätta till lite i mina paper som ska in då också.

Så tänkte jag avsluta dagen med lite hemmaspa. Bubbelbad, ansiktsmask, skrubb och lite sånt. Det känns som att det behövs idag. Det är en sån där dag med andra ord.

Hoppas ni har en bra dag i alla fall!

Mina gröna fingrar!

Nu har jag äntligen fått tummen ur och började så och planterade om.


Färska kryddor till maten är ju aldrig fel eller?


Blivande dill.


Blivande persilja. Den skulle tydligen ligga blött 2-3 dagar innan man kunde så den. Så fick det bli.


Min Kalla fick sig en välbehövlig omplantering den också. Nu får jag väl bara hoppas på att den trivs i sin nya kruka också. Kanske ska ta ett litet skott på den när jag ändå är igång. Vill ju inte gärna att den dör och slutar hos mig. Den kommer från ett litet skott som min mamma tog på sin Kalla. Hennes Kalla kommer från ett litet skott som hennes mamma, min mormor, tog på sin Kalla när mamma skulle flytta hemifrån. Jag hoppas kunna fortsätta denna tradition ett tag framåt.

Ha en bra dag!

Lördag

Igår var en sån där halvaktiv dag där jag gjorde mycket på förmiddagen och hann med både ett besök på UM och ett pass Zumba innan klockan ett. Att resten av dagen sen var ganska seg spelar inte mig så stor roll. Det behövs ibland det också.

Idag tänkte jag fixa iordning lite här hemma, plantera om min Kalla och så kryddväxter i köksfönstret. Blir nog även en runda med dammsugaren och lite småförberedelser för tvätten imorgon. Kanske, kanske en promenad också. Funderar på om jag ska rensa lite i min bildmapp och framkalla lite fler bilder också. Vill i vilket fall som helst lägga över alla bilder på den externa hårddisken nu. Här ligger de ju ändå bara också tar plats.

Ha en bra dag!

Medicintorsdag

Som rubriken säger ska jag ta medicin idag. Och jag är inte särskillt sugen på det just nu. Sen att det är en och en halv timme kvar (ungefär) är en annan sak. Men börjar jag må illa av det redan dagen innan så känns det inte rätt. Det lugnade ner sig och har nu kommit tillbaka. Värre än innan. Ska bli intressant att se om jag kan hålla tillbaka det idag. Vi håller tummarna för det, är inte särskillt sugen på att spy nämligen!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Torsdag

Kände redan när jag gått och lagt mig igår hur illamåendet över att ta min medicin idag kom smygandes och det sitter lite fortfarande. Kommer nog bli kul att fasta sen.

Men annars är det nog bra. Kunde nyss konstatera att nog alla mina byxor ligger i tvätten. Jag som var riktigt sugen på byxor idag. För en gångs skull typ. Annars har jag mest byxor för att jag inte tycker jag har några kjolar som passar på vintern och hösten. Ska fixa fler höst/vinterkjolar till nästa säsong.

Så nu får jag leta reda på något att ha på mig innan jag drar till skolan i några timmar. Sen hem och laga mat ur ett tomt kylskåp. Kul!

Ha en bra dag!

Kladdkakemuffins!

Nu fick jag äntligen tummen ur och bakade. Och gott blev det! Hittade receptet på Matklubben.

Vispa 4 ägg och 6 dl socker fluffligt. Blanda sedan 2 krm salt, 3 tsk vaniljsocker, 3 dl mjöl och 8 msk kakao i en skål innan du blandar ner det i sockerägg blandningen. Smält 200 gr smör och tillsätt även detta. Klicka ut i muffinsformar och sätt in i ugnen på 160 grader i 25 minuter. Mums!


Har dessutom massor med muffinsformar hemma som det kanske är dags att använda. Denna gången blev det de prickiga.



Jag garnerade med grädde på toppen eftersom det är så gott till vanlig kladdkaka. Men de var supergoda bara som de var också!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Onsdag

Ännu en dag med sovmorgon. Fast jag vaknade två gånger i morse i alla fall. En gång när Mattias gick upp och lite senare av att någon försökte köra iväg. Det gick nämligen inte så bra. Personen gasade lite och sen small det till. Räknade inte hur många gånger det small men det var inte kul att vakna till. Gasandet påminnde dessutom lite om när en person försökte ta sig över en snövall här i vintras. Fast nu fanns här inga snövallar. Undrar vad den höll på med egentligen.

