Lördag

Känner mig sådär lagom seg idag. Har inte fått sova hela natten på några dagar nu utan vaknat och hostat en himla massa. Men idag fick jag i alla fall sova lite längre när jag väl somnat om.

Jag ska i alla fall in till stan idag och köpa hostmedicin. Samt kolla på en ny rakapparat till M eftersom hans håller på att lägga av. Kanske blir det även så att jag får ett nytt läppglans/läppstift.

Sen ska jag städa! Nu ska här bli rent. Jag är på god väg och idag ska det bli klart har jag bestämt mig för. Det är så himla torr luft här och jag tror det kan bero på allt damm som ligger här och skräpa. Nu ska det bort!

Ha en bra dag!

Hemma

Jag blir hemma idag. Men jag tänker vara lite nyttig i alla fall. Har redan varit nere med en tvätt och kommer förhoppningsvis gå ner igen. Sen ska jag skriva lite skolarbete också. Kan nog vara en bra idé. Kanske har jag sån tur att jag hinner börja på nästa veckas arbete också.

Men först bär det av till vårdcentralen. Provtagning, here I come!

Ha de!

Torsdag

Jag känner verkligen inte för att gå iväg någonstans idag. Vill bara vara hemma och få lite ordning här så jag kan få ordning på mitt skolarbete och allmän ordning på mitt liv. Dessutom hostar jag och snörvlar som jag vet inte vad.

Men jag måste gå ut. Åtminstone en gång. Tillbaka till vårdcentralen och ta lite prover de inte kunde ta igår. Fick en tid igår eftersom jag hostat så mycket som jag gjort det senaste. Jag fick ta lite prover och göra en lungröntgen och förutom svullna lymfkörtlar så var det inget fel på mig. Läkaren ville ändå ta proverna som ska tas idag.

Frågan är då om jag orkar med skolan efteråt. Känner mig så sjukt seg. Det hade ju inte vart fel att vara hemma och vila upp sig istället. Får väl höra med min privata sjuksköterska vad han säger när han vaknar.

Annars önskar jag er en bra dag!

Balen

I lördags var jag på höstbal på regementet här i halmstad. Det var nog något av det roligaste jag gjort. Men jag har aldrig skakat så många händer på samma kväll, under samma halvtimme dessutom (knappt!).

Vi började med en fördrink hos min kavaljer, samt lite vin och tilltugg, för att sedan ta taxi till regementen. Åka buss eller gå i balklänning och sandaletter var väl inte riktigt på schemat. Där började vi med att skaka hand med alla som var där. Först stod regementschefen (tror jag) och hans fru (återigen, tror jag) och sedan stod alla på rad efter honom. Kommer inte ihåg hälften av alla namn jag hörde och den enda jag träffat tidigare kände jag inte igen. Men det var kul.

Tyvärr fick jag inte sitta bredvid min kavaljer till maten, men sällskapet jag fick istället var inte helt fel. Det var riktigt god mat också. Tre små, kalla soppor till förrätt med ett väldigt gott vitt vin. Något kött med gratinerade potatismosrosor med rött vin till varmrätt och en otroligt god, rinnig chokladkaka med ett väldigt sött dessertvin till efterrätt. Som min hals kunde jag dock inte äta upp någonting och jag kände mig lite dum, det var ju så otroligt gott!

Sen gick vi vidare till mässen (?) för kaffe med något gott att dricka till, blev bara Baileys för min del, och sedan dansa. Dansade massor och min kavaljer kunde faktiskt hålla takten(!) även om han tog lite stora steg ibland. Men kul var det. Det blev mer att dricka och jag fick två shoots, annars drack jag helt fantastiskt nog mest vatten under kvällen.

Många turer senare blev det dags att åka hem. Jag orkade inte med någon efterfest och blev hemskickad i taxi. Helt underbar kväll!


Jag med min fischerman shoot. Den skulle bota min hosta något.

