Hej då!

Mamma och pappa lämnade Lindome för kanske 40 minuter sedan. Så det är väl inte överdrivet lång tid kvar innan jag åker nu. Ska ta en snabbkoll så att allt är med, men jag betvivlar att jag glömt något nu. Möjligtvis clementinerna, men de kan jag ju ta nu när jag kom på dem. Annars har jag filt och skolsaker till bussen, jag har ett antal ombyten (även ett för mycket eller två) och jag har en fullpackad necessär. Kom ju till och med ihåg att packa pengarna nu!

Dock så har jag haft jättesvårt att bestämma mig för vilka skor jag ska ha på mig. Kommer ha min dunjacka på så det spelar väl egentligen ingen roll, men om det regnar så vill jag ju inte ha skinstövlarna och mina knän klarar nog inte en hel helg i klackar. Så det är möjligt att det blir vinterstövlarna. Varma och goa Gortexstövlar. Måste bara komma ihåg var de ligger. Men det ordnar sig. Är väl fortfarande en liten stund kvar tills de kommer.

Men nu tänker jag gå och kolla att allt är med igen.

Ha en trevlig helg får jag väl säga nu då eftersom jag inte lär skriva igen fören på måndag kväll. Så, ha en trevlig helg!


Nästan..

Är nästan klar nu, bara några saker till som jag ska inte kan packa ikväll utan måste packa imorgon. Så som linsgrejer och ansiktstvätt.

Och nu när alla mediciner är tagna så tänkte jag satsa på att få lite sömn. Blir väl kanske 4 timmar. Mamma ska ringa när de åker strax efter 4 imorgon nämligen. Alltid kul att gå upp så tidigt... Men det blir i alla fall gott att starta dagen med ett glas o´boy!

Sov så gott allesammans!

Glad!

Kikade just in på PingPong och såg att mitt Littsem 3 paper är godkänt! Blev så glad!

Nu ska jag packa och fixa lite.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Idag

Imorgon åker jag som sagt till Tyskland. Ska bli riktigt kul att ha mamma och pappa för mig själv en hel helg. Nu ska jag bara komma på vad jag ska ha med mig också. Vet i stort sätt bara vilka skolsaker jag ska ha. Resten är lite svårare att bestämma sig för. Det är vid dessa tillfällen som jag funderar på om jag har lite för mycket kläder.

Annars har dagen vart bra. Vi har planerat massa inför skolarbeten osv. Det kommer nog bli jättebra. Mycket att göra men det känns ändå som att jag har koll på det mesta just nu.

Nu blir det till att diska. Annars blir det ingen efterrätt... Vi åt honungsstekt kyckling med ris och currysås. Väldigt gott! Pojkvännen är väldigt duktig på det här med kött.


God morgon

Eller ja, förmiddag eller vad man nu vill kalla det. Jag hade idag planer på att gå upp i tid för att plugga lite innan jag ska till skolan. Men det sket sig något. Täcket höll mig kvar i sängen lite längre än förväntat och jag gick upp för kanske en timme sen. Men jag har i alla fall läst lite. Blir till att läsa massa när jag kommer hem. Skriva stödord och grejer som jag kan ha att läsa på när jag sitter på bussen ner till Tyskland. Imorgon vid den här tiden sitter jag nämligen där. Mamma och pappa hämtar mig vid femtiden.

Men nu ska jag se till att äta en snabblunch och sedan bär det av till skolan.

Ha en bra dag!

Plugga, packa, planera

Nästa vecka kommer nog bli en sådär lagom stressig vecka. Då jag åker till Tyskland i helgen och är borta på både fredagen och måndagen så missar jag två instuderingsdagar. Så det blir väl till att plugga på bussen. För nästa fredag så ska ju essän in och vi ska ha vår paneldebatt. Veckan därefter har vi tre seminarier. Så det blir lite att göra. Jag ska sätta mig nu och gå igenom de två sakerna till fredagen så att jag har klart för mig vad som ska göras och sen ska jag planera lite inför nästa vecka, vad som behöver göras när. Vi har ju en instuderingsdag på onsdagen också.