Idag blir det i alla fall till att jobba med skolarbete och baka. Förhoppningsvis en promenad i det fina vädret också. Det är inte helt klarblå himmel men det är inte mulet heller. Kan nog bli ganska skönt. Och sen avslutas kvällen med dans tillsammans med Mattias. Härligt!

Ha en underbar dag!

Tisdag

Det var mysigt att vakna upp av att Mattias kom hem igen och la sig en stund hos mig. Det var mindre mysigt att få reda på att han ska ta kvällspasset idag igen. Men det är sånt man får leva med. Jag ska ju ändå träna och lite så idag var tanken. Zumba blir det idag. Jag gick och tränade igår också, med ganska så lite motivation dock. Så det blev inte så kul som jag hade hoppats på. Men ett varmt bad när jag kom hem var riktigt skönt!

Men först blir det skola. Fast det är mer än en timme kvar tills jag ska gå till tåget så jag kan ta det lugnt. Ska nog diska lite och kanske fortsätta med något löv på broderiet. Det går framåt!

Ha en bra dag!

Måndag

Har inte hänt så mycket idag. Var i skolan, men slutade så pass tidigt att jag hann hem och krama Mattias innan han gick till jobbet. Men nu är jag ensam i några timmar. Tänkte baka och brodera lite. Kanske sy också. Om jag får tummen ur vill säga. Tanken är att jag ska gå och träna om en timme nu. Det är jag inte lika motiverad till däremot. Funderar på om jag ska ta med handduk denna gången och sätta mig i bastun en stund efteråt. Det hade inte varit helt fel. Sen ett varmt bad när jag kommer hem. Bättre hade nog inte blivit.

Nu ska det i alla fall diskas och plockas undan lite. Behöver nog vattna några blommor också. Börjar bli dags för orkidéen att få näring med. Hoppas bara den lever lite längra än den förra.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Söndag

Hade en mycket trevlig kväll igår. God mat och trevligt folk. Idag är tanken att jag ska till Eurostop med en kompis. Shoppade ju lite igår också, men idag ska jag till Blomsterlandet. Tänkte skaffa mig en större innerkruka för att plantera om min Kalla. Sen så vill jag så kryddörter i mitt köksfönster så jag behöver innerkrukor till det också.

Ha en bra dag!

Lördag

Igår hände inte så mycket mer än att jag var i skolan. Idag har jag vart i stan och shoppat lite på bland annat Cubus (igen). Dock var det ganska utplockat och det jag ville ha fanns inte i min storlek. Men det som fanns på andra plats blev det i alla fal. Det var lite kul också för kassörskan kom ihåg at tjag varit där och handlat förra veckan också. Hon verkade tycka det var kul att jag kom tillbaka.

Just nu sitter jag och förbereder mitt broderi. Har gjort kaststygn runt hela och ska nu markera mitten. Lite sådär småjobbigt att räkna alla små, små rutor. Men det får jag väl stå ut med. Gör jag allt rätt så kommer det bli en fin duk i alla fall.

Nu ska jag strax baka och sen klä på mig något bra eftersom vi ska iväg till Mattias kompisar ikväll och mysa. Blir nog trevligt!

Ha det bra!

Torsdag

Idag ska jag till VFU:n igen. Jag har ju missat några dagar pga sjukdom bland annat så jag får ta igen det i efterhand. Just nu hade jag dock bra gärna legat kvar i sängen. Men det får jag göra på lördag istället. Det ska bli skönt!

Ha en bra dag!

Onsdag

Har redan hunnit vara i skolan och komma hem igen. Kändes som vi var väldigt effektiva och fick mycket gjort under den tiden vi var där och det känns bra. Nu blir det till att jobba hemma och fixa lite annat. Jag börjar tröttna på röran i köket och funderar på om jag skulle ta på mig rengöringhandskarna och överraska Mattias med ett glänsande kök när han kommer hem. Hade varit kul!

Annars hoppas jag på att mitt broderi kommer idag så jag kan börja snart. Var längesedan jag broderade nu.

Ha en bra dag!


Tisdag

Ska strax klä på mig och gå till tåget. Men känner mig inte taggad för fem öre. Hade helst velat ligga kvar i sängen. Drömde ett antal gånger nu i morse att jag kollade på klockan och att jag skulle upp om fem minuter. Men jag tror inte jag faktiskt var vaken alla gångerna. Kanske ett tecken på att jag faktiskt skulle gå upp.