Onsdag

Idag har jag varit otroligt seg. Men så har jag inte sovit så bra inatt heller. Vaknade dessutom innan sex för att jag hostade och inte kunde sluta. Sen var jag vaken i några timmar innan jag däckade på madrassen som låg kvar i vardagsrummet sen Amanda sov här igår. Vaknade en halvtimme/timme senare och ringde vårdcentralen. Så jag har en tid dit i alla fall.

Annars så ska jag tvätta, diska och dammsuga idag. Det behövs lika mycket alla tre.

Ha det bra!


Måndag

Idag har jag hunnit med en föreläsning om att räkna med textil (vilket var väldigt intressant), ringa till Spenshult (som tydligen har bytt telefontider) och ska nu iväg till vårdcentralen om en liten stund. Kanske hinner M komma hem med cykeln först. Det hade vart skönt. Sen ska jag slänga in en tvätt och diska lite också. Och ikväll kommer Amanda hit! Mys!

Tänkte skriva lite mer om balen i ett eget inlägg men det gör jag när jag kommer tillbaka.

Ha det bra!


Lördag

Nu är sista sömmen på klänningen sydd! Och det börjar bli dags att bege sig ner till duschen och göra diverse saker. Sen ska det fixas en väska för kvällen och lite smink, hår och accessoarer. Är inte helt säker på hur det kommer sluta eller om det ens kommer hålla för vägen hem till min kavaljer. Det öser ner här! Får nog åka buss tror jag.

Hostar gör jag fortfarande. Har blivit bättre mitt på dagen och sämre mot kvällen igen. Ska sluta med slemlösande också eftersom det är torrhosta jag har. Får försöka hitta tid till att köpa medicin mot det istället. Om inte annat ordinerade M whiskey mot hostan igår. Det funkade alldeles utmärkt!

Men nu är det dags för duschen! Ska se om jag hinner lägga in en bild senare.

Ha det!

Fredag

Igår hade jag ingen röst på morgonen. Men den kom tillbaka när jag kommit igång lite. Kvällen gick åt till att sy och hosta massa. "Tyvärr" var jag tvungen att fuska lite med mitt fastande för att ta en halstablett. Jag kunde inte sluta hosta annars.

Idag stannar jag hemma. Har mer röst denna morgon än igår, men det blir lite jobbigt att andas med allt hostande till och från. Så jag ska knappra halstabletter, dricka te och äta massa frukt. Köpte satsumas häromdagen eftersom det inte fanns några klementiner. Antar att det är c-vitamin i dem också! Kommer troligtvis sy färdigt klänningen också.

Ha en bra dag!

Balklänning

Vet inte hur bra färgen syns, men här är i alla fall tyget jag köpte till min klänning.



Gillar det skarpt!

Nu ska jag vända det utochin och börja klippa ut alla delar.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Tisdag

Andra dagen idag och det kändes ganska bra faktiskt. Var inte lika virrigt idag eftersom alla var där hela dagen. Men jag var inte ute så mycket. Kanske är tur att det är utedag imorgon då. Eller inte.

Hela dagen har jag gått omkring och känt det som att jag råkat få vätska i fel strupe. När jag kom hem kunde jag identifiera detta med slem. Så jag började med slemlösande och hoppas det försvinner snart. Med praktik denna vecka och bal i helgen föredrar jag att inte bli för sjuk.

Det ända bra med det är att jag får dricka min slemlösande som smakar körsbär och choklad!

Ha en bra kväll!

Måndag

Första dagen på praktiken idag. Det var lite småvirrigt eftersom det var någon nätverksutbildning också, men det gick bra ändå. Min handledare gillade några av idéerna jag hade när vi spånade teman. Är ganska så insnöad på sagor.

Efter praktiken gick jag och köpte tyg. Blev inte det aprikosfärgade jag tänk från början. Det fanns inte kvar som jag minns det. Var lite för orange för min del. Så det blev en gammelrosa färg istället. Tar en bild lite senare. Just nu sitter jag och klipper ut mönstret efter många eftertankar.