Sen ska jag börja planera vad jag behöver ha med mig i helgen. Så att jag inte packar för mycket. Har i alla fall vart och växlat pengar nu så det är klart. Nu behöver jag bara fixa med kläderna också. Men det är väl inte så noga egentligen. Men jag bör nog gå och köpa mig ett par eller några strumpbyxor imorgon. Så kan jag ha med mig en kjol eller klänning att ha på mig någon dag. Packa väskan gör jag nog imorgon.

Men nu ska jag iväg ner till tvättstugan och se om den är ledig så att jag får lite rena kläder att ha på mig.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Morgontrött

Nu är det ca en halvtimme sen klockan ringde och jag har hunnit äta frukost. Är dock fortfarande sjukt trött och jag trodde att klockan drev med mig när jag vaknade.. För en gångs skull så har jag ju sovit hela natten utan problem. Jag drömde till och med bra! Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det var pga det abrupta uppvaknandet då klockan ringde men trevligt var det.

Ska gå hemifrån om en kvar och jag har ingen aning om vad jag ska ta på mig. Funderar på den nya klänningen, men är osäker på om jag har några rena strumpbyxor. Är sugen på klänning oavsett. Tror det får bli till att köpa lite fler sen när jag ska in till stan och växla pengar. Åker till Tyskland på fredag morgon och är tillbaka på måndag kväll någon gång.

Men nu börjar det bli dags att klä på sig!

Ha en bra dag!


Dagen som varit

Då var man hemma igen efter en dag i Borås och middag hos pojkvännens klasskamrat. Väldigt trevligt båda delarna faktiskt. Vi var inne på en second hand butik i Borås och jag fyndade en jättesöt 60-talsklänning. Ska lägga upp en bild så snart jag har en. Annars var det väldigt trevligt på Navet. Dit åker jag gärna igen och kollar lite mer. Vi hade ju bara 1½ timme där idag. Men det var lärorikt.

Nu blir det kvällsmacka och sedan sängen. Är jättetrött..

God natt!

Dagen idag

Alldeles strax dags att gå ner till duschen och hoppas på att den är ledig. Sen är det inte långt kvar tills jag drar iväg till tåget för att åka mot Borås. Workshop på matematikpalatset idag ju. När jag sen kommer hem så är det nästan direkt iväg till en kompis till pojkvännen för att äta. Så det blir nog inte mycket städat idag. Hade tänkt fixa lite på sekretären annars men jag tvivlar på att jag kommer orka det. Ska nog satsa på att tvätta om jag ska få gjort något.

Duschen var det! Ha en bra dag!

Hmm..

Just nu är jag både proppmätt och vrålhungrig på samma gång. En väldigt läskig känsla om ni frågar mig..

Film

Nu är jag färdig för idag. Fick dammsugit också, men våttorkningen får vänta till en annan dag. Orkar jag så kanske det blir av redan imorgon. Har ju sovmorgon då och ska inte med tåget fören elva. Då bär det av till Borås för en workshop på matematikpalatset. Kan bli intressant.

Nu är det dags för film. Sista delen i X-men triologin. Längesen jag såg den nu. Tror jag ska ta ett glas o´boy till det. Gottgott!


Utvärdering

Dagen är inte slut än, men det känns som att jag tog mig lite vatten över huvudet. Har inte gjort hälften av det som stod på listan. Men jag har i alla fall rensat ur alla kartonger som var kvar sen jag flyttade och det är ju alltid något. Köket ser inte heller ut som ett bombnedslag längre och man ser faktiskt golvet på min sida av sängen. Så ordningen har tagit ett stort steg framåt idag i alla fall. Sekretären och bokhyllan kan jag ta efterhand och dammsugningen blir av när pojkvännen inte vilar längre. Tvätta ska jag börja med imorgon, jag behöver ju fortfarande något att ha på mig i Tyskland. Fönstrerna tar jag någon dag när det inte regnar. Lite jobbigt om det regnar in samtidigt och att de blir smutsiga direkt. Även återvinningen blir av en dag när det inte regnar så mycket. Lite jobbigt att bära papperskassar då. Men som sagt, lite ordning har det blivit i alla fall.

