Pannkaksfrukost
Det är nog något av det bästa som finns! Pannkakor med lönnsirap, sylt, äpplemos eller chokladsås. Underbart gott. Jag tror jag ska göra tradition av det här. Pannkaksfrukost på söndagar.
Med många valmöjligheter. Min favorit är med äpplemos!
För den som vill prova på finner ni receptet här nedan:
3 ägg
6 dl mjölk
2½ dl mjöl
En nypa salt eller socker (beroende på mat- eller efterrättspannkakor)
ca 2 msk smör
Knäck äggen och blanda ner mjölet till en kladdig röra. Blanda ihop med 1dl mjölk tills det är en slät smet och häll sedan i resten av mjölken. Detta för att lättare lösa alla mjölklumpar. Låt sedan smeten stå kylt i minst 30 minuter innan ni börjar steka för att mjölet ska sätta sig. Smält smör i pannan och rör ner i smeten innan ni börjar steka.
Smaklig måltid!