Mina höfter är nämligen ungefär två storlekar större än vad min midja och byst är. Alltid kul att ta ut mönster då. Men det blev förhoppningsvis bra. Jag syr hellre in några cm än får göra om för att det blir för litet.

Ha det bra!

Element

Just nu är det några här och luftar alla elementen. Inte bara vår lägenhet utan hela huset. Tidigare idag fick vi byt mojjen man sätter värmen på elementen i vardagsrummet också (kommer ej ihåg vad den heter, men jag vet att den har ett namn). Igår höll de på att byta värmepanna eller något sådant. Vilket innebar att vi inte hade något varmvatten eller någon värme igår kväll och inatt.

Det var lugnt och jag lovade M att jag kunde ta disken innan jag åkte idag. Nu ska jag gå om 40 minuter och vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag har nästan packat klart, men jag måste byta om (kul när det springer massa rörläggare här stup i kvarten). Jag behöver diska, men vi har fortfarande inget varmvatten! Jag misstänker att jag inte kommer hinna. Vilket innebär att jag har det kvar på söndagkväll.

Kul, kul, kul...

Men jag antar att det är bra med luftning av elementen.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Fredag

Igår var jag och provade på ytterligare en ny träningsform. SatsFlow, som är inspirerat av dans, tai chi, pilates, yoga och kampsport. Riktigt kul var det, så det kommer jag defenitivt prova på igen.  Det var skönt att sysselsätta sig på torsdagskvällen också. Då kände jag inte att jag var hungrig på samma sätt. Underbart!

Idag ska jag på seminarie vid tvåtiden. Sen bär det av upp till Lindome för att fira min lillasyster. Släktkalas!

Imorgon blir det stan med systern och mamma. Shoppa födelsedagspresent. Dock är ju min ekonomi inte den bästa den här månaden så det kan inte bli så dyrt. På kvällen är det nämligen utgång som gäller. Hon fyller ju 18 och vill att jag ska följa med ut. Med mig följer M, Amanda och M's syster. Kan nog bli kul ändå! Bara det inte blir allt för dyrt.

Ha en bra dag nu!

Långklänning

Nu är det dags att börja på ett nytt sömnadsprojekt.


Nämligen denna. Det blir troligtvis i ett ljust persiko eller aprokosfärgar sidentyg.

Anledningen? Om ca en vecka, alltså nästa helg, ska jag på bal! Är så otroligt glad för det. Har velat sy den klänningen i evigheter, men aldrig haft tillfälle till det.

Flickvännen till vår kompis på regementet kunde inte gå så han frågade mig om jag ville följa med istället. Jag har tydligen uttryckt en önskan om detta tidigare. Så det ska bli kul!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Torsdag

Igår var jag både för seg och hade lite för mycket att göra för att orka uppdatera.

Efter skolan följde jag med en kompis hem för att kopiera lite grejer och sen var det till att gå hem och skriva paper. Vilket jag ska skriva färdigt nu på morgonen. Jag har dock väldigt svårt att komma igång när jag inte har någon ordentlig deadline.

Men jag har även tänkt hinna in till stan idag. Bland annat ska jag till skomakaren med ett par gamla skor som behöver ny klack. Hoppas det går att fixa. Tror inte ens att klackarna är kvar nämligen.

Sen blir det till att stryka färdigt och lägga alla kläder på rätt plats. Måste få bort allt från vardagsrummet nu! Och kanske en lite runda med dammsugaren. Det tycks aldrig bli av.

Jag fick tillbaka min art-tenta igår också och jag klarade den! Helt underbart!

Ha en bra dag nu!

Tisdag

Little big planet höll mig vaken alldeles för länge igår kväll. Så nu är jag ordentligt trött! Men det blir nog en rolig dag ändå. Delvis i alla fall.