Nu är det väl snart dags att börja med maten. Det blir spagetti och köttbullar idag. Mums!

Ha en trevlig kväll!


Städdag!

Idag har jag inplanerad städdag. Vi får väl se hur det går men förhoppningsvis så klarar jag det bra och behöver inte städa jättemycket när jag ska julpynta nästa vecka.
Det här är i alla fall vad jag ska göra i dag, i någorlunda bra ordning tror jag:

-Diska all disk
-Torka av bänkar osv i köket
-Vika all gammal tvätt och lägga in i byrå och garderob
-samla ihop och slänga alla kläder som ligger på golvet i tvättsäcken
-Tvätta
-Ställa ordning i bokhyllan
-Städa ordning på sekretären
-Städa ordning alla avlastningsytor
-Damsuga
-Våttorka
-Möjligtvis tvätta fönstrerna (beror på regnet)

Ser väl ut som en rolig lista? Någonstans där emellan ska jag eventuellt också gå bort till MAXI med återvinningspåsarna då de börjar bli ganska fulla. Då kan man ju också passa på att skaffa en möjlig belöning till sig själv för att jag var så duktig idag. För det ska man ju tydligen göra. Belöna sig själv alltså.

Ha en trevlig dag!


Dreaming of you


Dagen som varit

Nu är det snart dags att sova igen. Ska upp och ha städdag imorgon. Så behöver jag inte göra så mycket när jag kommer hem från Tyskland mer än julpynta. Så imorgon blir jag förhoppningsvis av med alla skokartonger som jag fortfarande har saker nedpackade i sen jag flyttade. Börjar väl bli dags att ta itu med dem nu. Ska även försöka tvätta lite så jag har något att ha på mig i Tyskland. Det låter väl som en bra idé?

För övrigt så har dagen varit väldigt lugn. Mycket slöande på soffan, tittandes på någon film eller serie. Vi håller på att gå igenom säsong 1-4 av Battlestar Galactica just nu. Jag har fastnat totalt. Nu på kvällen har det däremot vart film som gällt. Har sett första och andra X-men filmerna. Funderar på om jag orkar se den tredje ikväll också eller om det som jag skrev först är dags att sova nu. Lutar nog åt det hållet. Men vi får väl se. Tänkte lägga upp en till bild med en dikt innan jag lägger ner för ikväll i alla fall. Dikten skrev jag kanske för ett år sedan eller lite till, när jag och pojkvännen fortfarande bodde i olika städer och bara sågs på helgerna.

Sov så gott!

Gårdagens middag

Vi hade jättetrevlig igår kväll. Det bjöds på grekiskt i anda med värdparets greklandsresa. Till förrätt fick vi vitlöksbaugett med olivsmör, det var något med oliv i alla fall, och tomater på tillsammans med en aouli med lime. Huvudrätten bestod av kycklingfilé som var fylld med en röra av fetaost och lök bl.a. och stekt potatis med oliver i. Vanligtvis klarar jag inte av varken fetaost eller oliver men det här var riktigt gott. Dock ska väl sägas att jag inte åt särskilt mycket oliver, men jag smakade på dem i alla fall. Efterrätten var en upphotad variant av en klassisk grekisk efterrätt. Grekisk yogurt som de hade mixat med vaniljglass och ställt i kylen, detta serverades med hackade valnötter, hallon, hackad mörk choklad och honung. Det var verkligen jättegott! Efter detta serverades även kaffe och till det en liten pralin.

Kvällen fortgick sedan i spelanda, men tyvärr kom jag inte ihåg vad spelet hette. Det gick i alla fall ut på att man var uppdelade i lag och så fick man ord som man skulle accosiera till och sedan jämföra hur många lika man hade inom laget man hade och fick flytta fram om man hade flest osv. Riktigt kul var det i alla fall.


Såhär såg jag i alla fall ut. Dock så togs bilden när vi precis kommit hem så klockan är väl närmare ett något gång.

Men nu ska jag äta. Ha en trevlig kväll!

Shopping

Nu har jag vart snäll och diskat för pojkvännen och nu bär det av att köpa nya strumpbyxor. Kanske att något mer åker med hem, det vet man aldrig förens i efterhand!


