Utveckling

Fastnade framför tv:n förut när jag åt frukost. "Max 1800-tal" hette programet och det var ganska så intressant. De mest revolutionerande uppfinningarna som kom då. Man kan ju undra hur världen skulle se ut idag om de inte hade upptäckt telefonen eller rörliga bilder. Eller fotografering över huvud taget.

Men det var en sak som fastnade och fick mig att tänka till lite extra. De visade klipp från några filmer som spelades i då. En film visade hur en familj med mamma, pappa och ett litet barn på kanske 1 år åt frukost i trädgården. Det var inte alls så fascinerande att man kunde se familjen ät frukost, som det var att man faktiskt kunde se hur bladen rörde sig i vinden i bakgrunden. En annan snubbe hade filmat hur vågorna slog in mot en vågbrytare och den filmen var visst väldigt bra då. Folket tyckte att det var helt fantastiskt att man kunde få med det.

Det är nu man undrar vad människorna som levde då och kom på det här, skulle säga om de fick se en film gjord med dagens teknik och utveckling. Det känns inte som att vi i dagens läge är lika fascinerade över att man kan få med hur vågorna bryts på en film, som vi är av häftiga specialeffekter i form av explosioner och dylikt.

Ganska stor skillnad om man jämför.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0