Vi ska ha Workshop musik idag. Sen blir det lite lunch och efter det är det till att sitta på biblioteket och skriva paper.

Väl hemma kommer det troligtvis bli en lugn kväll och förhoppningsvis kommer jag isäng i tid. M jobbar kväll också. Så det finns en risk att jag kommer hem, bestämmer mig för att powernapa och helt plötsligt är det kvällen.

Men ha en bra dag!

Haha

M hade väldigt kul åt mig igår. Han hittade mig i soffan med datorn i knät samtidigt som jag spelade Little big planet på PS3. Jag hade väldigt kul i alla fall.


Visst ser jag ganska sliten ut också?

Ha en bra dag!

Måndag

Hade riktigt trevligt i lördags kväll. Igår var jag dock så seg och något bakis så jag orkade inte skriva något. Kvällen började med en spelomgång och när den var klar bestämde vi oss för att gå ut istället. Vi satt på Mårtenssons/The fox and anchor till halv två. Mysigt!


Lyckades jag fånga politikerlooken?

Ha en bra dag!

Outfit

För ca två veckor sedan skulle jag på avskedsfest och hade svårt att bestämma mig för vad jag skulle ha på mig. Det slutade med att jag såg ut såhär:


Kände mig jättesöt den kvällen, men det blev otroligt varmt att dansa i sammet.

Ikväll ska vi ha spelkväll med några kompisar. "Kampen om Valköping". Tror jag skrev det tidigare. För att göra det hela roligare har jag nu fått reda på att vi ska klä oss politikermässigt. Jag tänkte mig svart pennkjol, tunna svarta strumpbyxor och någon skjorta till det. Sen har jag ingen aning om vad jag ska göra av håret eller hur jag ska göra med sminket. Men det ordnar sig säkert. Det brukar göra det.

Ha en fortsatt trevlig dag/kväll!

Lördag

Det blev inget gym igår heller. Tog två panodil men det hjälpte inte nämnvärt. Ska försöka dra mig dit idag istället. Just nu är jag riktigt trött men efter lite frukost kan jag nog piggna till.

Sen ska jag stryka så jag har något att klä på mig. Det hänger en del i garderoben, men det är många skjortor och överdelar i strykkorgen.

Ikväll är det dessutom spelkväll. Ett par kompisar ska komma hit så ska vi dricka tequila och spela "Kampen om valköping". Det kan nog bli riktigt intressant.

Ha en bra dag!


Fredag

Är nu hemma efter en tre timmars föreläsning som var intressant, men jag var så trött att jag höll på att somna flera gånger.

Nu tänker jag bli av med diskhögen och sedan bär det förhoppningsvis av till gymmet. Blir nog någon värktablett innan dess dock. Men jag ska försöka. Hittade dessutom en bastu i duschen senast jag var där som jag är lite sugen på att spana in lite närmre. Älskar att basta!

Ha det bra!


Torsdag

Nu ska jag alldeles strax gå och möta Amanda vid tåget. Vi ska gå en runda på stan innan vi går hem till mig. Amanda har lovat att hon ska hjälpa mig rensa min garderob. Det kommer nog bli välbehövligt. Jag ska även hjälpa henne färga håret när vi ändå är igång.

Sen blir det väl till att ta tag i disken åter igen. Högen tycks aldrig bli mindre..

Ha en trevlig dag!

Onsdag

Hade inte ork att gå upp lite tidigare för att skriva ett morgoninlägg idag. Satt uppe till tolv igår och spelade "Little big planet" så jag var ganska trött. Men kul var det!

Idag har jag hittills varit på områdesdag och fått en väldigt intressant föreläsning om "Lokal Pedagogisk Planering". Vi fick också varsin åhörarkopia på föreläsarens Power Point vilket var väldigt bra. Så kan jag läsa på lite mer senare.