Dagen idag

Dagen idag kommer nog bli ganska så lugn. Ska diska lite och packa upp och plocka iordning allt jag hade med mig till skolan igår. Sen blir det nog mest bara att vänta på att pojkvännen kommer hem. Vi ska på middag ikväll hos hans kompis och hans flickvän. Det ska bli riktigt trevligt.

Vi bjöd ju dem på trerätters middag för några veckor sedan så de tyckte att det var dags att bjuda igen. Pojkvännen slog ju på stort när de var här och gjorde tjälknul. Han gick upp några gånger den natten för att kolla till den. Utöven det bjöd vi på advokadoröra med räkor till förrätt och en väldigt mäktig form av chokladmousse med creme freich till efterrätt. Hela middagen vart väldigt lyckad. Så det ska bli intressant att se vad de kommer att bjuda på ikväll.

Ska ha på mig en egen kreation ikväll också. En volangkjol som jag sydde för några år sedan som gör sig mycket bättre som klänning. Svarta strumpbyxor, svart tröja, ljust orange kjol/klänning och ett svart sidanband precis under bysten. Sidenbandet lägger sig precis över sömmen till den översta volangen så det passa utmärkt. Kan lägga upp en bild sen när jag fått på mig det.


Vår middag med förrätten serverad.

Design

Försöker få en lite mer personlig touch på bloggen. Har börjat lite smått men jag är inte helt säker på hur jag gör för att få in bilder i headern. Så det lär väl vara gult tills jag har reda på det. Men det är ju ganska fint det också. Hade lite jobb med att hitta rätt vilka färgkoder som gick till vilken färg och del av bloggen, men det ordnade sig.

På tal om design så ska jag sy en ny klänning snart. Hade planer på en kjol jättelänge men har ny ändrat mig och ska ha en klänning. Blir en ganska mörkt röd klänning med svarta prickar. Alltså en klänning att ha till jul.
Sen ska jag även göra ett eget mönster och sy en paljettklänning till tjejen jag sov hos till idag. Det ska också bli ett intressant projekt. Ser typ bara min egen paljettklänning framför mig fast i svart med viss modifikation.


Klänningen längst till höger på påsen är den jag ska sy och till jul!


Hemma

Nu är jag hemma igen och här är väldigt tomt. Pojkvännen är hos föräldrarna och kommer hem först imorgon så jag har en ensam natt framför mig. Känner mig lite ensam redan nu faktiskt. Men för tillfället vägs det upp lite av msn och musik. Härlig 50-60-tals musik!


Apelviken

Sitter just nu hos en kompis i Apelviken och ska snart laga mat. Spagetti och köttfärssås. Mums!

God morgon!

Är helt otroligt trött idag också. Men det blåser åtminstone inte lika mycket. Verkar inte regna lika mycket heller. Och stormvarningen är borta. Det rullade ju över ganska snabbt måste jag säga. Härligt! Gillar inte när det stormar så man inte kan gå ut för länge. Det räcker med en kväll. Nu kommer nog vår lägenhet bli jättevarm tills jag kommer hem igen också då vi höjde elementen igen igår kväll. Fast då behöver jag ju i och för sig inte sätta på mig så många extra tröjor.


Storm

Det blåser ute. Riktigt mycket också. Enligt SMHI så är det stormvarning klass 1 i Halland nu och jag kan ju säga att det hörs. Det viner i fönstrerna och regnet smattrar hårt mot rutorna. När det regnar i alla fall, det gör inte det just nu. Då våra fönster inte är ordentligt tätade så känner man även hur det drar kallt nästan över allt här hemma nu också.
Denna blåsten gjorde att jag vinglade ganska mycket på vägen hem. Väskan och påsen blåste åt sidan och så följde jag efter typ. Lite lagom roligt och jag är glad att jag då ändå gick längs med husväggar nästan hela vägen. Hoppas inte det blåser lika mycket imorgon. Då ska jag gå omkring med en ännu större påse då jag ska med en kompis hem efteråt. Men det blir nog bra i alla fall.