Idag är också tanken att jag ska träna. Det är Zumba som står på schemat och det ska bli riktigt kul. Åter igen gick det ju lite åt fel håll under praktiken med tider och sjukdomar och sånt. Men nu ska det väl ändå bli ordning! Någon dag ska jag ta mig en vända på gymmet också. Börjar bli dags igen.

Ha en bra dag!

Måndag - Alla hjärtans dag

Hade tänkt att vi skulle äta middag ihop och sedan en alla hjärtans dag bakelse på det. Men tyvärr fick Mattias hoppa i och jobba kväll istället för dag och bakelserna var slut när jag kom till bageriet. Men det blev kärleksmums och chokladbiskvie istället, så får vi äta bakelse en annan dag.

Dagen har i alla fall spenderats i Varberg på föreläsningar/workshops. Nu när jag kom hem har jag lyckats lösa problemet med mitt internet. Jag hade visst kommit åt antennknappen när jag var allt för hetsig på knapparna under mitt Minecraftspelande. Otroligt skönt att jag löste det i alla fall. Det är helt otroligt hur handikappad jag kände mig när jag inte kunde kolla runt lite på morgonen. Men det har jag tagit igen nu.

Nu blir det till att ta hand om chokladfontänen och kanske laga mat? Pyssla lite kanske. Har ju inte gjort färdigt mina får än.

Ha en trevlig kväll!

Söndag

Sitter för tillfället och tar det ganska så lugnt. Lyssnar på Glenn Miller orchestra och dricker lite överbliven cola sen igår. Det var en väldigt trevlig middag som slutade med lite extra gäster till efterrätten. Men det var mysigt. Idag är det däremot en massa disk som jag inte kommit mig för att ta hand om än. Diskade ju massor igår. Igår fick jag ju dessutom tecken på att det var uppskattat!


Dessa fina kom han hem med igår efter jobbet. Gissa om jag blev glad!

Det känns så hemtrevlig här just nu. Delvis en vas med rosor och brudslöja och så har jag en Kalla framför mig på sekretären och i fönstret här står det tre blommor också. Den ena är något söndertuggad sen katterna var här, men jag hoppas den tar sig igen. Grönt och fint är det i alla fall!

Ha en riktigt trevlig dag nu!

Våroutfit!

Min våriga outfit där allt utom strumpbyxorna kommer från Cubus!



Kommer väl förlora lite vår med tjocka dunjackan på, men det gör inget!

Ha en underbar fortsättning på dagen!

Lördag

Igår kväll kunde jag äta utan problem och idag känner jag mig återställd. Nu ska jag bara hoppas att det håller i sig till efter frukost och sen ska ta en promenad in till stan i det fina vädret. Hade jag inte sett på termometern för en stund sedan att det var minusgrader ute had jag kunnat tro att det var vår.

Men det blir nog lite vårinspirerade kläder ändå. Nog för att jag kan gilla gråa nyanser, men nu vill jag ha färg och mycket av det!

Ha en underbar dag!

Mycket bättre

Känner mig mycket bättre nu och ska strax ta itu med lite skolarbete samt planera lite.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Fredag

Egentligen är det sista dagen på VFU:n idag. Men jag var ju delvis hemma igår och jag är hemma idag också. Så jag ska tillbaka igen och fylla ut timmar och bygga pappersflygplan.

Det värsta är att jag inte riktigt vet vad det är med mig. Jag har svårt att äta, åt nästan ingenting igår och det jag åt mådde magen inte bra av. Däremot har jag inte spytt och har vad jag vet inte feber. Men jag mår inte särskillt bra. Bättre idag än igår i alla fall som tur är. Förhoppningsvis mår jag bra ikväll.

Nu ska jag fixa mig lite blåbärssoppa. Det är enkelt och bra när inte magen mår bra.

Ha en bra dag!

Torsdag

Var på praktiken igår då jag mådde bättre efter lite frukost. Blev dock sämre på kvällen och har haft en konstig känsla i magen sen middagen som jag inte åt så mycket av.

Sitter just nu och smuttar fruktsoppa och är inte särskillt sugen på någon fast föda trots att jag inte har spytt. Den konstiga känslan i magen är kvar och den går upp i halsen. Alltså stannar jag hemma idag och hoppas på att jag är bättre till imorgon. Mår jag bra ikväll och inte har spytt så vill jag gå!