Nu ska jag ta det lite lugnt och vila knäna. Sen blir det till att stryka. Jag och Amanda ska rensa min garderob imorgon så då vill jag ha så mycket kläder som möjligt framme.

Ha det bra!

Tisdag

Idag har jag en lång dag framför mig. Jag börjar med yoga på Sats om ca trekvart och sen är det direkt till tåget för att åka till skolan. Där är det först kursintro och sedan föreläsning. Slutar runt fyra. Då ska jag hem och göra "storkok" med köttfärssoppa.

M slutar dessutom inte fören runt tio ikväll så jag måste äta middag ensam. Det är så otroligt tråkigt! Men det får väl gå. Vi behöver lite matlådor. Jag ska vara duktig och ta med det så mycket som möjligt resten av kursen.

Ha en trevlig dag!

Klänning

Det här är en klänning som jag köpte i slutet av förra vintern/början av våren på Tradera. Jag har haft den ett fåtal gånger och jag älskar modellen! Men det är nog mer en julklänning än vad det är en vår/sommarklänning. Möjligtvis lite höstklänning över den också. Därför har jag bestämmt mig för att göra en egen. Jag rita ett mönster efter den röda delen av klänningen och sy en egen.



Tänkte mig något småblommig. Tror det kan bli bra. Eller?

Nu ska jag klä på mig något och åka till Lindome för att äta middag!

Ha en fortsatt bra dag!


Måndag

Idag ska jag plocka i ordning lite här hemma. Kanske äntligen bli klar med all disk!

Senare ska jag hem till Lindome och äta middag med föräldrarna. M jobbar kväll och det är så tråkigt att äta middag själv. Specielt att laga maten!

Och det är väl i stort sett det som händer idag. Möjligtvis att jag slänger in en hög tvätt också.

Ha en bra dag!

Kroppen

Jag är vanligtvis väldigt nöjd med min kropp. De värsta felen den har går dessutom inte att rätta till, så det är inget att gnälla över. Men jag blev något irriterad på mig själv tidigare idag.

Det är dags för den där veckan snart och min mage brukar bli lite, lite större just då. Vilket får mig att känna mig ganska stor och svullen. Den här gången hände inte det. Min mage ser ut som den brukar göra strax efter istället, den tiden jag känner mig som snyggast. Nu när magen ser så ut innan känner jag mig istället sjukligt smal, även om jag vet att så inte är fallet.

M anser att det är hormoner och jag är benägen att hålla med honom. Men det är inte mindre irriterande för det.

Jag har dessutom i några veckor nu sett mig själv i extra stora speglar och i annorlunda positioner när jag haft yoga. Där har jag också tyckt att jag sett sjukt smal ut. Det är lite läskigt.

Men trots att jag är något underviktig vet jag att jag är inte sjukligt smal. Jag behöver få ut dessa tankar ur huvudet snarast!

Ha en trevlig kväll!

Söndag

Idag är det storhandling som gäller. Antagligen strykning också. Det var ett tag sen jag tvättade så det börjar väl bli dags.

Kanske är jag så pass duktik att jag får städat undan lite här också!

Annars blir det nog en ganska lugn dag idag.

Ha de bra! 

Lördag

Tentan igår kändes riktigt bra. Vet att jag har gjort några fel, men förhoppningsvis är det ändå tillräckligt för att bli godkänd.

Idag tänker jag mest ta det lugnt. Slappna av lite innan nästa kurs börjar. Finns väl en möjlighet att jag ställer mig och stryker lite, det har jag behövt göra i några dagar nämligen. Men överlag ska det här vara en lugn dag!

Jag har bestämt mig för att skapa lite rutiner i min vardag för att få lite ordning på tillvaron. Veckoplaneringar med mat bland annat så att vi inte behöver gå och handla varje dag. Det börjar bli lite jobbigt...

Ha en bra dag!

Fredag

Tenta idag. Är riktigt opeppad till det. Vill helst bara gå och lägga mig igen.

RSS 2.0