Blev ingen dans ikväll heller. Blåste och regnade lite för mycket för att vi skulle kunna gå dit. Och hade vi nu trotsat vädret och faktiskt gått iväg så hade vi antagligen inte kommit särskilt långt innan mina knän hade börjat värka och så hade vi ändå inte kunnat dansa. Lite onödigt att gå någonstans då. En stor del av lederna har ju ändå redan börjat värka lite smått av kylan här. Från att det bara var knäna i somras till att nästan alla leder värker till och från är ganska jobbigt.


Nu vill jag ha sommar igen! Mår mycket bättre då..


Ingen annan


God morgon!

Känns som att jag knappt har sovit någonting natten till idag och skulle helst av allt vilja gå och lägga mig igen. Men istället ska jag om lite mer än 10 minuter dra mig iväg mot tåget och åka till skolan för föreläsningar och studiegruppsarbete. Det må vara så att föreläsningarna har intressanta namn men jag undrar hur mycket jag kommer lyssna och anteckna idag, just för att jag är så trött.

Annars ska det bli kul att dansa ikväll. Känner mig riktigt taggad för det. Har just nu inte ont något särskilt i alla fall och jag hoppas att det håller sig så. Varken pojkvännen eller jag har mått illa på några dagar heller så det borde vara fritt fram.

Men nu är det nog dags att klä på sig om jag ska komma iväg. Lite småjobbigt i mörkret bara. Det är nu jag kommer på att jag kanske borde lägga fram vad jag ska ha på mig i vardagsrummet på kvällen så att jag slipper famla i mörkret och inte hitta rätt. Ska försöka komma ihåg detta.

Ha en bra dag!


Resten av dagen

Nu är det snart dags att sova. Fick gjort lite idag i alla fall, duschen gav en välbehövlig energikick. Så nu har jag rensat bland massa papper och fått lite mer plats på sekretären och fått lite mer ordning i hyllan. Är väl ganska mycket kvar tills det är ultimat men allt kan inte göras på en gång om man är som jag. En liten bit varje dag så är jag snart framme vid mitt mål. Nästa vecka ska jag ju dessutom ha en storstädning av hela lägenheten också. Julstädning. Har dock inte några julsaker att ställa fram än men det kommer det också. Tänkte se om jag hittar något i Tyskland och så har ju Halmias Loppmarknad julsaker på hyllorna nu också tydligen. Ska gå dit någon dag när jag fått pengar också.

Imorgon bär det av till skolan igen. Två föreläsningar och studiegruppsarbete. Föreläsningarna låter ganska intressanta rent namnmässigt men jag har inte hunnit läsa om dem i kurshandboken än. De ska handla om moral och identitetsutveckling. Så det låter ju intressant om inte annat och det blir väl vad man gör det till. Nu får man väl bara hoppas på att det är en bra föreläsare också.


Dagen än sålänge

Tanken idag var att jag skulle gå upp lagom tills att pojkvännen lämnade lägenheten, äta frukost och sedan gå iväg i lagom tid så att jag kunde få lite nyttigheter gjorda idag. Bland annat ta prover och vaccinera mig. Men istället för att gå upp när han väckte mig så snoozar jag och sista gången jag vaknar av klockan var den halv tio. Sen över ett ögonblick så var den kvart över elva. Själv trodde jag att jag bara hade vilat ögonen lite.

Till vårdcentralen bar det inte av förens efter tolv och proverna togs väl närmare ett. Tyvärr var vaccinet slut igen och jag som ungdom kan väl räkna med att få en spruta någonstans i mitten av december. Lite smått irriterande när jag faktiskt hade ställt in mig på att ta den idag. Och jag finner det ganska intressant att det tog slut på en vecka ungefär.

Jag hade även tankar på att plugga lite och fixa ordning mina papper för den kommande kursen. Men så blev det inte heller. Än i alla fall, dagen är ju inte slut än så det kanske kommer. Men just nu är det nog dags för en dusch och sedan lite mat. Potatis och köttbullar med brunsås och lingon troligtvis. Lättlagat och väldigt gott!

I'm lost


RSS 2.0