Ha en bra dag!

Onsdag

Hoppas, hoppas, hoppas både jag och Mattias mår bra ikväll så att vi kan gå och dansa idag. Själv känner jag mig lite sådär just nu och håller tummarna för att jag bara är trött och behöver lite frukost. Är inte överdrivet sugen på att vara hemma från praktiken.

Ha en bra dag!


Tyg

Blev tyvärr ingen sömnad idag. Hade inte riktigt orken till det och är dessutom inte helt säker på vad det ska bli för modell. Men jag tänkte visa färgerna i alla fall.



Färgerna är lite ljusare i verkligheten, men överlag gör bilden tygerna rättvisa. Och jag älskar priset. 10 kr metern. Den som är mer aprikos saknade någon/några enstaka cm så jag fick den för en och en halv meter. Alltså sammanlagt 35 kr. Så bra!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Tisdag

Hade en riktigt mysig dag på VFU:n idag. Ett av barnen var väldigt förundrad över att jag inte hade nagellack när jag hade så långa naglar och tyckte absolut inte att jag skulle ha flätan över axeln om jag bara hade en. Barnet la den på ryggen istället. Det är tydligen roligare när jag har två. Så förutom lite diverse sysslor jag har att göra här hemma ska jag nu måla naglarna och komma ihåg att göra två flätor imorgon.


En fläta för lite?

Sen är det lite allmän planering och kanske lite sömnad som står på schemat. Hittade två fina tyger på Emmaus i förra veckan. Fick fyra meter för 35 kr. Så bra!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Måndag

Tidig dag idag. Jag började redan halv sju. Men det är nästan alltid skönt att sluta tidigt. Hann med en liten shoppingtur inne på Cubus innan jag gick hem nämligen. Två linnen och en tunn stickad tröja. Syns jättedåligt på bilden med linnet är ljusgult och tröjan är vit och gulrandig. Supersköna! Det andra linner är beige/brunt.



Nu ska jag dricka lite kaffe och njuta lite innan jag provar på att göra mina Wolly Sheep.

Ha det bra!

TV-sockor

För ett antal månader sen var tanken att jag skulle virka TV-sockor. Det gick inte så bra och jag har inte kommit längre än att jag har virat upp garnet dubbelt på ett stort nystan. Jag försökte komma igång men det blev inte så bra. Men så har jag ju inte rätt garn heller. Kanske får jag tummen ur snart igen och börjar om från början. Går till en annan garnbutik och får rätt sorts garn och ser till att lära mig grunderna först, som hur jag ska läsa mönstret.

Tills vidare är mitt pysselbehov långt från stillat. Julpingvinerna hjälpte en liten stund men nu börjar det klia i fingrarna igen. Mitt nästa projekt består även det av djur som tillhör Mattias favoriter. Får!



Jag ska tova får! Dock inte på sättet jag är van vid med såpavatten utan här fick jag med två filtnålar. Det kan bli intressant.

Sen har jag fått ett enormt sug efter att brodera så jag tänkte kombinera det med att jag vill ha en duk till vårt soffbord. Just nu sitter jag då och kollar efter fina löpare på Ateljé Margaretha. Har lite svårt att bestämma mig för vad som är bäst att matcha med. Soffan, någon av tavlorna, lampan? Alla färger passar ihop i sin helhet, men det är lite svårt att bestämma sig ändå. Fastnade lite för en som matchar soffan ganska bra nu.

Ha det bra!

Söndag

Större delen av dagen igår kändes ganska så tung. Så förutom en stor dammsugning med öppna fönster för att vädra, slappade jag ganska mycket. Samt gick och la mig ganska tidigt.

Idag fortsätter slappningen. Med vissa avbrott. Tvättid för att tvätta bort massa katthår bland annat och träning på sats. Hoppas jag orkar för det känns ganska slemmigt i halsen. Men jag är väl inte direkt förtjust i tanken på att behöva skippa mer träning nu heller. Får väl se hur jag gör.

Ha en bra dag i alla fall!

Lördag

Idag ska katterna åka hem igen. Vi kan inte ha kvar dem tyvärr. Allergiska reaktioner och sådär. Senare idag kommer därför gå åt till att städa och sanera hela lägenheter för min del. Ut med så mycket katthår som möjligt så att Mattias kan vistas här utan att få känningar igen.

Ha en trevlig lördag!

RSS 2.0